לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-06-2014, 11:48
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
שמועות לגבי "סליקים" וקומוניסטים

שלום לכולם,

לפי מה שלימדו אותי בבי"ס ובקיבוץ, סליקים שימשו להסתרת נשק מהבריטים (ומהערבים) לצורך הגנה על היישובים.

לפי ויקיפדיה:
"סְלִיק" הוא כינוי למחבוא מחתרתי לנשק ולמסמכים סודיים. המלה נכנסה לשימוש נרחב בתקופת טרום הקמת המדינה, בעת שלטון המנדט הבריטי, אז בנה ארגון "ההגנה" סליקים בכל רחבי הארץ כדי לספק נשק להגנת נקודות היישוב השונות. מאותו שורש נגזר גם הפועל "להסליק" שמשמעו להחביא, להעלים מן העין.

שמעתי שמועות מכל מיני גורמים שאין בהם אהבה גדולה לקיבוצניקים, שהיו גם סליקים אחרים שתוכננו ע"י מק"י ותאים קומוניסטים נוספים, כדי להביא את המהפכה הקומוניסטית לארץ ישראל, והיו אמורים לשמש ביום פקודה נגד מתנגדים פוליטיים, וכתמיכה ב"צבא האדום".

הדגש הוא על כך שהיה תכנון מאורגן של הסלקת נשק לצורך זה, לא סתם אגירת נשק של כמה קומוניסטים על דעת עצמם.

האם הנ"ל נכון? מישהו בפורום יכול להפנות אותי למקורות / מסמכים אמינים שיאששו או יפריכו את השמועות האלו?

תודה.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-06-2014, 13:07
  קוני קוני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
האמת איפאשהו באמצע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "שמועות לגבי "סליקים" וקומוניסטים"

עם נטיה למישור הביטחוני

בקיבוצי שהוא קיבוץ של מפ"מ השוכן ליד הגבול הסורי לשעבר היו כמה וכמה סליקים ,חלקם "רישמיים"-תחמושת ונשק שניתנו ע"י מוסדות הישוב (הגנה/פלמח) לשם הגנה על הישוב. לסליקים האלה נוספו אחרי קום המדינה נשק ותחמושת שחלקו היה נתון לבקרת צהל וחלקו נשכח בבונקרים מכוסי קוצים -היה לי העונג לתת יד לפינוי בונקר כזה שהכיל תחמושת שלצידה רישום מדוקדק -כל הכבודה "נדחפה" כחלק מההכנות להגנת הישוב בימים שקדמו למלחמת 67 ולאחר שחלף האיום פשוט נשכחה והבונקר התכסה בקוצים. עד שהחלטנו לפנות את הסיכון וקראנו לצבא. לפנות

במקביל היו סליקים פרטיים של הקיבוץ שרק שותפי סוד מעטים ידעו עליהם .הנשק נרכש ע"י הקיבוץ באופן פרטי. לפני מספר שנים החליט מי שהיה "מוכתר " הקיבוץ לחשוף ולפנות את הסליקים הללו -ההסבר שניתן לקיומם היה שבימי טרום המדינה לא סמכו לגמרי על יכולתו של הצבא הצעיר להגן על הישוב - בקריצה הוסיפו שצריך יהיה אולי לתמוך בצבא האדום כאשר זה יחבור למדינה ממזרח....

נערך לאחרונה ע"י קוני בתאריך 20-06-2014 בשעה 13:10.
ישן 20-06-2014, 23:25
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
אמנם "סיכמת" שכנראה מדובר בסוג של שמועה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "שמועות לגבי "סליקים" וקומוניסטים"

אך לפחות ממקור אחד נודע לי כי בהחלט הייתה תכנית שכזו בעניין הקומוניסטים/רוסים ומדינת ישראל הצעירה שאך קמה...
למיטב זיכרוני (ואוכל לבדוק זאת אם תרצה ואם אצליח לזכור מהיכן), באזור של קיבוץ שפיים, למעשה , צפונית לו, הוכשר או הייתה כוונה להכשיר מנחת עבור מטוסי תובלה רוסיים בבא היום... כמו כן, הוטמנו באזור מספר לא מבוטל של חביות אשר שימשו כסליקים לנשק ושוב, מהסיבה שכבר הוזכרה כאן באשכול הווה אומר, סיוע לכוחות רוסיים/קומוניסטים בבא היום...
נשמע הזוי, אני יכל להבין... אבל מאידך.... כנראה שאכן קרה.

ישן 22-06-2014, 00:05
  קוני קוני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
היום עליתי בפני חבר

את השאלה שבאשכול , אביו של החבר סולק לפני שנים מקיבוץ של מפ"מ על רקע היותו "סנאיסט" וקומוניסט שתמך ללא עורריו בברית המועצות וב"חבר" סטאלין.
קצת הופתעתי מהתשובה אבל חברי סיפר שבנראה היו דברים בגו ,לפחות ברמת הדיבורים -לדבריו התודה אביו כי הוא וחבר קיבוץ שכן שנחשב לרציני ומוביל גלגלו רעיונות של התארגנות מחתרתית שתתמוך בבוא השעה בהשתלטות קומוניסטית.- למרות שהדברים נשמעים הזויים הרי כמי שגדל בסביבה רווית פאתוס וסיסמאות שאיפיינו את התנועה הקיבוצית בשנים עברו אני מאמין שהיתקיימו דברים שכאלה.
אגב, אם אתה בעניין של מחקר רציני בתחום אני ממליץ שתיצור קשר עם מוקי צור מעין גב, הוא אחד המומחים להיסטוריה של התנועה הקיבוצית ובודאי ישמח לעזור.

נערך לאחרונה ע"י קוני בתאריך 22-06-2014 בשעה 00:14.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:07

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר