16-01-2015, 23:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.01.15
|
|
|
התנועה למשילות: גרוניס ניסה להסביר מדוע המינוי לעליון אינו "חבר מביא חבר" אך הסתבך
גרוניס מנסה להסביר מדוע המינוי לעליון אינו "חבר מביא חבר" אך מסתבך
היום נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס נאם בטקס הפרישה שלו. קראו בבקשה את השורות הבאות מתוך נאומו ונסו להבין האם אין הודעה והודאה גדולה מזו לשיטה הלא דמוקרטית:
"בשנים האחרונות נשמעים בשיח הציבורי קולות הקוראים לצמצם את כוחו של בית המשפט העליון... אנו השופטים יושבים בתוך עמנו, וכמובן שאיננו חסינים מביקורת.
אומר אני את הדברים הללו על רקע ביקורת נוספת, שאינה מוצדקת, המוטחת מדי פעם בשיטת מינוי השופטים. כוונתי היא לטענה כי השופטים נבחרים בשיטה של "חבר מביא חבר" או שהשופטים של בית המשפט העליון כולם משכונת רחביה בירושלים. כוונת הדוברים היא כי שופטי בית המשפט הזה עשויים מִקשה אחת.
יטען הטוען שאף אותי יש לראות כמי שבא מרחביה, וזאת אך מן הטעם – וכאן אגלה לכם סוד – שהוריי זכרונם לברכה נישאו זה לזו ברחביה. ועוד "הוכחה" ניצחת לטענה זו: השופטת מרים נאור, הנכנסת היום לתפקיד הנשיאה, מתגוררת בשכונת רחביה.
ובכן, טענות אלה אין בהן ממש. שיטת מינוי השופטים בישראל היא מהמוצלחות בעולם ואין מקום לשנותה, ובוודאי שאין כל צידוק לשנות את הרכב הוועדה לבחירת שופטים. גאה אני על כך ששירתתי במשך למעלה מעשור בבית משפט עליון פלורליסטי, בעל מגוון דעות בכל תחומי המשפט, המפתח את הדין בישראל בזהירות ובאחריות".
(גרוניס, טקס הפרישה, 15.1.15)
ישפטו הקוראים האם גרוניס מחזק את טענת "חבר מביא חבר" או מפריך אותה.
לצפייה במקור באתר Facebook, לחצו כאן.
|