
13-05-2005, 12:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.04.02
הודעות: 684
|
|
|
להקים ממשלת צללים שתפעל לפי ההלכה
חבר מועצת הרבנות הראשית: להקים ממשלת צללים שתפעל לפי ההלכה [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
מאת נדב שרגאי [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] חבר מועצת הרבנות הראשית ורבה של קרית אונו, הרב ציון ערוסי, קורא להקים ממשלת צללים, כנסת צללים ובית משפט עליון צללים, שיהיו נאמנים להלכה. בכנסת הצללים מציע הרב ערוסי למנות 120 רבנים, אישי ציבור והוגי דעות שכולם נאמנים להלכה, שידונו בכל נושא שהכנסת דנה בו, אבל מההיבט ההלכתי, לפי תורת ישראל.
במאמר שפירסם בערב יום העצמאות בעתון "הצופה", כותב הרב ערוסי: "עלינו לייסד 'בית משפט עליון צללים', שיתמודד עם כל נושא שדן בו בית המשפט הנוכחי וייתן פסקי דין על פי ההלכה, מנומקים כדבעי. זאת, כדי שכלל ישראל יראה עין בעין מה בין הגישה המערבית הבלתי שורשית, לבין גישה יהודית שורשית".
עוד כותב הרב ערוסי: "בתחום השלטון והמשטר, אין אנו מציגים אלטרנטיבה. אנחנו נגררים. אנחנו נמצאים כשותפים בכנסת, ותחת להיאבק על אופיה של הכנסת ככנסת ישראל, אנחנו משלימים עם העובדה שהיא פרלמנט, והממשלה הישראלית חסרה את חזון הדורות של עמנו. כך מצטרפים אנחנו לכל חוקה, גם כזו שהיא תשלום מס שפתיים לזהותנו היהודית. כך מצטרפים אנו למערכת משפט שאינה יונקת ממשפט התורה של עמנו".
לפני ימים אחדים פרסם חבר אחר במועצת הרבנות הראשית, הרב יעקב אריאל, אחת הדמויות המרכזיות בממסד הרבני הדתי ציוני ורבה הראשי של רמת גן, שהתמודד רק לפני שנה על משרת הרב הראשי לישראל, מאמר שבו הבהיר כי אם מדינת ישראל תחדל להיות מדינתו של העם היהודי לדורותיו, ותהפוך למדינת כל אזרחיה - ישתנה יחס ההלכה למדינה.
הרב אריאל כתב בין היתר כי מי שמנסה להציג את החשש הזה כעימות של הלכה מול דמוקרטיה, "זורה חול בעיניים בדרך דמגוגית: ברור שההלכה שואפת למלכות ישראל האידיאלית... ואין לצפות כמובן שההלכה תתייחס ל'מדינת אזרחיה' כפי שהיא מתייחס למדינת ישראל."
http://www.haaretz.co.il/hasite/pag...SubContrassID=0
נערך לאחרונה ע"י SplndidTorch בתאריך 13-05-2005 בשעה 12:48.
|