לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-12-2007, 18:32
  שטורס שטורס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.01.07
בתכ'לס, בשביל לעקוב, לנעול ולהפיל הם צרכים להדליק איזה מכ"ם, לא?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי הפ.ב. שמתחילה ב "לא מאז שנות ה90 כולם מחכים..."

בטווחים המדוברים - זה צריך להיות מכ"ם די חזק, שקורן ומכריז על קיומו בקול גדול.

השאלה היתה: האם כוח אווירי תוקף מערבי ומודרני יכול לחסל מערכת כזאת /ואו לעוור אותה הרבה לפני שתהיה אפקטיבית ותירה את הטילים שלה?
קשה לי להאמין שבעידן המודרני מישהו יכול להדליק מכ"ם - ולירות טילים - בלי שהתוקף ינעל עליו מערכת נגד קורנים כלשהי, מטווח ארוך. אם כך - מה הועילו חכמים?

גם "השילוב המנצח" בין TOR ובין S300 נראה בעייתי משהו. אפשר לתקוף ולרתק אותן הרבה לפני כוח התקיפה העיקרי. ואני לא מדבר על שימוש בחמקנים -אלא על חימוש קיים ארוך טווח, מזלטים מתאבדים וכו'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-12-2007, 20:56
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.07
מזלטים מתאבדים?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שטורס שמתחילה ב "בתכ'לס, בשביל לעקוב, לנעול ולהפיל הם צרכים להדליק איזה מכ"ם, לא?"

נראה לי שהטומהוק מתאים להגדרה.. הטומהוק שחודר נמוך, עם מערכת הנחייה מדויקת, ויכולת הפגיעה מדויקת עדיין לא איבד את הרלוונטיות שלו במערכות שכאלה.
חוץ מזה שיטת החדירה של טיסת 100 רגל, משיכה לגובה של המטוסים, נעילה מהירה ושיגור של AGM-88 או טיל משודרג יותר (אם יש) ללב הסוללה, ושבירה מיידית לגובה נמוך בהימלטות החוצה מאזורי האיום, גם עדיין רלוונטי.(היה רלוונטי לחלוטין בשנות ה80 ו90 עדיין, אני מקווה שגם בימים האלה גם..)
הבעיה שהאיראנים ישימו סוללות בצורת חומה כזו, נגיד כל 100 ק"מ במרחק 500 ק"מ ממתקן גרעיני כלשהוא, הם מציבים סוללה, כך שאם מטוס חודר ומושך לגובה איפהשהוא בתוך ה500 האלה, הוא יצטרך להיתקל בסוללה שנמצאת כמה עשרות מטרים ממנו (כמעט ממש מתחתיו) שזה לב האיום, כך שכדי להגיע למתקן הגרעיני עצמו ולבצע את התקיפה בגרעין צריך להשמיד בכמה שלבים מהירים סוללה אחר סוללה לפי המרחק שלהם ממתקן הגרעין, מהסוללה הכי רחוקה מהמתקן, לסוללה הכי קרובה.
כנראה שאפשר לחדור את כל הסוללות, בין אם טיסה בחמקן או טיסה נמוכה מאוד, עד לגרעין אבל ברגע המשיכה, קטנה או גדולה שתהיה, יעף ההפצצה או יעף השיגור צריך להיות מהיר ככל האפשר, אם אפשר, ואז חזרה לגובה נמוך.
ישן 26-12-2007, 21:20
  Centurion Centurion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.07
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "מה שיפה ב-AGM-88 זה שלא צריך..."

בגלל זה ישימו את ה"טורים" יחד עם ה-S-300. אתה (לא ממש אתה, כמובן) תצתרך לירות את ה"הרמים" עד שיגמרו ל"טורים" טילים (לרכב קרב 8 טילים מוכנים לירי, 4 רכבים בסוללה = 32 טילים מוכנים לירי + טילים ברכבי חימוש. וזה במקרה שמדובר בסוללת "טור" אחת ואלא באגד). אחר כך יש את הטילים של S-300 עצמו, שגם מסוגלים, ככל הנראה, ליירט טילים (אותם אני אפילו לא אתחיל לספור, כי זה תלוי בהרבה גורמים). וכל זה כאשר לכל משגר "טור" גם מכ"ם רכישת מטרות ובקרת אש משלו, ולסוללת S-300 מכמ"ים מכל צורות וגוונים, כולל גם אלה שעל המשגרים. כל המכמ"ים האלה יהיו, כפי שניתן לצפות, קשורים למכמ"ים נוספים שלא שייכים לסוללות עצמן, ויתקשרו גם בין עצמם דרך רכבי פיקוד סוללתיים. בנוסף לכך צפה מערכות ל"א אקטיביות ופאסיביות (GAZETCHIK) שיהגנו על הסוללות האלה. בשורה תחתונה, רק מי שיש לו חימוש רלוונטי (טילים נגד מכמ"ים, טילי שיות) בכמויות (כלומר ארה"ב) יוכל לחדור את ההגנה הזאת בוודאות.

ישן 26-12-2007, 21:28
  שטורס שטורס אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.01.07
יופי של פתרון. רק למה אתה חושב שיש רק דרך אחת לתקוףו/לשבש
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "בגלל זה ישימו את ה"טורים" ..."

את המערך שתארת? אתה מתאר מצב אידילי. וזה לא עובד כך. אף פעם.
מצב שכל המערכות עובדות בתיאום מושלם, המידע זורם, הטילים עפים, הל"א עושה את שלו...והאויב? האויב כלב. יירה כמה שרק ירצה טילים , יעיף מזלטים -את הכל יפיל הטור...
נדמה לי שאתה נותן משקל רב מדי ליעילות ולתחכום של מערכות הנשק הרוסיות - ופחות מדי משקל ליעילות ולטקטיקה של הל"א והנשק המערבי.

אל תשכח דבר נוסף: מתקפה כזאת תבוא פתע על האויב. אם יטוסו נמוך מאד, וישגרו חימושים מתאימים בסיקוואנס הנכון, יגרמו לאנדרלמוסיה רצינית במערכות האויב, שתביא לתת ניצול או לאי ניצול מוחלט של היכולות שתארת.
ישן 27-12-2007, 01:55
  double_o double_o אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.07
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי רמבו 6 שמתחילה ב "לא הבנתי איך הוא מחפש אוטומטית את המטרה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רמבו 6
אם לא הוגדר לטיל ע"י הטייס איזו מטרה הוא צריך בדיוק למצוא?
זו יכולה להיות כל מטרה..
או שהוא מועלה לאוויר ומשדר לתא הטייס מה הוא רואה ואז הטייס צריך להגיד לו על איזו מטרה להינעל?
או שמערכת איתור כמו GPS מגלה לטיל את מיקום המטרה?
ידוע שלפיתון 5 למשל יש את היכולת להינעל עצמאי על מטרות אוויריות גם אחרי שיגור.

או ד. כל התשובות נכונות. (האמת היא שאני לא 100% סגור על החלק של תקשורת נתונים לטיל)
כל אחת מהתשובות שהעלית היא אופציה לשימוש.

במקרה שלטיל לא מוגדרת מטרה מראש המקלט של הטיל יתחיל לסרוק תדרים. המחשב של הטיל יזהה את קורנים שנקלטו ויסווג אותם לפי רמת חשיבות. לבסוף הטיל יתביית על הקורן שהוגדר החשוב ביותר.
ישן 26-12-2007, 22:15
  Centurion Centurion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.07
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "מה ששטורס אומר זה למעשה - פעם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
מה ששטורס אומר זה למעשה - פעם חשבו שהסאמים חסינים. הוכחנו שעם מספיק הכנה מראש הם לא חסינים כלל. מי אמר שחיל האוויר לא חושב על זה?

כנראה שלא הבנתי נכון מה הייתה הכוונה, מצטער.

נחמייה, אני אומר רק את מה שאני אומר, ולא מעבר לכך. לא אמרתי שחיה"א לא מוכן. אני בטוח שהוא מתכונן לתרחיש דומה כבר הרבה זמן (ויש סיפור ידוע על S-300 מקרואטיה, עד כמה שידוע לי, ואני בטוח שהיו עוד הרבה מאמצים שלי לא ידועים בכלל). אבל גם לא צריך לטעות ולחשוב שמאז 67\73\82 שום דבר לא השתנה. מחידוש מפתיע ומרענן הפכה ל"א להיות אחת הבעיות המרכזיות של נ"מ, אם לא המרכזית שבהן. והוקדשו לה מאמצים רבים במזרח. אותו דבר נכון גם לשרידות של מערכות נ"מ. אני לא יודע עד כמה התקדמנו בתחום, אבל אני יודע שרוסים התקדמו מאוד מאז SA-3. אז אולי יש איזשהו נשק מופלא שמסוגל לחדור מערכות כמו S-300 ו-TOR בלי שום בעייה. אבל את זה אני לא יודע, וכל מה שאמרתי אמרתי על סמך הדברים שכן ידועים לי.

ישן 26-12-2007, 23:42
צלמית המשתמש של אסיף13
  משתמש זכר אסיף13 אסיף13 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שטורס שמתחילה ב "איראן טוענת שתקבל מרוסיה סוללות נ"מ S-300"

לא קיימת מערכת הגנה בעולם שאינה ניתנת לחדירה ..
הכל תלוי במטוס שיבחר .. בחימוש.. בגובה הטיסה.. בטייסים עצמן באופן הטיסה וכמה מטוסים יפציצו..

סביר להניח שכמה מטוסים אחד אחרי השני שלכל אחד תפקיד שונה .

אני בטוח שבחיל האוויר חושבים על זה ואל לנו לשכוח שיש לנו את הטייסים הטובים בעולם תודה לאל ככה שאם האמריקה תצליח לחדור את המערך ההגנתי גם אנחנו .. (אלה אם צריך מטוס שאין ברשותנו).

מה שיותר מדאיג אותי זה שרוסיה מפרה כל פעם את כל הסנקציות על אירן , ולא רק שמפרה אלה מוכרת לה נשק כזה חכם .
אין ספק שפוטין לא רוצה דמוקרטיה ורק רוצים לחזור לימי הקומוניזם ..
הוא ישתמש בכל דרך בשביל להחליש את המערב
ישן 27-12-2007, 01:41
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שטורס שמתחילה ב "איראן טוענת שתקבל מרוסיה סוללות נ"מ S-300"

האם קיימת גרסא של הטומהוק, בה הטיל מסוגל לזהות רדארים קורנים ולהנחות את עצמו אליהם גם אם מכובים בעזרת INS/GPS? אם כן, אני מניח שזה די משנה את תמונת המצב לטובת האמריקאים. נניח אפילו שהטור מסוגל ליירט את הטיל, ידוע שניתן לצייד את הטומהוק ברש"ק גרעיני. האם הטומהוק יודע לזהות איום שמתקרב אליו, ובהתאם ליזום את הרש"ק הגרעיני, כך שגם אם הוא יורט מרחק של כמה קילומטרים מהסוללה היא תיהרס, או לפחות ה-EMP ישתק אותה? (זה כבר מאד בתיאוריה, אני לא באמת מאמין שהאמריקאים יפעילו נשק גרעיני, בטח לא של 200 קילוטון)

ולגבי מה שאחד הכותבים רשם כאן- שההתקפה תבוא בהפתעה לאיראנים- הם לא מסוגלים לזהות המראות מנושאות מטוסים/בסיסים אמריקאיים ולעקוב אחרי כיוון הטיסה, כך שידעו מתי המטוסים בדרך לאיראן?

ישן 21-12-2008, 17:53
  haboob haboob אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.07
דיווח באיראן: החלה אספקת מערכות S300 מרוסיה

מתוך YNET:

בכיר איראני: רוסיה כבר מספקת לנו טילי S-300

סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית דיווחה מפי חבר פרלמנט כי "אחרי כמה שנים של דיונים, החלה אספקת מערכת ה-S-300 לאיראן". ישראל ניסתה לטרפד את העסקה ואף שיגרה לשם כך בשבוע שעבר למוסקבה את האלוף (מיל') עמוס גלעד
דודי כהן פורסם: 21.12.08, 15:50

רוסיה החלה לספק לאיראן מערכות מתקדמות להגנה אווירית מסוג S-300 - כך דיווחה היום (א') סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"א. מערכת הטילים יכולה לסייע לאיראן להדוף מתקפה אווירית, ואופציית העברתה לאיראן הדאיגה מאוד את ישראל בחודשים האחרונים..

שאר הידיעה כאן.

- Albert Einstein

ישן 22-12-2008, 03:53
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי Ashmedie שמתחילה ב "מה בדיוק הבעיה בלירות טיליי..."

איך תביא את הכוח לשם בלי להתגלות, איך תחלץ אותו לאחר הביצוע. אתה יודע, חיילים הם לא ציוד מתכלה...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 22-12-2008, 23:41
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי nec_000 שמתחילה ב "[font=Verdana]באופן רציני,..."

לתקוף יחידה צבאית, מוגנת, כאשר לא מדובר בהתקפה של נקודה אחת אלא כמה זה לא דבר של מה בכך. ברור לי שיש יחידות שיודעות איך לבצע את זה, אבל זה לא דבר קל או טריוויאלי כפי שהכותב זרק כ"כ בקלות. מעבר לכך, בקוק לי שיש צורך לתאם את ההתקפות על הסוללות השונות, ע"מ שלא להעיר את מערך ההגנה של הסוללות, וזה רק מוסיף סיבוך לעסק.
אפשרי? כן. אבל מאוד קשה.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 20-03-2009, 11:15
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
אם לא מרוסיה אז אולי מסין יקבלו...

Analysis: China exports new SAM missile

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.spacewar.com/images/hq-9-surface-to-air-missile-fd-2000-bg.jpg]

The four-celled HQ-9 launcher is very similar to that of the Russian S-300 SAM. The Chinese introductory brochure said the missile's range for aircraft targets is 7 to 125 kilometers, much lower than the 150-kilometer range of the Russian S-300 PMU1. This is the main reason China continues to import Russia's S-300 PMU2, which has a range of 200 kilometers. The HQ-9/FD-2000's firing altitude is 25 meters to 27 kilometers. by Andrei Chang
Hong Kong (UPI) Mar 18, 2009
China has put its HQ-9 surface-to-air missile on the export market under the name FD-2000. Brochures advertising China's latest missile appeared at the most recent African Ground Force Equipment Exhibition in Cape Town, South Africa, and also at the International Defense Exhibition in Karachi, Pakistan, last November. The China Precision Machinery Import-Export Corp. is the exporter of the long-range SAM. The name FD-2000 was first revealed by the Kanwa Information Center in 1998 as the export name of the HQ-10; more than 10 years later, China has finally introduced this missile system to the international market.

The People's Liberation Army Air Force has already deployed the HQ-9 at its bases in Xi'an and Lanzhou.

The HQ-9/FD-2000 unveiled at those exhibitions included its guidance radar. A model of this phased array guidance radar was put on display at the PLA equipment exhibition in Hong Kong last summer.

The four-celled HQ-9 launcher is very similar to that of the Russian S-300 SAM. The Chinese introductory brochure said the missile's range for aircraft targets is 7 to 125 kilometers, much lower than the 150-kilometer range of the Russian S-300 PMU1. This is the main reason China continues to import Russia's S-300 PMU2, which has a range of 200 kilometers. The HQ-9/FD-2000's firing altitude is 25 meters to 27 kilometers.

The HQ-9's range for missile targets, or air-to-ground missiles, is 7 to 50 kilometers, with a firing altitude of 1 to 18 kilometers. Its range for cruise missiles is 7 to 15 kilometers, at a firing altitude of 25 meters. The range for ballistic missiles is 7 to 25 kilometers at a firing altitude of 2 to 15 kilometers.

The HQ-9's guidance system is composed of inertia plus uplink and active radar terminal guidance systems. The manufacturer said that its response time is 15 seconds, and it is capable of dealing with 48 targets simultaneously.

The brigade-level combat system is composed of one command vehicle, six control vehicles, six track-radar vehicles, six search-radar vehicles, 48 missile-launch vehicles and 192 rounds of missiles. In addition, there is one positioning vehicle, one communications vehicle, one power supply vehicle and one support vehicle.

The composition of the combat system indicates that one HQ-9 battalion is equipped with eight missile-launch vehicles, which is consistent with what satellite photos of the system have shown.

One industry source said that China has also developed a new version of the HQ-9/FD-2000 for naval ships, which can be installed on the export versions of combat ships. However, the source did not disclose the firing rate of the HQ-9.

A careful comparison of the Chinese FT-2000 anti-radiation missile and the FD-2000 launch system reveals that the transport vehicles of the two missile systems are quite different in exterior structures. Nonetheless, both have 8X8 wheels, and their launch tubes both have 11 reinforcing bands. The FT-2000 has a maximum range of 12 to 100 kilometers, a firing altitude of 3 to 20 kilometers, a missile length of 6.8 meters and a diameter of 466 millimeters.

These figures indicate that the FT-2000 and FD-2000 use different types of missiles. At present, only Pakistan is believed to have expressed an interest in purchasing the FT-2000. But according to a source from Islamabad, even Pakistan is not considering importing the missile system at this stage.

The FD-2000 may be able to compete with the Russian S-300 PMU SAM, which has only a 90-kilometer range, on the international market because of the lower cost of the China-made missile.

But the effective ranges alone show that a substantial technological gap must be overcome before the HQ-9 can replace the S-300 PMU2. Nonetheless, the Chinese designers said that in terms of the technological standard of its computer design and display and control systems, the HQ-9 is superior to the Russian S-300 PMU1.

Given the fact that the HQ-9 has already been approved for export sales, there is a possibility that China has upgraded the missile system on the foundation of the original, bringing it closer to the standard of its Russian competitor.

(Andrei Chang is editor in chief of Kanwa Defense Review Monthly, registered in Toronto.)

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 30-06-2015, 22:55
  strong1 strong1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.04
Russian S-300 Air Defence System Manufacturer Signs Deal with Iran

http://www.armyrecognition.com/june...n_32606153.html

Russian S-300 air defence system manufacturer Almaz-Antey and Iran’s Center for Innovation and Technology Cooperation have signed a cooperation agreement, Almaz-Antey said in a statement on Thursday, June 26. "The sides agreed on interaction in promoting Russian innovative products of civilian designation on the Iranian market and organizing joint production of these products at Russian and Iranian industrial enterprises," the press office said.

Almaz-Antey integrates enterprises developing and manufacturing air defence and antiballistic missile defence systems. Its basic military products include the S300 PMU2 Favorit highly effective air defence missile systems. The defence manufacturer’s civilian output includes telecoms and radar equipment.

On Monday, April 13, 2015, Russia lifted the five-year embargo against Iran. Now, Iran expects the delivery of Russian-made S-300 air defense missile system by the end of the year, the head of the Iranian security council said Tuesday, April 14, 2015.

The contract for supplying S-300 missile systems to Iran was signed in 2007 and implied the delivery of five S-300 squadrons worth $800 million. But in 2010 the contract was put on hold due to the UN imposing sanctions on Iran.
ישן 28-08-2015, 21:41
  strong1 strong1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.04
Russia ‘urges Iran to revoke S-300 suit’

http://www.presstv.com/Detail/2015/...00-Iran-lawsuit

A source in the Russian military technical cooperation establishment told TASS news agency that fresh talks were currently underway to supply S-300 missiles to Iran; however, differences over the timetable for revoking Iran’s lawsuit against Russia for not honoring the previous contract remain a bone of contention.

“Iran says it will revoke the lawsuit regarding the previous contract when it gets the first batch of products under the new contract, while Russia insists the lawsuit should be revoked before it takes any action under the newly-concluded deal,” the source said.
Under the 2007 contract, Moscow pledged to deliver to Iran five battalions of the S-300 air defense system, worth 800 million dollars.

Moscow, however, reneged on the agreement with Tehran in 2010 under the pretext that the agreement was covered by the fourth round of the UN Security Council sanctions against the country over its nuclear program. The resolution bars hi-tech weapons sales to the Islamic Republic.

On April 13, Russian President Vladimir Putin signed a presidential decree paving the way for the long-overdue delivery of the defense system to Iran.

The decision to deliver the systems came after Iran and the P5+1 group of countries – the United States, France, Britain, China and Russia plus Germany – reached a mutual understanding on the Islamic Republic’s nuclear program in the Swiss city of Lausanne on April 2. The two side later reached a comprehensive agreement.

Last month, Vladimir Kozhin, Putin’s aide on military and technical cooperation, said the S-300 system is to be modernized before being delivered to Iran.

Meanwhile, a large Iranian delegation is reportedly in Moscow to participate in the MAKS 2015 show, and hold talks on military-technical cooperation, including negotiations over S-300.
ישן 10-11-2015, 10:27
  felixg felixg אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.14
מקורות באלמז-אנטיי מוסרים שאירן תקבל 4 סוללות מדגם S-300PMU2\SA-20
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי felixg שמתחילה ב "הסתרה מכוונת של דגם המערכת"

http://www.kommersant.ru/doc/2850393
מקורות בכירים בקונצרן ההגנה הרוסי אלמז-אנטיי מסרו מידע על העסקה האירנית. כזכור ב-2007 נחתם חוזה ל-5 סוללות S-300PMU1 על סך 800 מיליון דולר, אך העסקה לא בוצעה בפועל. במקביל סוריה רכשה 4 סוללות S-300PMU2 שהיו אמורות להימסר ב-2010. בפועל נמסרו רק המכ"מים בגלל לחץ ישראלי, שבסוף אף גרם לביטול העסקה.
במשך התקופה הזו, אירן תבעה את רוסיה, אך המשיכה להתעניין בתחליף האלמז-אנטיי 2500 (SA-23) היותר מתקדם שהוצע לה. אירן הייתה מוכנה לקבל את 2500, אך בנוסף ל-S-300PMU בעלת הטווח המוגדל. טענות כי קו הייצור נסגר לא הרשימו את האירנים. עתה סוכם כי 4 הסוללות הסוריות ישודרגו לפי דרישות אירניות וימסרו באמצע 2017 בתמורה לכמיליארד דולר וביטול התביעה.
ישן 30-08-2016, 10:06
  nargsi nargsi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.06.16
התקשורת דיברה כל כך הרבה שטויות על איראן שעדיף להם לסתום
בתגובה להודעה מספר 96 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "הדממה התקשורתית בארץ בנושא זה מופלאה"

הם התחילו באיומים מפני טילי שיאהב ותוארו כאן תרחישים של מאות טילים מאיראן, אלפי טילים מחיזבאללה ואלו יגרמו לאבידות קשות. אחרי זה התקשורת עברה לתרחישים של תאי טרור בלב ישראל, שביום הפקודה ייגבו קורבנות רבים ויחזירו אותנו לימים שאוטובוסים היו עפים באוויר
כאשר חזרו התרחישים על הטילים, התקשורת "שיערה" עם "מומחים" כי איראן תשתמש בנשק כימי, ויהיו כאן המון אבידות מאחר ואין מספיק מסכות מגן, תוך כדי החפירה על כך, התקשורת דאגה להדגיש כי התקיפה לא תהיה אפקטיבית, אנחנו נבודד בזירה הבינלאומית, טייסים לא יחזרו ואיראן תאיץ את פיתוח הגרעין.

אני חושב שכדאי לתקשורת לא לפתוח את הפה, לאחר שכמעט כל כלי התקשורת, עיתונים אתרים ומערכות חדשות, הבטיחו כי לאיראן תהיה פצצה עד "2010", לאחר מכן זה עבר ל"2012", אחרי זה דחו שוב בעוד שנה ל"2013", אבל כולם הבטיחו כי ב-"2015" לאיראן תהיה פצצה.

כמובן שכל זה לא קרה, ותודה רבה למוסד שדאג להחזיר את המדענים אל בוראם.

נערך לאחרונה ע"י nargsi בתאריך 30-08-2016 בשעה 10:14.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:18

הדף נוצר ב 0.45 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר