לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-05-2005, 14:33
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
כעקרון אתה צריך לבצע פעולה שנקראת Reverse-ARP (גוגל)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי c5244714 שמתחילה ב "כיצד אני יושע את האייפי של נחשב ע"פי mac של כרטיס רשת"

אבל אם יורשה לי לנחש - יש לך פשוט מחשב/ציוד שאין דרך לדעת מה ה IP שלו, ואתה סתם רוצה לגשת אליו.

במקרה הזה, יש פטנט הרבה יותר פשוט. אתה יכול להגדיר לו IP משל עצמך ברשת המקומית שלך, ולהתחבר אל ה IP הזה כאילו הוא היה ה IP של המחשב/מכשיר/whatever. אם זה מה שאתה רוצה לעשות בעצם (להתחבר אל המכשיר), כל שעליך לעשות:
arp -s 10.0.0.100 00-00-00-00-00-00
כאשר את 10.0.0.100 אתה מחליף בכתובת היעד שאיתה אתה רוצה לגשת ל MAC הזה, ואת 00-00-00-00-00-00 אתה מחליף בכתובת ה MAC שלו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-05-2005, 09:30

כתובת ה MAC משמעותית רק אם מדובר ברשת מקומית (ללא ראוטרים בדרך)
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי c5244714 שמתחילה ב "הבעיה שמדובר במחשב מרוחק"

למה זה יעבוד? כי אין משמעות באמת ל IP בתקשורת פנים-רשתית.

מחשבים בתוך רשת מקומית (Ethernet) מדברים על ידי שליחת מסגרות מידע (frames) בין כתובת MAC אחת לכתובת MAC אחרת. ה IP, בהיותו ה"דבק" שמקשר ממילא את הרשת הגדולה (זו המקשרת בין רשתות פנימיות שונות, כלומר רשת ארגונית או האינטרנט), מכיל גם אפשרות לבצע המרה בין IP ל MAC - פעולה שנקראת ARP - שזה Address Resolution Protocol (וכמובן פעולה הפוכה שנקראת RARP שהזכרתי לעיל). אחרי שלמחשב שלך יש IP, כשאתה שולח אליו מידע, המחשב שלך מתרגם את כתובת ה IP לכתובת MAC, ושולח Frame-ים מתאימים של מידע מ MAC אל MAC. לכן, מה שחשוב, הוא לאיזה MAC פונים, ולא לאיזה IP פונים (למרות שזה אמור להיות חד-חד-ערכי בקונפיגורציה ממוצעת). הערה: לא כל המושגים שציינתי כאן [ודרך פעולתם] מדוייקים מבחינה טכנית. אני לא רוצה להיכנס כאן למשהו כל כך מסובך, כי זה לא ממש עקרוני בשביל לענות על השאלה שלך...

הפטנט שלי פשוט מגדיר למחשב שבו כותבים את הפקודה שציינתי מיפוי נוסף בין IP ל MAC, ללא קשר למיפוי המקורי, שאתה יודע או לא יודע, ואז המיפוי הזה מאפשר לך להשתמש ב IP שבחרת בעצמך כדי לגשת אל הציוד בעל כתובת ה MAC הנתונה.

ממשק ניהול - בד"כ למדפסות מבוססות רשת יש ממשק ניהול שמאפשר לך לקבוע את התצורה שלהן. פשוט גולשים בדפדפן ל http://1.2.3.4 כאשר 1.2.3.4 זה ה IP של המדפסת...

אני מעיר שוב לגבי נקודה חשובה מאוד: זה יפעל רק ברשת מקומית כל עוד אין נתבים בדרך. אם יש נתבים, אין לך שום דרך (גם לא Reverse-ARP שהזכרתי לעיל כדי לגלות מה ה IP) לגשת לכתובת MAC מרוחקת ללא תיווך של ידיעת IP קודם לכן.

ישן 17-05-2005, 16:00

אם הוא לא עונה לפינג הוא לא תפוס...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי c5244714 שמתחילה ב "ביצעתי את פקודת arp -s עם אייפי שבחרתי ואין פינג לאייפי הזה עדיין"

בכל אופן השיטה הזאת אמורה לעבוד. עבדתי איתה בעבר...

תראה, אם לא איכפת לך מה ה IP שלה כרגע, ואתה סתם רוצה IP, למה שלא תגדיר לה פשוט IP באמצעות התוכנה שלה (לדוגמא, במדפסות של HP זה נקרא JetDirect Setup...)

בכל אופן, חשוד מאוד שהיא לא עונה לפינג ככה. ייתכן ויש בעייה פיזית בתקשורת...

דבר נוסף שאתה יכול לעשות, זה לנסות להשתמש ב broadcast כדי שכל המחשבים (והמדפסות) ברשת יגיבו חזרה אלייך, ואז להסתכל בטבלת ה ARP של המחשב שלך.

עושים את זה על ידי ביצוע פינג לכתובת ה broadcast. מבלי להסביר עכשיו איך רשת עובדת, כתובת ה broadcast שלך, תהיה, בדרך כלל, ה IP שלך, כאשר כל מקום תואם ב netmask שהוא 0, אומר שאתה צריך לשנות את המספר הזה ב IP ל 255.

לדוגמא, אם אני 10.0.0.1 ואני ב netmask של 255.0.0.0, אז ה broadcast שלי יהיה 10.255.255.255
אם אני 192.168.1.1 ואני ב netmask של 255.255.0.0, אז ה broadcast שלי יהיה 192.168.255.255
אם אני 192.168.231.151 ואני ב netmask של 255.255.255.0, אז ה broadcast שלי יהיה 192.168.231.255

אז עושים פינג ל broadcast, ומיד אחר כך כותבים arp -a. התוצאה אמורה להיות רשימה של כל המחשבים ברשת המקומית - IP מול MAC.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:16

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר