08-04-2021, 14:52
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 25.10.05
|
|
[qoute]
ומה אם היה נפגע חייל? בדיעבד אפשר לומר על כל פעולה צבאית בהסטוריה שהיא לא הייתה שווה, או היה אפשר לעשות אותה אחרת ולמנוע נפגעים, אבל זה לא ממש ריאלי.
[/qoute]
כמובן, אף אחד לא בא בתלונות למציאות על אם היה כך או כך במקרה מסויים, היא בלתי צפוייה, אבל כשמדובר בחיילים או לפחות בילדים שלי שהלכו לשרת את המדינה הייתי מצפה מהצבא שישמור עליהם.
הבעיה בהודעה שלך אע"פ שטכנית היא סוג של נכונה, אתה מסתכל נקודתית על המבצע הספציפי הזה ומנתח אותו במקום להסתכל על כל ההתנהגות הכללית של צה"ל.
צה"ל זה צבא של כסתחי"ם, מוזמן לדוגמא לקרוא על הנושא של חטיפת החיילים גלדווסר וכו' בספר של ד"ר רונן ברגמן (נקודת האל חזור), הרמטכ"ל דאז (גבי אשכנזי[לפני או בזמן החטיפה]) היה מודע למחדלים הקיימים, אבל לא היה אכפת לו לסכן את החיילים (שזה יכל להיות מישהו מהמשפחה שלי או שלך) ובסופו של דבר נגררנו למלחמה.
אני לא מבין למה כמות ההודעות שלי בפורום משנה, לא באתי בטענה שאני ראש השב"כ שיודע נסתרות האויב אלא בתור חייל פשוט ששירת בצבא וראה איך הוא מתנהל, יצא לי לעשות אבט"ש ביהודה ושומרון עם חיילים שמעולם לא ירו בנשק והמפקדים כסתחו והעלו אותם לשמירות בשביל כוח אדם ואני מניח שגם אתה או כל חייל אחר בצה"ל יוכל להעיד על ההתנהלות הכושלת הזו.
אבל כמו כל חייל טוב אתה תוריד את הראש ותתן לאנשים למות בעבור המטרה הנשגבת הלא היא הכבוד המכוער של הפוליטקאים.
שוב אני מזכיר, אל תסתכל על הפעולה הספציפית הזו כמוצלחת ולמה צה"ל לא עשה יותר כמו כיבוש הגולן הסורי, הפעולה הזו רק מוכיחה את התנהלות הצבא וכמות המחדלים שבו, מניח שאם אתה גולש בפורום הזה קראת עדויות של לוחמים בזמן שצה"ל עוד היה צבא העם וראית מה זו מסירות נפש, כי אז המדינה הייתה למען החיילים, היום אפילו יוצא שייטת עם פוסט טראומה נזרק לכלבים.