מהדיווח עולה שהמחיר של הכלים דומה: סאנד-קאט כמיליון ש"ח, וה JLTV כ 277,00$ [אם כי לא ברור אם
הוא מגיע עם מיגון B קיט נגד RPG]. https://www.calcalist.co.il/local_n...ticle/sjzhdma8o
אני לא מכיר מספיק אבל התחושה שלי שה JLTV עדיף מבחינת מיגון ועבירות, אם כי נחות במספר
החיילים שהוא יכול לשאת.
אם זה נכון זה אומר שעדיף לרכוש JLTV מאשר סאנד-קאט.
כמו כן, ראוי שיותקנו ברכבים עמדות 0.5 נשלטות מיתוך הרכב.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "השוואה לסאנד-קאט של פלסן"
ה-JLTV הוא רכב עצום, עם שדה ראייה לא טוב במיוחד. אני רואה כיצד הוא מחליף האמרים פה ושם, אבל לא בצורה רחבה. כרגע יש לו רק יתרון אחד משמעותי - הוא זמין לרכש מיידי.
בעוד ה JLTV אכן נהנה ממהירות ועבירות טובים יותר, ה M-ATV Assault יכול להכיל 11 חיילים ובגרסה
מיוחדת גם 15 חיילים, ה JLTV מכיל 4-5 חיילים, זה בעייתי מאוד.
מדובר ברכב מוגן יותר מה JLTV ויש ממנו אלפים רבים בארה"ב, ומספר לא ברור ברמת עודפים של הצבא
האמריקאי לאחר הנסיגה האמריקאית מאפגניסטן ועירק. ולכן אולי ניתן להביא ממנו מאות רבות במיידי.
את ה JLTV ראוי להביא עם מיגון B-KIT המעניק תוספת מיגון מודולרי, וככזה הוא אכן מתאים יותר
לגדס"רים ולנשיאת מערכות נשק מיוחדות.
החי"ר הקל צריך M-ATV Assault עם תותח 30 מ"מ בצריח, כפי שאכן מותקן בצבא האמריקאי.
יש גם גרסאות מיוחדות כאמבולנס, וגם פה ראוי לתת את הדעת.
תוכלו להתרשם בסרטון הבא:
בכתבה נטען שההזמנה כוללת גם תותחי 30 מ"מ עבור ה JLTV
זו ללא ספק מהפכה בתמרון של החטיבות הקלות שהשתמשו עד היום בהמרים לא ממוגנים
אני מקווה שצה"ל הזמין את הכלים עם חליפת מיגון מודולרית בשם B-KIT שתביא את הכלים למיגון של
MRAP
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "ב YNET מדווחים שצה"ל הזמין 1,000 JLTV"
לפי הפרסומים בתקשורת המקומית מתכוונים להשתמש בו כמחליף לנגמשים (M113) ולא להחליף את ההאמרים.
היתרון כמובן שהרבה יותר זול מנמ"ר או איתן.
בהאמרים השתמשו בתמרונים באזורים שכבר נוקו. אני זוכר שהייתה תקרית בעזה שחיילים נהרגו בהאמר ממטען ואולי עוד תקרית או 2 אבל סה"כ לא היו הרבה נפגעים בגלל שימוש בהאמרים (בנמ"רים אגב שחטפו נ"טים וכלי נשק התלקחו היו הרבה יותר הרוגים)
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "אפשר הסבר איזה פלטפורמה זה מחליף בצהל?"
לפי וואלה (אודי עציון): "בעוד שבצבא היבשה האמריקאי משמש ה-JLTV כאחד ממחליפי ההאמר, בזרוע היבשה בצה"ל הם יחליפו את נגמ"שי ה-M113, שצה"ל השתמש בהם עוד במלחמת יום הכיפורים ב-1973"
בהמשך להמלצות הביניים של "ועדת נגל" לבחינת תקציב הביטחון ובניין הכח, אישרה היום (א') ועדת השרים להצטיידות מספר רכישות, ביניהן את פרויקט ה"רשף" - ספינת הסער הבאה של זרוע הים, ורכש של מאות רכבי שטח חדשים מסוג JLTV ('פרא').
כמו כן, אישרה ועדת השרים גם רכש של מאות רכבי שטח חדשים מסוג JLTV ('פרא'). מדובר ברכב ניוד קרבי ממוגן לשימוש הכוחות המתמרנים, שיסופק לצה"ל בשנים הקרובות.
הפרויקטים שאושרו יועברו כעת לוועדה המשותפת לתקציב הביטחון בכנסת, ולאחר אישורה יוכל משרד הביטחון להתקדם לחתימה על העסקאות.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "בעיניי זה לא הגיוני.
נשמע כמו..."
מה שגורם לי להתהות למה לא לדרוש לייצר אותם בארץ, ממילא פלסן הישראלית ממגנת את ה JLTV
ואז צה"ל יוכל לתכנן דגם מדוייק לצרכיו, למשל עם יותר מ 4 לוחמים, מה שיוזיל עוד יותר את העסקה
כי רכב אחד יוביל יותר חיילים.
1000 חתיכות הזמינו, ותרשו לי לנחש שזה לא הסוף...
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי הפוסל במומו שמתחילה ב "לא עודפים, חדש דנדנש, והרוב בשקלים, לא בדולר סיוע"
תקציב הביטחון על הקרשים עם גירעון חסר תקדים. סופרים פגזים וגיחות טיסה. גיוס ותעסוקה מתנהלים לפי העלות ולא הרלוונטיות.
באיזה אוטופיה אתה חושב שיפתחו וייצרו בארץ כמו כזאת של כלים, בפרק זמן סביר או בכלל? את סדרת 50 הפנתרים שחילטו לפני 3 שנים לקח חודשים לייצר וזה בכלל היה בשביל לקוח זר. והקו ההרכבה בכל מקרה מתמקד כרגע בשיפוץ והרכבה מינימלית של הכלים מתוצרת הארץ.
בשקלים זה אותו כסף כי לא מדובר פה בדולר סיוע, עכשיו תשקלל את זה שזו פרנסה למאות משפחות.
רכשו כלים חדשים, אני בעד להביא עודפים אם ניתן, אבל אם מייצרים חדש ובארץ יש את כל הידע, למה לא?
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי BlazingVertex שמתחילה ב "לפי וואלה (אודי עציון): "בעוד..."
אחרי שנה של לחימה, מה הנסיון עם הנמר, האיתן, ה JLTV ושאר כלי הניוד?
מי עדיף בלבנון ומי בעזה? יש מקרים שמעדיפים יחידה כי יש לה נמר או איתן?
איך כדאי להפעיל אותם? יש טעם ב-"יחידת ניוד" של איתנים ונמרים?