"מבצע חרבות ברזל" או "מלחמת התקומה" היה בחזיתות עזה, יו"ש, לבנון, תימן, אירן, העורף, וסוריה.
בחזית המרכזית (עזה) יש הפסקת אש כבר חצי שנה, וזה זמן מתאים לדבר על אות למלחמה.
אם אני מסתכל על 9 האותות הקיימים, יש כמה רכיבים קבועים:
- פס אדום (אבדות)
- פס כחול, חוץ מאות מלחמת ההתשה (מדינת ישראל?)
- מאז 82', צבעים לציון זירת הלחימה:
ירוק ואדום ללבנון (צבעי הדגל, וכן ירוק לסביבת חורש)
כתום לעורף
צהוב לעזה
אפור "למוצבי רצועת הביטחון"
לאורך השנים יש שתי מגמות:
- ריבוי צבעים (4 באותות עד ההתשה, 6 באותות האחרונים). כולל צבעים חדשים (אפור וכתום).
- ריבוי פסים (9-11, לעומת 7 באותות סיני וששת הימים). לכך נוסיף את הפס האופקי שקיים רק באות המערכה ברצועת הביטחון. אגב, לטעמי אפשר היה לכלול באות זה פס סגול במקום ירוק ואפור.
-
שילוב המגמות יצר אותות שלטעמי הם גדושים, ופחות מובחנים זה מזה.
בראיון עם מעצב האותות יגאל גבאי , הוא מתאר (דקה 5:00 ואילך) שהוא שוקל לשלב באות את הצבעים צהוב ושחור.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אות מלחמת חרבות ברזל/ מלחמת התקומה- הצעה"
אצל האמריקאים (לפחות) נהוג להוסיף אלמנט מעבר לפסים בצבע - צורה כלשהי שמזכירה את דגל המדינה/צורה גיאוגרפית. ייתכן וזה הפתרון ככל שיתרבו המלחמות.
תיאורתית היה ניתן לעשות אות כללי למלחמה, שבו בוודאי ישלטו הצבעים שחור, אדום וכתום ואז אות נפרד/תוספת כלשהי לכל זירה בה שירת החייל, אבל זה אוטומטית ישלש את כמות אותות המערכה בישראל אז פחות סביר.
יצא לי לחשוב על הרעיון לאחרונה, נושא מעניין. מאוד מתחבר לרעיון לשלב את השחור באות המערכה. מעבר למשמעות ההיסטורית, אני חושב ששזירת הצבע השחור באופן בולט באות שייענד על מדי מפקדי הצבא בעתיד יהווה תזכורת מתמדת למחיר הכשלון הצבאי בהגנה על אזרחי המדינה. התמונות נוצרו באמצעות בינה מלאכותית.
הצעה 1:
שחור- 7 באוקטובר
צהוב- חטופים
אדום- דם הנופלים
צבעי דגל המדינה - תקומה
יתרונות: נקי וממלכתי
חסרונות: לא מכיל אלמנטים מזירות שאינן עזה
הצעה 2:
שחור- 7 באוקטובר
צהוב- חטופים
אפור - לש"ב בעזה ואיו"ש
ירוק - הנוף בלבנון וסוריה
כחול רחב- פעילות חיל האוויר וחיל הים בזירות הרחוקות (איראן ותימן)
צבעי דגל המדינה - תקומה
יתרונות: מספר את הסיפור של המלחמה בכל הזירות
חסרונות: לא מכיל התייחסות לנופלים, יש שיגידו עמוס בצבעים
הצעה 3:
אותו דבר כמו הצעה 2 אבל עם אדום כסמל לדם הנופלים שהרגיש לי מאוד חסר בהצעה 2, בחרתי לשים צבע זה כצבע שעוטף את האות כולו מסביב
יתרונות: מכיל את כל האלמנטים הרלוונטיים
חסרונות: הורס את ה"פורמט" של כל האותות עד כה, כנראה יותר מדי צבעים, פותח פתח לפורענות עיצובית באותות עתידיים ודי הורס את מאפייני העיצוב המסורתי שלדעתי מצויין
נערך לאחרונה ע"י פרינגלס בתאריך 02-05-2026 בשעה 01:28.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אות מלחמת חרבות ברזל/ מלחמת התקומה- הצעה"
מעלה את השאלה האם לא ראוי בשל אורך המלחמה וריבוי החזיתות שאינן קשורות אחת לשניה בהכרח מבחינת זמן הלחימה בפועל, (לדוגמא, עם כלביא ושאגת הארי לא חפפו ברובם ללחימה עצימה בעזה) להפריד את האות למספר אותות. אות לחזית בעזה, חזית לבנון וחזית איראן.
לדוגמא :
- האות הראשון לחזית בעזה (מבוסס על אות מלחמת יוה"כ עם היפוך צבעים והספת הצבע הצהוב לציון החטופים וחולות עזה)
- האות השני לחזית לבנון (מבוסס על דגלי ישראל ולבנון)
- האות השלישי לחזית איראן (על בסיס צבעי דגל ישראל ואיראן).