לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-04-2025, 18:25
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
חמאס דוחה את ההצעה הישראלית. פירות מכתבי הבגידה וקמפיין הסרבנות

כותבי המכתבים האריכו את סבל החטופים במה ידיהם.

הקמפיין הזה נועד למטרה אחת - לתת רוח גבית לחמאס לבל ייכנעו! זה הצליח!!
כעת נשמע את הנהי המאוס של המטה.

כואב על החטופים שהפכו לכלי משחק בידיו של השמאל הזדוני האכזר והסהרורי. ולחילופין בידיו של אדם אחד חסר מעצורים שהכריז מלחמה על הממשלה הנבחרת באמצעות המלציה הפרטית שלו....

המזיק ביותר היתה ההדלפה החמורה ביותר אודות דברי הרמטכ"ל שסולפו לחלוטין זאת בשילוב מכתבי הסרבנות שכנע את חמאס שישראל מתמוטטת - ישנה אפשרות אחת לזהותו של המדליף - ואין לי אלא לצרף את העובדה שהדיון הביטחוני שבו אמור היה להיות נוכח היום התבטל. [וממתי סמוטריצ' קובע לנתניהו וזמיר את סדר היום הביטחוני?! ללא ספק איפשר להם להשתמש בשמו בשמחה.]
בר לא יהיה יותר באף דיון ביטחוני וגם עם הרמטכ"ל שאירח אותו בכבוד רב - הוא גמר!! [מעט היו בדיון הזה וכולם יודעים מי הדליף, אף זהות עיתונאי הבית מלמדת על כך. זה לאור יום ומתחת לפנס. התגובה החדה והכורתת מלמדת על הכל!]

הממשלה לא תכנע לחמאס!! גם משום שאין לכך הצדקה וגם משום שאין אפשרות לעשות זאת, לא נוכל לחיות עוד לצד המרצחים הללו.

הוא הולך הביתה אם ירצה ואם לא ירצה ולא בג"ץ ולא מיארה יוכלו להגן עוד על הבוגד!! איש חקירות המחשכים!

השאלה היחידה היא כמה נזק הוא יגרום בדרך....

מעיר: שאין לי היכולת לקבוע בוודאות את זהותו של המדליף, אך 1+1=2 בפעם המי יודע כמה....

הצעד המתבקש חתימה על פקודות מטכ"ל ביחס לחטיבת חשמונאים הגעה להסכמות עם ראשי הציבור החרדי והקמת אוגדת חשמונאים.

החתימה על פקודות מטכ"ל היא שמעכבת הגעה להסכמות השקטות הנדרשות!!

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 15-04-2025 בשעה 18:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-04-2025, 03:35

בר ראש השב"כ הכי שנוי במחלוקת מאז ומעולם אף מעבר לאברהם שלום.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "חמאס דוחה את ההצעה הישראלית. פירות מכתבי הבגידה וקמפיין הסרבנות"

• בר נתפס בעיני חלק גדול מהעם כמי שהדליף סדרתית מחדרי המו"מ.
  • בר ניהל חקירת מחשכים נגד הממשלה במסגרתה עצר שומרי סף ראויים והעבירם סדרת השפלות ועינויים.
  • החטיבה שבפיקודו לא שיתפה פעולה עם דרישת החוק בנוגע למעצרים והתעמרה בכל מי שכן עמד על קיום החוק. כמו למשל מועלם. איילה חסון חשפה חומרים שקושרים לכך את בר.
  • בר הסתיר מסמכים מהותיים מהדרג המדיני.
  • השב"כ שיקר לעם ישראל בתחקירים.
  • בר פועל בצורה דרסטית נגד גורם פנימי שחשף את מעלליו.
  • בר הודח באופן רשמי על ידי מליאת הממשלה ונדבק לכסאו בחסור היועמשי"ת שבעלה בקשר מקצועי הדוק עמו ובעצם באותה הסירה - אין ניגוד עניינים גדול מזה. אם נתניהו היה בקשר דומה מזמן היה מוחתם על הסכם ניגוד עניינים.
  • בר מקבל גיבוי מנשיא העליון המאוד שנוי במחלוקת יצחק עמית - איש שעננת כתב אישום וסגירתו בנסיבות אפלות מרחפת מעליו. איש שמלא בניגודי עניינים.
אברהם שלום לא עשה אפילו מחצית ממה שבר עושה כיום.
לאברהם שלום הייתה את תמיכת ראשי ממשלת האחדות - פרס ושמיר.
אברהם שלום טוען עד היום שפעל ברשות ובסמכות.

אברהם שלום לא הפעיל חקירות מחשכים נגד אף גורם בשעתו.

זה לא יוכל להימשך יותר! והפיצוץ קרוב מאוד להערכתי כמובן [אין לי שום קשר אופרטיבי לשום דבר].

מובהר כי כל הנ"ל מתבסס על פירסומים של ערוצים שונים ביחס לבר, ואיני קובע כל עובדה באופן אישי לגביו. אף לא שופט אותו על מעשיו או מניעיו וגם לא מייחס לו כל עבירה פלילית אלא התנהלות בלתי קבילה לדעתי בלבד! כמו כן ייתכן שחלק מהנ"ל בוצע על ידי גורמים בפיקודו של בר אך הוא ללא ספק מודע אליהם ולא פועל למניעתם או תיקונם.
ישן 18-04-2025, 06:14

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "בר ראש השב"כ הכי שנוי במחלוקת מאז ומעולם אף מעבר לאברהם שלום."

https://www.israelhayom.co.il/news/...rticle/17392727
גורם בכיר נגד ראש השב"כ: "הצוות החדש שינה את הדינמיקה והוביל משא-ומתן במקום מתן-ומתן"

גורם הבקי בפרטים מותח ביקורת על ראש השב"כ רונן בר ועל האלוף במיל' ניצן אלון: "הצוות החדש הפסיק את התדרוכים נגד הדרג המדיני שרק גרמו לחמאס להתבצר"

https://www.c14.co.il/article/1170011
גורם מדיני בכיר: מאז שרונן בר עזב את המו"מ ההדלפות נפסקו

גורם מדיני בכיר התייחס למשא ומתן על עסקה לשחרור חטופים מול ארגון הטרור חמאס וציין כי מאז שרונן בר כבר לא מעורב בו, ההדלפות פסקו • לדברי הגורם המדיני, היו תדרוכים בלתי פוסקים מתוך צוות המו"מ - שעבד נגד המו"מ

"היו תדרוכים בלתי פוסקים מתוך צוות המו"מ – שעבד נגד המו"מ. יש מסע תעמולה בלתי פוסק נגד הדרג המדיני – חוזרים על שקרים שוב ושוב בתקווה שהם יהפכו לאמת. מאז שרונן בר הוצא על ידי רה"מ מצוות המו"מ ההדלפות פסקו והתוצאות השתפרו", אמר הגורם המדיני הבכיר.
לדברי הגורם המדיני, הפרוטוקולים מוכיחים את חוסר שביעות הרצון מהצורה שהמו"מ התנהל: "רה"מ אמר לצוות המו"מ פעם אחר פעם שהוא מאוד לא מרוצה מדרך ניהול המו"מ, וזה מופיע גם בפרוטוקולים. בסוף הדרך לא יהיה חמאס, נקודה. לא נאפשר לח'ליפות אסלאמית להתקיים על הגבול שלנו".

הנ"ל פורסם על ידי צד ג' ואין בידי לקבוע אם הפירסומים נכונים הבאתי את הפירסמים כלשונם והאחריות בהקשר זה על המפרסמים בלבד. אין באמור בכדי לקבוע דבר אודות נכונותם.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 18-04-2025 בשעה 06:20.
ישן 16-04-2025, 17:56

השמאל הזדוני והמסית: הילד שלי זועק מהאדמה, והבן שלו שותה מרגריטה במיאמי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "חמאס דוחה את ההצעה הישראלית. פירות מכתבי הבגידה וקמפיין הסרבנות"

https://www.ynet.co.il/news/article/rjilk7pryg#autoplay

אין גבול להסתה לחוצפה לעזות המצח לצביעות לנוכלות והאג'נדה.
אחרי שעשו ככל יכולתם כדי לטרפד את האפשרות שחמאס ייכנע ויקבל את ההצעה הישראלית ובכך יעניק ניצחון לנתניהו באמצעות פירסום מכתבי הבגידה והסרבנות, הדלפת דברי הרמטכ"ל מהקינט באופןם שקרי ומסולף, הם עוברים למתקפה שקרית על רה"מ.

כל עם ישראל חטופים ביד אירגון המרצחים הזה שלא ניתן לחיות רגע נוסף לצידו. כמו כן הדרך היחידה להחזיר את כל החטופים הביתה הוא רק לחץ משמעותי על חמאס עד לשבירתו והסכמתו לעזוב את הרצועה ללא החטופים. בכל תסריט אחר הם ישמרו כמה להגנתם האישית ולטובת המשך קיומה של מדינת הטרור ודרישה נסיגה מושלמת של ישראל מהרצועה.

אין כל דרך להכנע להם והשמאל הדוני שתומך בהם צריך לעוף! וזה כולל את הבוגד הראשי שמדליף ומסלף פעם אחר פעם מהקבינט ועושה ככל יכולתו כדי למנוע את הניצחון על חמאס. ממה הוא חושש?! ומה בדיוק עשה ב07/10?! .... [מיהו הבוגד האמוד בכיר הזה שמדליף באופן זה פעם אחר פעם. למה זה לא נחקר? מי מפעיל אותו והאם הוא עושה זאת בתמורה? הכיצד ייתכן שנזק אדיר שכזה שחוזר על עצמו פעם אחר פעם בכל שלבי המו"מ לא מנוטרל?! היכן השב"כ בתפקידו כשומר הדמוקרטיה?! הסיקו בעצמכם את המסקנות...]

נחטפו 255 שוחררו 196 מתוכם 144 בחיים! - כלומר קרוב ל3/4 מאלו ששוחררו - שוחררו בחיים.

נותרו עוד 59 שמתוכם רק 24 כנראה חיים! כלומר 85.6 אחוז מהחטופים החיים כבר שוחררו!
רוב אלו שמתו נרצחו ב07/10 או בסמוך לתאריך זה.

ולסיכום יחס ההצלחה בהתאם לנסיבות גובה מאוד. בהשוואה לזמן שבו ישבו אחרים בשבי מדובר על פרקי זמן קצרים להפליא. בכל תרחיש הסכמי היינו מקבלים הרבה פחות חטופים במחירים גבוהים בהרבה מאלו ששולמו ובפרקי זמן הרבה יותר ארוכים זאת כאשר הציבור בישראל והמשפחות היו עוברים השפלה עינויים פסיכולוגיים וחיזבאללה ואיראן היו בשיא כחם. לדעתי מדינת ישראל לא הייתה שורדת זאת! וברור באופן ממוסמך שזאת הייתה תכנית העל של איראן!

נתניהו איש אחד שעמד מול כולם [ממשל ביידן, האג, אירופה, גנץ ואייזנקוט, גלנט, הלוי, בר] שעשו הכל כדי לטרפד את מהלכיו - הציל את מדינת ישראל מאבדון כפשוטו!! הפך את הקערה ריסק את חיזבאללה וסוריה, אילץ את חמאס לוותר על הרוב המוחלט של החטופים בתמורה מזערית, כל שהם מבקשם כרגע הוא לשרוד.., הרתיע את איראן, גימד את אירופה ואף מפצל אותה מבפנים. את כל זה הוא עשה לבד!! באין הוא צודק או לא אי אפשר שלא להעריך זאת!
האלטרנטיבה להסכם לא היתה קיימת השאמאל הבוגדני!! הזדוני הסהרורי המנותק והמתכחש לא מוכן להפנים זאת!!

אין מקום מסע הבגידה שאנו חווים מצד גורמי ביטחון בכירים שמדליפים סדרתית ובאופן המזיק ביותר שניתן להעלות על הדעת מהקבינט, וזה כן שולל את מסע ההסתה הפרוע והמשלח כנגדו - זאת בזמן שהוא השיג את התוצאה הכי טובה שניתן להעלות על הדעת בנסיבות הענין.

ולסיכום: ההדלפה אתמול מהקינט שהאריכה את המלחמה הייתה מעשה בגידה [לפחות במובן הערכי] שיתכן בהחלט שיש לו גם פן פלילי! היא חייבתלהיחקר אינני מבין כיצד זה לא קורה!! לפחות באותה הנחישות שחווינו בפרשת הנגד קטאר גייט מסמך פילדלפי והחשיפה של מעלליו של בר וראש החטיבה!
.
אין באמור בכדי לקבוע דבר אודות זהותו של המדליף או שאכן בוצע מעשה פלילי בפועל אלא קריאה לחקור את הזהות והאפשרות.
ישן 17-04-2025, 22:49

חמאס דוחה את ההצעה הישראלית: לא ניתן יד לעסקאות חלקיות

https://www.ynet.co.il/news/article/s1nv4jpryg

מיישר קו עם בר מכתבי הסרבנות והשמאל הזדוני בישראל.

השמאל הזדוני והדיפ סטייט החשוך מכחשיים כל אפשרות לתיאום ערב 07/10 אך כיום התיאום ברור ומעל הפודיום.

אותם עמדות בדיוק בדיונים הביטחוניים, במטה החטופים, בהדלפות, במכתבי הסרבנות ובתשובות חמאס. וגם בעמדות המתווכים.

האם זהו יד המקרה?! או שיש כאן יד עלומה המכוונת את כל בעלי האינטרסים גם יחד. (צריך להיות תמים ללא גבול כדי לחשוב זה יד המקרה...).

ושוב נותרו עם איש אחד מול כולם!! שעומד בלחצים בלתי אפשריים ובלתי מציאותיים עד כה עמד בהם ולא נותר לי אלא לקווות שהאיש הזה בעל כוחות העל ימשיך בכך.

רק אויל מושלם יכול לחשוב שעם הסרת הלחץ הקימי שחמאס אכן ישחרר את כולם. רק לחץ קיומי חסר מעצורים יוביל לשחרור כל החטופים ויותר את מי שנמצא בחיים - בחיים!!

עסקת כניעה תוביל למחזות של הוצאה להורג על הפודיום רגע לפני השחרור המיוחל - אין לי ספק בכך!! (אקווה תהיה עסקה כבקשת חמאס אך אם חלילה יקרה, רשמו לפניכם שצפיתי!! זה לא שולל את האפשרות שלא יקרה בתרחישים אחרים, אך תרחיש כניעה יוביל לכך כמעט בוודאות). הוצאה להורג של חטופים מסחטה רגשית שקשה למצוא מענה לגביה: המענה היחיד הוא נחישות והגברת לחץ ואי קבלה של מתים לצורך הפסקת אש, אך במקרה שבו נגלה חולשה אין להם שום סיבה שלא להשתמש בנשק רגשי סופר יעיל זה. הם תתי אדם ובלתי אנושיים לחלוטין, אין מקום לגילויי חמלה אנושיות או סנטימנטים מולם, אלא ניהול של מלחמת קיום אכזרית ביותר שרק תחשיבי שרידות משחקים בה - זהו המשחק היחיד שחמאס מבין כרגע וכל גילוי חולשה חמלה או הומניטריה רק עולה לנו במשאבים, חיי חטפים, שחרור אסירים אובדן הרתעה וכדומה.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 17-04-2025 בשעה 22:54.
ישן 18-04-2025, 06:05

מודגש שנית כי לא ניתן לדעת מי הדלף בפועל את דברי הרמטכ"ל בקבינט.

אך הסילוף העדר החקירה ולמעשה ההתעלמות השקטה של בר לא מאפשרות לו להמשיך ולהוביל.

תפקידו של בר לגדוע ולקטוע הדלפות כאלו מהקבינט. הוא ידע לעשות זאת היטב בשורה של פרשיות אחרות וכאן נדם. לכך מתווספת ההתנהלת בהדלפת פרטי הפעולה המתוכננת מול איראן.

אתקן כי ישנן אפשרויות מועטות ביותר ביחס לזהות המדליף ואין קושי לזהותו במסגרת חקירה. העדר פעולה בהקשר זה מתפרשת כהזדהות עם האמור ולא ניתן לקבלה!

מובהר שנית כי איני קובע בכל דרך שהיא את זהות המדליף [השערות יש לי כמובן אך כל אחד יוכל לשער בעצמו את שירצה].
ישן 20-04-2025, 00:01

הצהרה ראש הממשלה איננו יכולים להכנע לחמאס!

אזרחי ישראל היקרים,לפתח דבריי, אני רוצה לשלוח בשמי ובשם רעייתי - ואני בטוח שגם בשמכם - תנחומים מעומק הלב למשפחתו של רב-סמל בכיר ראלב נסאר זיכרונו לברכה, שנפל היום בקרב ברצועת עזה. עם ישראל כולו אבל יחד עם המשפחה היקרה, ועם ישראל כולו מצדיע לו על גבורתו.

אני שולח איחולי החלמה שלמה ומהירה ללוחמות וללוחמים שנפצעו באותו קרב. אני מחזק את ידי הלוחמים והמפקדים. צה"ל יוסיף להגיב בתקיפות ולהגביר עוד יותר את הלחץ על חמאס.

אנחנו במלחמת תקומה - מלחמה בשבע חזיתות. למלחמה הזו יש מחירים כבדים מאוד, כי כל אובדן כזה הוא עולם ומלואו. אבל אין לנו כעם חפץ חיים שום ברירה - אלא להמשיך ולהילחם על עצם קיומנו, עד הניצחון.

אזרחי ישראל, כראש הממשלה שלכם - אני לא אכנע לרוצחים שעשו את הטבח הנורא ביותר בעם היהודי מאז השואה. כניעה כזו תסכן את ביטחון המדינה ותסכן אתכם.

אנחנו בשלב מכריע של המערכה, ובשלב הזה נדרשים אורך רוח ונחישות כדי לנצח. אם ניכנע לתכתיבי חמאס עכשיו, כל ההישגים האדירים שהשגנו - בזכות לוחמינו, בזכות חללינו, בזכות פצועינו הגיבורים - כל ההישגים הללו פשוט ירדו לטמיון.

כבר מתחילת המלחמה שמענו קריאות לסיים אותה - לסיים בכניעה. הקריאות הללו התגברו לאחרונה. אם הייתי נכנע לקריאות האלה - לא היינו נכנסים לרפיח, לא היינו כובשים את ציר פילדלפי, לא היינו מבצעים את מבצע הביפרים, לא היינו מחסלים את סינוואר, את דף, את הנייה וגם את נסראללה. לא היינו יוצרים את התנאים לנפילת המשטר של אסד ולפגיעה הקשה בציר האיראני. לא היינו משנים את פני המזרח התיכון. פשוט היינו ממשיכים לחיות תחת סכנה קיומית.

אני רוצה לומר לכם כמה מילים גם על איראן - אני מחויב למנוע מאיראן נשק גרעיני. אני לא מוותר על זה, אני לא מרפה מזה, ואני לא נסוג מזה - לא מילימטר.

אבל הכי משעשע זה לשמוע את הביקורת שמשמיעים אלה שהתנגדו לכל הפעולות שנקטתי לאורך השנים כדי לפגוע בתכנית הגרעין האיראנית. בלי הפעולות הללו - לאיראן כבר היה נשק גרעיני לפני עשור. אבל רבים מהמבקרים היום התנגדו לכל פעולה שעשיתי, לכל מדיניות תקיפה שנקטתי. אין גבול לצביעות.

ובאשר לשלוחה של איראן בעזה - אם לא נשלים את השמדת היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס, השבעה באוקטובר הבא - והחטיפות הבאות - הם רק שאלה של זמן. חמאס לא מסתיר את כוונותיו - הוא אומר שיחזור לעשות זאת, והוא מתכוון לכך.

השארת שלטון חמאס על כנו בעזה תהיה תבוסה ענקית לישראל - וניצחון ענק לאיראן.

בסוף השבוע הזה, חמאס שוב דחה הצעה - הצעה שיכולה הייתה להביא לשחרור מחצית מהחטופים החיים שעדיין בעזה, ולהשבת חללים רבים. חמאס דורש סיום מוחלט של המלחמה, השארת שלטונו על כנו, נסיגה מלאה של צה"ל, ושיקום עזה בהשקעה כלכלית שתאפשר לו להתחמש מחדש ולתקוף אותנו שוב.

סיום המלחמה בתנאי כניעה כאלה יעביר מסר לכל אויבי ישראל: באמצעות חטיפת ישראלים אפשר להפיל את מדינת ישראל על ברכיה. זהו מסר קטלני - שטרור משתלם. מסר שפוגע לא רק בביטחונה של מדינת ישראל - אלא גם בביטחונו של העולם החופשי כולו.

כמובן שבנסיבות כאלה גם חזונו החשוב של הנשיא טראמפ - חזון שישנה את פני עזה אחת ולתמיד - לא יוכל להתממש.

אני מבהיר: לא נסיים את מלחמת התקומה לפני שנשמיד את חמאס בעזה, לפני שנחזיר את כל חטופינו, ולפני שנבטיח כי עזה לא תהווה עוד איום על ישראל.

יש גורמים בתוכנו שקוראים - באורח חסר אחריות - לסיום המלחמה לפי תנאי הכניעה של חמאס. מה הם עושים? הם מהדהדים מילה במילה את תעמולת חמאס. הם מתדלקים את המלחמה הפסיכולוגית האכזרית שהוא מנהל נגדנו - וגם נגד המשפחות. הם מרחיקים - ולא מקרבים - את שחרור החטופים.

חמאס הציג תנאים כאלה שוב ושוב בעבר, גם בעסקאות שחרור קודמות. איזה מנהיג אחראי יכול להסכים להם - במיוחד אחרי השבעה באוקטובר? אני בוודאי שלא. וגם אתם לא.

יש מי שאומרים לנו: תצאו עכשיו מעזה, תיפרדו מציר פילדלפי, תאפשרו לחמאס להישאר, ואז - רק אחרי שיחזיר את כל החטופים - תמשיכו להילחם. זה אבסורד. אבסורד שנאמר בקול, בשידור חי, כשחמאס מאזין. אתם מבינים? אומרים לחמאס: "אנחנו נשקר לכם. תאמינו לנו." וחמאס? הוא לא טיפש. הוא דורש ערבויות בינלאומיות - ערבויות שימנעו מישראל לחזור ולהילחם.

ואף מדינה - לא ארצות הברית, לא סין, לא רוסיה - לא תשתף פעולה עם תרמית כזו. זה יהפוך את החזרה למלחמה לבלתי אפשרית. לא תהיה לנו לגיטימציה. תראו כמה מהר איבדנו את הלגיטימציה הבינלאומית, אפילו למלחמה הכי צודקת בתולדותינו.

אחרי שחמאס רצח ביום אחד למעלה מ-1,200 מאזרחינו וחטף יותר מ-250 - תוך זמן קצר הלחץ הבינלאומי הופנה עלינו. חטפנו אמברגו נשק - גם ממדינות ידידותיות - ואנחנו עדיין מתמודדים עם האשמות שווא של רצח עם.

אני מבהיר: אין דבר כזה "פייק התחייבות". אם נתחייב לא להילחם - לא נוכל לחזור להילחם. חמאס דורש נסיגה מלאה - כולל מציר פילדלפי ומרצועת הביטחון - שמגנה על תושבי ישראל.

ואני שואל אתכם: האם לוחמינו נלחמו לשווא? האם גיבורינו נפלו לשווא?

גם בלבנון וגם בסוריה הקמנו רצועות ביטחון. נסיגה מרצועת הביטחון בעזה תביא לכך שחמאס ישקם את כוחותיו ויוכל לבצע שוב חטיפות וטבח.

חובתי כראש ממשלה למנוע זאת - ואני מונע זאת.

אני מאמין שאפשר להחזיר את חטופינו בלי להיכנע לתכתיבי חמאס. כך פעלתי עד עכשיו. כבר בדיוני הקבינט הראשונים, בכיר במערכת הביטחון אמר שנצטרך להתרגל לכך שלא נוכל להשיב אפילו חטוף אחד. אני סברתי אחרת. האמנתי - ואני עדיין מאמין - שהשילוב של לחץ צבאי ולחץ מדיני יביא תוצאות.

ואכן - עד היום החזרנו 196 חטופים, מהם 147 בחיים.

בעזה נותרו 24 חטופים חיים, ושלושה חטופים חללים.

המשימה טרם הושלמה - ואני מתכוון להשלים אותה.

מאז תחילת המלחמה, גם בימים האחרונים, רעייתי ואני נפגשנו עם רבות ממשפחות החטופים. נמשיך להיפגש עם כולן. אני רואה, שומע, ומרגיש את הכאב. זעקת הלב קורעת את הלב. אנחנו נגביר את הלחץ - עד שנשיג את כל מטרות המלחמה.

אני מדגיש: לא נוותר על אף חטוף - חי או חלל. אנחנו נחושים להשיב את כולם הביתה.

אזרחי ישראל, אנחנו בעיצומה של מלחמה רב-זירתית - מלחמה שלא הייתה כמותה. בזכות גבורת לוחמינו, בזכות הרוח האדירה של עמנו, בזכות המדיניות התקיפה של ממשלת ישראל - הגענו להישגים כבירים. אבל המשימות טרם הושלמו. ואנחנו נחושים להשלים אותן.

עם סיום חג החירות ולקראת חג המימונה, בפתחם של ימי הזיכרון והעצמאות - ימים שמאחדים את עמנו - אני אומר לכם:

אתגרים גדולים עוד לפנינו. ונוכל להם.

נוכל להם - כי נעשה זאת יחד. בנחישות, בעוצמה, באמונה, וברוח הגדולה המפעמת בעם ישראל.

יחד נעמוד, יחד נילחם, ובעזרת ה' - יחד ננצח.

דברי טעם והגיון!!

יש מישהו שיכול להסביר היכן הוא טועה מה האלטרנטיבה ואם וכיצד היא באמת תוביל לשחרורם של כל החטופים.

האם יש למישהו אימון בבר שפקודו הוקלט כשהוא סוחט באיומים שאף הוצאו אל הפועל - מפקד במשטרה?! לבר עצמו שניהל חקירות בלתי חוקיות ושעתה נוקם במי שהדליף בצדק את התיעוד?!
האם אפשר לתת אימון בלפיד מהסכם הגז או בנט הנכלול שימכור כל ערך באשר הוא כדי להיות ראש ממשלה כפי שעשה בעבר?!

איש אחד מול כולם!! שמציל את מדינת ישראל!
ישן 23-04-2025, 09:59

תא''ל במיל' ארז וינר:העצומות להפסקת המלחמה ברשעותם בלמו עסקת חטופים

https://x.com/IsraelGaley/status/1914929716370227372

תא"ל וינר: "היינו כבר קרובים בצורה כזאת שישראל התעקשה להוציא עוד, כפי שנתניהו עשה בעסקה הקודמת שדרש וקיבל. היינו באזור הזה, ומי שבטיפשותו או ברשעותו משך השטיח מתחת לרגליים זה כל אותם אלו שבהתיימרם לייצג את משפחות החטופים למעשה מנסים לשלול כל הישג לנתניהו וממשלת הימין"
ברור שהוא צודק וכתבתי זאת מזמן. טוב שעוד מישהו קולט זאת!!

מארגני העצומה בודאי מבינים זאת אך השמאל הזדוני בישראל חושש יותר מניצחון נתניהו מאשר מניצחון חמאס!

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 23-04-2025 בשעה 10:03.
ישן 28-04-2025, 19:25

"משקרים לאזרחי ישראל, לנתניהו נגמרו כל התירוצים הצבאיים"

כתבנו הצבאי, הלל ביטון רוזן, מתח ביקורת חריפה על הדרג המדיני בישראל בעקבות הדשדוש בלחימה ברצועת עזה והיעדר החלטה אסטרטגית ברורה • לדבריו, המטרות הנוכחיות מתמקדות בעסקה עם חמאס במקום בהשמדתו • הלל הזהיר ממצב כזה: "כולנו יודעים שכל מה שהם יעשו זה לנסות לרצוח ולחטוף עוד יהודים"

שקוף שנתניהו רוצה להוציא משם את החטופים ולאחר מכן לכפות הסדר מדיני שיוציא את חמאס מהרצועה. הוא לא רחוק משם כלל. נותרו 24 חטופים חיים וכל עסקה תביא למטריה שתאלץ את חמאס לוותר על רובם או אף על כולם! כדי לשמר את הפסקת האש. לאחר מכן כשהוא מחזיק בפילדלפי פרמטר ועוד שטחים ומצור חונק ינהל מו"מ על סדרי העולם בעזה.

אמת היא שזאת תכנית לא רעה בכלל! אך מי שמפריע הוא השמאל הזדוני הסהרורי והמרושע!! תומכי חמאס וקטר שמשבשים פעם אחר פעם עסקה אפשרית במתווה זה. התנגדת לכיבושים, קטאר פייק, קמפיין הסרבנות הדלפות אינסופיות ועוד. אם יש מישהו שאחראי לכך שהחטופים עדיין לא שוחררו זהו יוזם קמפיין מכתבי הסרבנות - מי מימן זאת - לזה שישב עם האמיר על הגזוזטרא הפתרונים - זה באחריותו הלוא כן?! - אז למה הוא לא חוקר?! למה?!
למה איש לא מפגין בהאג היכן הקמפיין היכן המטה מדוע לא יתנגדו להכנסת סיוע הומניטרי כל עוד אין ביקורים של הצלב האדום אצל החטופים ולא מובטחת גם להם הומניטריה בסיסית?!
התשובה ברורה לחלוטין - את הספונסר מעניין חמאס! ולא החטופים! ומיהו הספונסר - תנחשו!!
אם בר היה חוקר לא היינו צריכים לנחש אלא היינו יודעים!!

ישן 14-05-2025, 20:01

הצעת ווייטקוף. טראמפ דוחף לסיום בצורה כזאת או אחרת...

https://www.israelhayom.co.il/news/...rticle/17961109

ההצעה מבחינת ישראל אינה רעה ובלבד שגורל ציר פילדלפי ייקבע במו"מ בלבד, לא ניתן לסמוך על אף כח בינלאומי בסגנון יוניפי"ל.
התקיפה האחרונה הוכיחה כי המהנרות לפחות במתוכנתן הנוכחית יהפכו לקברים.

מנגד: האמוציות אדירות בצד העזתי וגם ישראל בשום אופן לא מוכנה לחזור ל06/10 לפחות לא בהנהגת נתניהו. ימים יגידו.

חיסול סינוואר פקטור קטן מאוד: לא חסרים מנהיגים קיצונים בחמאס עזה ואחרי שנה וחצי של לחימה בתנאי דחק איומים חלקם איבדו לגמרי את הקשר למציאות ומונעים משינאה אינסופית. כל השמות שהוזכרו קיצונים לא פחות ואף אחד מהם לא מהווה בשורה פרגמטית.
ישן 19-05-2025, 10:55

שחרור עידן אלכסנדר היה חלק מעסקה מקדמית.

שוחררו אסירים לפניו וגם אחריו. כמו כן מוכנס סיוע ומתקיים מו"מ רציני לחלוטין.
נתניהו נאלץ לבחור בין החרדים לחמאס - והוא בחר בחמאס! [לא כבן ברית חלילה וכמובן אלא כאילוץ הפחות נורא!!] הוא תמיד יודע להתקרבן ולהצביע על האמריקאים אדלשטיין וכל אחד אחר כאילוץ שהוא כביכול לא מסוגל לעמוד בפניו - הוא גם תמיד יודע להשיג בדיוק מה שהוא חושב שנכון להשיג.

אין לי טענות אליו כלל ואני גם לא סבור שהוא משקר או שהוא נוכל אך יש לחדד את הנקודות הבאות:
  • נתניהו נאמן לחזון המדינה היהודית אך גם הדמוקרטית.
  • נתניהו נאמן לחזון המדינה שמסוגלת להגן על עצמה.
  • נתניהו אינו איש ימין במובן של סמוטריצ' ובן גביר.
  • נתניהו לא מאמין בגטו החרדי ולא יחוקק חוק שינציח זאת.
  • נתניהו אינו מעוניין לחזור ולשלוט בעזה.
  • נתניהו מאמין בצורך במערכת משפט חזקה ולא יפגע בה מהותית. רפורמה מסוימת היא דבר חיובי אך הוא לעולם לא יתן יד לרמיסתה.
  • נתניהו לא לוקח שום דבר כמעט באופן אישי. אין לו כל בעיה עם מתגנדיו. הוא פשוט עושה בהם שימוש מושכל על לוח השח-מט. צריך להיות מאוד לא הוגן כלפיו ברמה של הפחליטות ושל רונן בר בכדי לעורר תרעומת אמיתית מצידו. [בכל אופן בן אדם].
  • נתניהו שאפתן ובן של היסטוריון שילוב זה גורם לו לרצות לסיים את מורשתו באופן מיטבי והוא ירצה שמדינת ישראל תשגשג בסוף כהונתו. הוא רוצה להבטיח את הביטחון לצד הסכמי אברהם ולצד ייצוב של החזית הפלסטנית.
  • אין ספק שאחרי המלחמה תהיה הזדמנות יכנסו לכאן מאות מיליארדים, הסכמי אברהם יתרחבו, וכדי ליצב את מדינת ישראל נדרש הליך מדיני כל שהוא.
ולסיכום: הממשלה הבאה שנתניהו יקים או יהיה שותף לה תהיה מפלגה הרבה יותר ממורכזת לא תהיה ממשלת ימין וחרדים קיצונית, ותוביל להסדר מדיני כזה או אחר בחסות הסכמי אברהם - זהו ללא ספק חזונו של נתניהו!

נתניהו הקים בעבר ממשלה עם לפיד וגנץ וזרק את הימין ואת החרדים בל נשכח זאת!

הממשלה הנוכחית סיימה את דרכה! למעשה היא הוקמה רק כאילוץ והוא מעולם לא חשב שזאת הממשלה האידיאלית עבור מדינת ישראל. בל נשכח שבעת הקמת הממשלה הוא ניהל מו"מ קשוח ביותר עד לרגע האחרון, דאג להשאיר את דרעי בחוץ, ואת מיארה על כנה ["נאלץ" כמובן. בל נשכח איך "נאלץ" לבטל את חוקי הרפורמה בדקה ה99 - באמצעות השבתה בנתב"ג שלמעשה הוא בעצמו אירגן. מזל שיש "אילוצים"]. גלנט היונה בהחלט נועד לאזן את בן גביר.

על סמוטריצ' והחרדים להבין זאת אחרת יובסו בבחירות הקרובות וישבו במדבר האופוזיציוני בתקופה שבה ייקבעו סדרי עולם משמעותיים במדינת ישראל. נתניהו לא איש של רגש וסנטימנטים אלא פועל באופן קר ומחושב בלבד ויעשה את מה שהוא חושב שנכון עבור מדינת ישראל.

אני תמה כיצד ההנהגה החרדית וכן ההנהגה בימין לא מבינה את האמור - ניתוח פשוט ודברים ברורים!!

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 19-05-2025 בשעה 11:10.
ישן 19-05-2025, 12:00
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.09
נראה שלשיטתך גם בן-גביר וסמוטריץ לא ימין
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "שחרור עידן אלכסנדר היה חלק מעסקה מקדמית."

שהרי - אחרי כל הפקה-פקה - הם מיישרים קו עם נתניהו
ובכלל לא ברור - על מה היה הרעש?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
  • נתניהו נאמן לחזון המדינה היהודית אך גם הדמוקרטית.
  • נתניהו נאמן לחזון המדינה שמסוגלת להגן על עצמה.
  • נתניהו אינו איש ימין במובן של סמוטריצ' ובן גביר.
  • נתניהו לא מאמין בגטו החרדי ולא יחוקק חוק שינציח זאת.
  • נתניהו אינו מעוניין לחזור ולשלוט בעזה.
אם נתניהו לא היה מעוניין לשלוט בעזה - המלחמה הייתה מסתיימת ב2023
אבל אם רוצים לעשות מהלך כזה - חייבים לפעול במתואם עם ארה"ב,
מה שלא היה אפשרי בזמנו של ביידן - ועכשיו בהחלט על השולחן
https://www.maariv.co.il/news/politics/article-1197782

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 19-05-2025 בשעה 12:05.
ישן 19-05-2025, 21:01

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "נראה שלשיטתך גם בן-גביר וסמוטריץ לא ימין"

אין לנו את הכסף וכח האדם לשלוט בעזה.

משנת 1990 ועד היום שיעור הצמיחה השנתי הממוצע כ7%. השווה לנתונים הנוכחיים.

בשנות ה-80 בהם שלטה ישראל בלבנון התמוטטה כלכלתה של ישראל. אנחנו היום יותר גדולים ומתקדמים אך זה יחזיר אותנו אחורה מכל הסיבות שבעולם.

1. העולם ובכלל זה ארה"ב לא יסבלו זאת. ארה"ב זה לא רק טראמפ ואתה מוזמן לבקר באחת האונברסיטאות.
2. הצמיחה כאן הואטה מאוד ואחרי התאוששות אנו עומדים על 3+% לשנה.
3. אין לנו את כח האדם והחברה הישראלית לא מוכנה לשלם את מחיר הדמים הנדרש. בסופו של יום זה יתהפך. (למי יש כח לקבור בכל יום ילדים, לא לישון בלילה תקופות וכו').

לנטרל את חמאס - כן. לשלוט בפילדלפי חובה! (אי אפשר לסמוך על מצרים). אפשר גם לספח חלק מעזה להגדיל את הפרמיטר וכו'.

אך שליטה על האוכלוסייה - לא ולא!
ישן 21-05-2025, 11:13
צלמית המשתמש של ai22

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "אין לנו את הכסף וכח האדם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
אין לנו את הכסף וכח האדם לשלוט בעזה.
משנת 1990 ועד היום שיעור הצמיחה השנתי הממוצע כ7%. השווה לנתונים הנוכחיים.
להפך.
תראה מה קורה עם יו"ש
שם גייסנו את הכסף וכח האדם - הכלכלה צומחת והטרור דועך.
בעזה החלטנו "לחסוך" וזה עלה לנו במלחמה יקרה להחריד [הרבה מעבר לחיסכון], ובקרוב לאלפיים הרוגים.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
בשנות ה-80 בהם שלטה ישראל בלבנון התמוטטה כלכלתה של ישראל. אנחנו היום יותר גדולים ומתקדמים אך זה יחזיר אותנו אחורה מכל הסיבות שבעולם.
ישראל מעולם לא שלטה בלבנון,ולשליטה ברצועת הביטחון אין קשר להתמוטטות [שנבעה מהוצאה בטחונית גבוהה קבועה מאז 1973]
מאז אוכלוסיית ישראל גדלה פי 2.5
והתוצר לנפש עלה פי 3 (לאחר ניכוי אינפלציה)
ויש את ההבנה שנצטרך את כח האדם הזה - בין אם בתוך עזה או צמוד לה

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
1. העולם ובכלל זה ארה"ב לא יסבלו זאת. ארה"ב זה לא רק טראמפ ואתה מוזמן לבקר באחת האונברסיטאות.
טראמפ מייצג חצי מתושבי ארה"ב.
ארגוני שמאל-רדיקלי באוניברסיטאות - מייצגים מיעוט אלים, אך זניח.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
2. הצמיחה כאן הואטה מאוד ואחרי התאוששות אנו עומדים על 3+% לשנה.
זה - לפני ההתאוששות.
המלחמה הרי לא באמת מאחורינו. והמשמעות של העדר הכרעה - כבדה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
3. אין לנו את כח האדם והחברה הישראלית לא מוכנה לשלם את מחיר הדמים הנדרש. בסופו של יום זה יתהפך. (למי יש כח לקבור בכל יום ילדים, לא לישון בלילה תקופות וכו').
על כח האדם ש"חסכנו" בעוטף עזה - שילמנו באלפי הרוגים, אז נצטרך אותו
העברת סחורה דרך בסיסי צה"ל באזור בשליטת ישראל תוך ביתור קבוע של הרצועה - אינו סיכון בלתי-סביר
בטח לא כמות הרוגים שאינה סבירה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
לנטרל את חמאס - כן. לשלוט בפילדלפי חובה! (אי אפשר לסמוך על מצרים). אפשר גם לספח חלק מעזה להגדיל את הפרמיטר וכו'.
אך שליטה על האוכלוסייה - לא ולא!
זו המשמעות של ניטרול חמאס:
ציר פילדלפי, ציר מורג, ציר נצרים - ופרימטר.
מה משמעותם?
העלמת מרחב החסינות שאיפשר ל חמאס ודומיו לשגשג.
"שליטה" במובן של יו"ש - אוייב מבותר
שלא יכול לרכז תקיפה,
ולא להתחמש/להתארגן ללא הפרעה

על שטחי A ביו"ש ישראל לא שולטת, אבל הם מוקפים בשטחי C בהם ישראל כן שולטת
ובשטחי B - בהם שליטת צה"ל חלקית
וזו התוכנית לגבי עזה

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 21-05-2025 בשעה 11:18.
ישן 21-05-2025, 14:41

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "[QUOTE=channb]אין לנו את הכסף..."

א. יו"ש לא דומה לעזה מהרבה מאוד בחינות [ההתיישבות, השליטה הטופוגרפית שלנו, האוכלוסיה שם לא הומוגנית, ובכל אופן גם קטנה יותר - אף שלא בהרבה].

ב. ישראל בהחלט ניסתה לשלוט בלבנון נזכיר את מינוי בשיר ג'ומייל וכיבוש ביירות. המלחמה הזאת עלתה לנו בכלכה ולקח לנו עשור להתאושש. במובן מסוים נאלצנו לקבל את התכתיב האמריקאי שהוביל לועידת מדריד ולאחר מכן להסכם אוסלו בגלל הצורך בערבויות שהיו עוגן להצלת הכלכלה.

ג. התוצר אכן עלה והאוכלוסייה הכפילה עצמה. ועם כל זה איננו יכולים לעמוד במשימה. ואם כל העולם יהיה נגדנו מהר מאוד נחזור לכלכלת שנות ה-70. ובמילים פשוטות זה בלתי ריאלי. אנו תלויים בעולם לחלוטין בכל היבט שהוא והעולם אומר עד כאן!!
https://www.ynet.co.il/economy/arti...xo11xl#autoplay

ד. מחצית ארה"ב דמוקרטית והם מתנגדים לכיבוש מחדש של הרצועה והמחירים האנושיים שהליך כזה יגבה. זאת טעות מוחלטת להציג את המתנגדים כקומץ רדיקלי. למען הסר ספק אחוזון משמעותי מתושבי ארה"ב מכל גווני האוכלוסייה מתנגד לכך.
ה. הצמיחה אחרי ההתאוששות תהיה גבוהה יותר - אין ספק! אך לשם כך יש לסיים את המלחמה.

ו. אכן ההינתקות הייתה אסון ובזה אני מסכים אתך באופן מלא. אך מנגד גם השאיפות לחזור ולשלוט באוכלוסייה העזתית ברמת העוצר בג'בליה + ניקוי אורוות מושלם של כל פיסת נשק בלתי ריאלי לחלוטין.

איני מאמין שנוכל להשאר עם ציר מורג אך ציר פילדלפי מורחב לקילומטר לערך + פרמיטר של 500 מטר עד ק"מ בהחלט אפשרי. הנ"ל ביחד עם מניעת התחמשות מחדש [שליטה בפילדלפי + סיכולים] ישנו את המצב בעזה. אני לא חושב שריאלי להשיג יותר מכך.

ולסיכום מצבנו אכן לא פשוט: אין ספק שצריך לצאת עם ניצחון ברור שמשמעותו:

• שליטה בפילדלפי
  • פרמיטר ראוי
  • הגליית בכירים.
  • סיכולים אלימים כמו בצפון
  • שלטון אזרחי בעזה.
אך מנגד לרבים מאוד בעולם כבר נמאס ועם רוח גבית שנושבת מכיוונם של גולן ברק ואולמרט קשה מאוד להאשים אותם. במשך שנה וחצי המסכים מוצפים בתינוקות נשים וילדים חרוכים ומעוותים שמחולצים מההריסות. עזה נראית כמו דרזדן והועלם כבר לא מוכן לראות זאת יותר.

אפשר וצריך להגיע להסדר שאותו יהיה ניתן לאכוף בכח הזרוע בדיוק כמו בלבנון. ותמיד אפשר ברגע האחרון לסרב להתפנות בכל עילה שהיא בדיוק כמו בלבנון.
ישן 22-05-2025, 14:09
צלמית המשתמש של ai22

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "א. יו"ש לא דומה לעזה מהרבה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
א. יו"ש לא דומה לעזה מהרבה מאוד בחינות [ההתיישבות, השליטה הטופוגרפית שלנו, האוכלוסיה שם לא הומוגנית, ובכל אופן גם קטנה יותר - אף שלא בהרבה]. .
המרכיב הרלוונטי היחיד בעזה - זו הצפיפות.
ועדיין - החיבור בין ריכוזי האוכלוסיה לנתיבי ההברחה, היה זה שהפך את עזה לנקודה שבה הלחימה מתבצעת
משמע - רק הפרדה [פילדלפי וגם מורג וגם נצרים] יאפשרו את שיבוש ההברחה
העברת הסיוע דרך ארגונים בשליטה ישראלית - זה עוד נדבך

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
ב. ישראל בהחלט ניסתה לשלוט בלבנון נזכיר את מינוי בשיר ג'ומייל וכיבוש ביירות. המלחמה הזאת עלתה לנו בכלכה ולקח לנו עשור להתאושש. במובן מסוים נאלצנו לקבל את התכתיב האמריקאי שהוביל לועידת מדריד ולאחר מכן להסכם אוסלו בגלל הצורך בערבויות שהיו עוגן להצלת הכלכלה.

בשיר ג'ומייל לא היה מינוי ישראלי - זה היה המנהיג הנוצרי האחרון שיכל להחזיר את לבנון להתקיים כמדינה נורמלית. טירוף לא לתמוך בבעל ברית כזה.
עלויות הלחימה בדרום-לבנון דאז - זניחות לעומת ההתמודדות עם אוייב חמוש צמוד לגבול.
מה שמוטט את הכלכלה - הייתה החלטה,להפוך למעצמה צבאית, שמפתחת ומייצרת לבדה הכל [מטוסים, טנקים, חימושים, תותחים, ספינות ועוד]
שים לב - הנוצרים בלבנון לא היו בעלי ברית שלנו בלבד - הם היו בעלי ברית של ארה"ב ואירופה אפילו יותר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
ג. התוצר אכן עלה והאוכלוסייה הכפילה עצמה. ועם כל זה איננו יכולים לעמוד במשימה. ואם כל העולם יהיה נגדנו מהר מאוד נחזור לכלכלת שנות ה-70. ובמילים פשוטות זה בלתי ריאלי. אנו תלויים בעולם לחלוטין בכל היבט שהוא והעולם אומר עד כאן!!.
שמת לב מה קרה באירוויזיון?
תושבי אירופה שהיא כל-כך נגדנו - הבהירו שהם לחלוטין בעדנו. חד-משמעית.
מה שפוגע בנו - זה המצב ההפוך, בו ישראל לא מציבה אלטרנטיבה לארגוני הטרור
הרי מה החלופה לשליטת ישראל בעזה?
חמאס
אף אחד אחר לא ישלח חיילים למות בעזה כדי להגן על ישראל.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
ד. מחצית ארה"ב דמוקרטית והם מתנגדים לכיבוש מחדש של הרצועה והמחירים האנושיים שהליך כזה יגבה. זאת טעות מוחלטת להציג את המתנגדים כקומץ רדיקלי. למען הסר ספק אחוזון משמעותי מתושבי ארה"ב מכל גווני האוכלוסייה מתנגד לכך.
ההתנגדות הדמוקרטית לכל מהלך ישראלי - לא מגיעה אוטומטית מכל רחבי המפלגה. לא שמת לב לזה שביידן, דווקא בלם את הרדיקלים במפלגתו?

כיבוש מחדש של הרצועה - משמעו החלת מודל יו"ש בעזה.
משמעו - שבדיוק אותה נורמאליות שאין בעזה 20 שנה, ולא תוכל להיות כל עוד השליטה בעזה היא ביי חמאס - תוכל לחזור.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
ה. הצמיחה אחרי ההתאוששות תהיה גבוהה יותר - אין ספק! אך לשם כך יש לסיים את המלחמה.
כך או כך - היא לקראת סיום.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
ו. אכן ההינתקות הייתה אסון ובזה אני מסכים אתך באופן מלא. אך מנגד גם השאיפות לחזור ולשלוט באוכלוסייה העזתית ברמת העוצר בג'בליה + ניקוי אורוות מושלם של כל פיסת נשק בלתי ריאלי לחלוטין.
ולא מדובר על כך,
הרי גם באיו"ש רחוקים מכך.
אבל בזמן שבאיו"ש אנחנו מתמודדים עם כוחות קטנים חמושים בנק"ל בלבד - בעזה מדובר על ארטילריה כבדה, נ"ט איכותי, סגירת מעגלים באמצעות רחפנים, הכוונה ריכוזית של כח אוגדתי
כל אלו נובעים מכך שאיפשרונו להם רציפות טריטוריאלית,
שנשללה מהם באיו"ש

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
איני מאמין שנוכל להשאר עם ציר מורג אך ציר פילדלפי מורחב לקילומטר לערך + פרמיטר של 500 מטר עד ק"מ בהחלט אפשרי. הנ"ל ביחד עם מניעת התחמשות מחדש [שליטה בפילדלפי + סיכולים] ישנו את המצב בעזה. אני לא חושב שריאלי להשיג יותר מכך.
למה לא?
הרי מבחינת הדמוקרטים בארה"ב אין הבדל בין צירי פילדלפי, מורג, נצרים, והפרימטר...
כולם אותו כיבוש ישראלי בשטח רצועת עזה.
וההתנגדות לאחד - שקולה לשאר.

ולכן
אם ניסוג בבת אחת מכל השטח מלבד הפרימטר ופילדלפי - הלחץ המדיני מצידם, יתמקד רק בפינוי הפרימטר ופילדלפי
אבל אם נשאיר בהם נוכחות, נוכל לבנות מתווה פינוי ארוך-טווח,
שיתנה את פינויים בנורמאליות, שכ"כ חסרה בעזה.
בלי שליטה בהם - הבכירים לא יעזבו [הרי הם צפויים לבוננזת קידום, ורווחי העתק שנובעים מכך!] - ובעזה לא יהיה שלטון אזרחי לעולם

ומה בעצם זה אומר?
שכאשר שלטון דמוקרטי יחזור בארה"ב [נגיד עוד 3.5 שנים] - מתווה פינוי הדרגתי יתחיל
כך שרק בסוף קדנציה ראשונה, נהיה מצב בו ישראל נוכחת רק בפילדלפי והפרימטר
משמע - רק בעוד 7.5 שנים, נהיה בקוראלס שבהם אין לישראל חלופה מלבד ויתור על בטחונה במחיר כבד.

נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 22-05-2025 בשעה 14:13.
ישן 23-05-2025, 08:16

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "[QUOTE=channb]א. יו"ש לא דומה..."

א. השוני בין עזה ליו"ש: גם צפיפות אך לא רק. רצף הרבה יותר משמעוי תנאי קרקע המקלים על מינהור בקנה מידה. הסמיכות למצרים -אויבנו הארורים! שחימשו אותם!.

המנטליות שונה. הרכב האוכלוסיה שונה אנתרופולוגית - בהקשר לאמור יש לבצע בדיקת עומק זכורני שראיתי מאמר שטוען זאת ואין לי הזמן לכך כרגע.

ב. מינוי באשיר ג'ומאייל נתפס כנסיון ישראלי להשתלט על לבנון. וזאת ללא קשר לברית בין הנוצרים לצד ג'. התמוטטות הכלכלה - הכל יחד שיגעון גדלות אינו מוגבל לתחום אחד...

ג. ארה"ב חצויה! יש מומחים גדולים ממני שאומרים זאת, אך לא צריך להיות מומחה די להקשיב, לעקוב אחר הסקרים והנרטיב המשתנה בתקשורת - הכותרת הבאה מפוקס ניוז (לא CNN)
https://www.foxnews.com/world/least...ch-palestinians
At least 82 killed in Israeli strikes on Gaza as critical aid fails to reach Palestinians

ד. אכן אם לא יהיה הסדר יעיל צציר פילדלפי כולל נוכחות ישראלית מסוימת + אכיפה אלימה לא עשינו כלום. בעוד מספר שנים בודדות נחזור ל06/10. טורקיה ומצרים מתחזקות ועמידתם מהצד לא מובנת מאליה. מה יהיה המאזן בין סין לארה"ב בעוד שלש שנים?! וכו'.

שאר הצירים: מבלי להאריך: כל שליטה גובה מחיר: כלכלי, בחיי אדם, מדינית, שוחקת וכו'. לגבי ציר פילדלפי אין ברירה לגבי שאר הצירים הצורך פחות קריטי והמחיר לא מצדיק זאת.
ישן 06-07-2025, 11:28

שיאו של המו"מ ומספקים לחמאס אספקה! סמוטריצ' צודק לחלוטין!

https://x.com/bezalelsm/status/1941768511912575236

הדלפות חלקיות ומגמתיות מהקבינט היו ונשארו דבר מגונה שפוגע בביטחון המדינה ויש לשים לכך סוף.אמת יש לומר: בצד ההישגים הגדולים בכל זירות הלחימה, בכל הנוגע לניהול המאמץ ההומניטרי באופן שהוא לא יגיע לידי חמאס, הרמטכ"ל לא עומד במשימתו ומאלץ את הדרג המדיני להכניס סיוע שמגיע לידי חמאס והופך לאספקה לוגיסטית לאויב תוך כדי מלחמה.

‏בהמשך לכך הקבינט וראש הממשלה בהחלטה שגויה אתמול אישרו הכנסת סיוע בדרך זו המגיעה גם לחמאס.

‏אני עקבי בדרישה ובביקורת הזו מהיום הראשון של המלחמה ולא מתכוון להירתע מהתדרוכים נגדי ומהניסיון להשתיק את הביקורת הזו.

‏זו איננה ביקורת נגד צה"ל חלילה. לא נגד הלוחמים הגיבורים בסדיר ובמילואים ולא נגד מרבית המפקדים. נהפוך הוא, זו דרישה חד משמעית שבאה מהם ומהמשפחות שלהם ומכל מי שיש לו שכל ישר ונועדה למנוע חיזוק של האויב וסיכון חיי לוחמינו חלילה.

‏ועם כל ההערכה, הביקורת שלי היא גם על ראש הממשלה שלאורך כל חודשי המלחמה לא מצליח להביא לידי מימוש את החלטות הדרג המדיני ולאכוף אותה על הפיקוד הבכיר בצה"ל בסוגיה הקריטית הזו לניצחון - להשמדת חמאס ולהשבת החטופים.

הביקורת שלי אינה פוגעת בכי הוא זה בהערכתי הרבה לצה"ל על מאמציו והצלחותיו בהיבטים הצבאיים של הלחימה בכל הגזרות. נהפוך הוא, על רקע ההצלחות הללו, בולט כישלון ההשתלטות על הסיוע ההומניטרי ומוכיח שמדובר בחוסר רצון ולא בחוסר יכולת.

‏לא ניתן לקבל אמירה לפיה הצבא הטוב בעולם, שהוכיח יכולות וביצועים חסרי תקדים באיראן, מול חיזבאללה, בסוריה, ובמאמץ הצבאי בעזה, לא מסוגל לעמוד באתגר חלוקת הסיוע מבלי שהוא יכול להגיע לחאמס וישמש אותו נגד לוחמינו.

‏ההחלטה שהתקבלה אתמול בניגוד לעמדתנו להכניס סיוע בדרך הישנה והרעה לא מקובלת עלינו ונשקול את צעדינו מולה.

אין כל השוואה בין זמיר לבין קודמו. גנרל ראוי שזוכה לאימון לא ממדר את הדרג המדיני אף שהא עומדעל שלו, אך לגופו של ענין ונקודתית לחלוטין היכן סמוטריצ' טועה?!

ואם יש סיכון לחיילים שיעברו דרך מסננת ראשונית של אבו שבאב.
ישן 06-07-2025, 13:31

אין הגיון בעסקת ההצלה לחמאס.

• לקח שלשה חודשי לחימה כדי לייצר הכרעה.
  • 25 הרוגים
  • 10 פצועים קשה ועוד נפגעים קלים יותר.
  • עשרות מיליארדי ש"ח ללחימה.
  • בוזבז אשראי בינלאומי אדיר - אנחנו על הקצה ולא יתמכו בנו במבצע נוסף.
האם יש הגיון במתן עסקה לחמאס רגע לפני שהם מתמוטטים (לפני כן הם לא מסכימים לעסקה), האם יש לנו את הזמן לכך לאור השעון הפוליטי המתקתק האשראי לעוד מבצע דומה כבר לא קיים!
אין שום מקום לעסקת כניעה על חמאס להבין או שהוא נכנע לדרשיות או שהוא יובס.

אכן "סיכון חטופים" אך במה דמם סמוק יותר מדם 25 החיילים שמתו במבצע?! מדוע הוא סמוק מדם תושבי העוטף ודמם של כל עם ישראל.
הנחזור ל06/10 לירי הטילים בלתי נפסק לחוסר היכולת להתקיים באופן שפוי בעוטף.

אכן דמם של החטופים חשוב אך לא יותר מזה של שאר החיילים, תושבי העוטף והעם!
כל עוד חמאס בטוח שאנחנו חושבים אחרת לא תהיה אפשרות לחסל אותו!

הפקרת חטופים?! חלילה- לעשות הכל אך במגבלות האפשר!
ובאותה מידה אל לנו להפקיר! את עם ישראל, את תושבי העוטף, את מטרות המלחמה ואת דם החיילים שנשפך כמים!
ישן 08-07-2025, 14:55

חמאס דורש מישראל נסיגה מהצירים, אין פריצת דרך

הדרכים היחידות להביא לפריצת דרך
א. שינוע אוכלוסייה באמצעות הגירה וגם הקמת איזורי שליטה שלא יהיו תחת שלטון חמאס למשל דרומית לציר מורג. + חיזוקים לרמה שהום יכולו להתעמת עם חמאס אחר הפסק האש.
ב. הפסקת מדיניות ערי המקלט בהתאם למיקום החטופים.
ג. הסרת העכבות על פגיעה בבלתי מעורבים.
ד. כיתור מלא של צפון הרצועה וריקון עזה לחלוטין מתושבים. יישום תכנית האלופים.

עד שהנ"ל לא יקרה כל השלושה גם יחד, לא יהיה שינוי. חמאס לא יכול לוותר על חטופים מבלי להבטיח את סיום המלחמה והם יתעקשו עד הסוף אלא אם כן יהיה סיכון ממשי לקיומם. כרגע מתאר הפעולה לא באמת מסכן אותם.

בקצב הזה לנתניהו אין ברירה אלא לסגור עם החרדים!
ישן 09-07-2025, 07:17

הגיע הזמן שהטורנדו יגיע גם לפני כוחות צה"ל בעזה

https://www.maariv.co.il/journalists/article-1212918

מתוך הכתבה:

הגיע הזמן שהטורנדו ינוע כעמוד האש לפני כוחות צה"ל בעזה. שהבתים יפלו ויקרסו בלי חשבון לפני הגעת הלוחמים. אגב אפשר לעשות זאת בעזרת חיל האוויר, בעזרת חיל הים, טנקים ותותחים. אין גם כל מניעה משפטית, שכן הבניינים ושלדי הבתים משמשים כמחסה למחבלים - זוהי מלכודת מוות ללוחמים. הנוהל חייב להיות ברור: בצה"ל קודם מורידים ומקריסים, אחר כך מתקדמים.

דבר נוסף באותו הנושא. לא ברור מדוע בצה"ל בחרו להכניס את הכח הפלוגתי של "נצח יהודה" בציר נחות טופוגרפית הנשלט ממערב ודרום. איפה מעשה התחבולה? אחד מעקרונות המלחמה ותכנון הקרב
ישן 10-07-2025, 17:06

הורדת חמאס על ברכיו עלתה 40 !הרוגים + עשרות פצועים.

אי הכרעה עבור 20 חטופים חיים!

תוהה לפיכך:
מה ההגיון בעסקה חלקית?! אם הושגה המטרה ואפשר לחיות עם התוצאות הבה נסיים, לחילופין אם התנאים לא מתאימים ואי אפשר לחיות כך יש להמשיך את הלחץ עד להכרעה. חמאס לחוץ מההתפתחויות הבאות.
  • העיר ההומניטרית.
  • יישום אפשרי של תכנית האלופים - בינתים הפצרית והיועמשי"ת מונעות זאת.
  • המשך לקיחת הסיוע.
  • התמוטטות השליטה והלוגיסטיקה שלו.
יש להעמיק את הנ"ל עד להשגת תוצאות רצויות. אין הגיון להציל 10 חטופים חיים על מנת לאבד 40! חיילים לאחר מגן בצורות שונות - ובפרט כשהם מנסים כל הזמן לחטוף עוד.

זה לא הזמן להרפות!!

עסקה כוללת שאפשר לחיות עם תוצאותיה או הכרעה!!
ישן 13-07-2025, 17:02

מפת הנסיגה המוצעת.

https://t.me/abualiexpress/100427

המשמעות של מפת נסיגה זאת היא הפסד מוחץ לחמאס. הקמת עיר דרומית שאינה בשליטתו ואולי גם צפונית.
ספק אם חמאס יסכים לכך אי פעם. עצם העובדה שהם מנהלים דיון מנקודת פתיחה שכזאת מעידה על המצוקה האדירה שלהם והתחושה שהם בסכנה קיומית ברורה - לא רק מצד ישראל אלא בעיקר מצד המורדים!! עם סינוואר זה לעולם לא היה עובד. שני האחים היו מתאבדים פעמיים לפני שהיה מסכים להשפלה הזאת - אכן העדיף להילחם עד מוות מאשר להכנע!

יש לנצל את המומנטום עד תום. להמשיד את בית חאנון ולייצר אפשרות לעיר הומניטרית צפונית בה לחמאס לא תהיה דריסת רגל. מה שכבשנו - שלנו!

כמו כן אין כל הגיון בעסקה חלקית בכדי להציל 10 חטופים, כאשר המחיר הוא 40 הרוגים ועוד עשרות פצועים קשה רק כדי לחזור לאותה הנקודה בה חמאס קורס.
יש לייצר מציאות בשטח שבה חמאס לא יכול לשרוד ולאלץ אותו לסיים סופית בתנאים שלנו. זה קרוב מאוד ויש למצות!! אכן החטופים סובלים ובסיכון - אך גם החיילים!

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 13-07-2025 בשעה 17:10.
ישן 18-07-2025, 15:02

ישראל הגישה מפת נסיגה רביעית נסוגה מציר מורג. מוכרים את כל ההישגים.

חמאס מתעקש על אסירים כבדים ביותר. רוצחי גנדי ומפוצצי האוטובוסים שחרורם חזרה לאינתיפאדה השניה על כל מוראותיה.
בהמשך ידרשו גם את ציר פילדלפי יש לזכור שהם נשארים עם 10 חטופים חיים! נתניהו מנהל עסקת כניעה בשל העדפת החמאס על החרדים!

יוער כי אדלשטיין שמתואם על מלא עם ביבי בהקשר זה הקשיח עמדות והגיש חוק שהיה ברור לכולם שהחרדים לא יכולו לבלוע! אם נתניהו היה רוצה בכך מזמן היה חוק...

אך כיצד ניתן לבוא בטענות לנתניהו כאשר דרעי - שמכר את עולם הישיבות - הוא שנותן לו את מרווח הזמן הקריטי הנדרש לו? מפלגת הג'ובים!
ישן 19-07-2025, 21:43

ביבי יצר תנאים איומים לניהול המו"מ.

• אין שינוע אוכלוסייה.
  • אין איום על עזה.
  • הסיוע ההומניטרי לידי חמאס נמשך כסדרו. מלוא חופניים סיוע.
  • לחמאס ערי מקלט בהם לא נגעו בחסות החטופים.
  • הויתורים במו"מ לא מאפשרים לצה"ל באמת לפעול חבל על האבידות.
  • המשבר המטופש עם החרדים טורף את כל הקלפים לכולם ברור שתהיינה בחירות בעוד חצי שנה ושביבי יעשה הכל כדי להגיע לעסקה מלאה לפניהן.
ולסיכום: חמאס עם גלידה קרטיב ואבטיח וביבי מזיע בשמש. איך זה ייגמר.

מה יכל להיות אחרת?! הכל!
  • בראש ובראשונה כיבוד ההסכם עם החרדים: היה מבטיח את סיום הקדנציה וגם מביא לגיוס אמיתי. לא ניתן להבין את ההתנהלות.
  • כיבוש ציר נצרים מחדש. ופינוי אוכלוסייה מכל צפון הרצועה. זה מה שהקריס אותם בפעם הקודמת למה לא לחזור על כך.
  • שינוע אוכלוסייה לשליטה ישראלית - ללא המילה עיר!
  • מניעת סיוע הומניטרי לחמאס היינו שם הם היו על סף קריסה למה ויתרנו?!
  • הפצצות במחנות שלא נגעו בהם חובה. גם כיבוש - הם לא יהרגו את כל החטופים - הם חסרי ערך כמעט כמתים. ובאשר ל"סיכון חטופים" במה השם שונים מעשרות אלפי החיילים? מה ההגיון להקריב עשרות חיילים עבור 10 חטופים?! עד מתי?! עם כל הרגישות והכאב הם לא יותר מאף חייל אחר!!
  • הפירסומים אודות הנסיגות המלאות גודעות באיבן את הקמת המליציות הנגדיות. מי יעשה אתנו עסקה כאשר מחר נדקור אותו בגב.
ומי אשם?! כולם חוץ מביבי. - החרדים, אדלשטיין, הרמטכ"ל, האירופאים וכו'.

נתניהו מייצר את הכאוס סביבו ותמיד שומר על מאזן בין אלו המתקוטטים סביבו. זה נכון לגבי הלשכה, הממשלה, הכנסת, האיזון בין הרשויות השונות וכו'. באופן זה הוא יכול להטות את הכף על ידי התערבויות מינוריות כאשר הוא מלהטט בסובביו ומשמר את שליטתו הנצחית.

השאלה אם זה יעבוד גם מול חמאס. סביר שהשבוע נראה החרפה בצפון הרצועה - אולי כיבוש פתע של ציר נצרים. נחיה ונראה!

האם נתניהו באמת האריך את המלחמה בכדי לשרוד?! קשה לענות חד משמעית אך כרגע הוא רוצה לסיים והוא ימצא את הדרך! אקווה שלא יוותר על פילדלפי בסופו של יום!

הניצחון או ההפסד גם המעשי וגם התודעתי ייגמר בשורה תחתונה אחת - מי ישלוט בסופו של יום בציר פילדלפי! מצרים וחמאס או ישראל. ואין נוסחאות ביניים האום האירופאים ושות' לא שווים דבר ע"ע יוניפיל!
ישן 23-07-2025, 21:57

חמאס העביר תגובה "ברוח חיובית"
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "אין הסכם! גם לא יהיה הסכם! חמאס מריח בחירות!"

אני לא יודע אם להתפקע מצחוק או מבכי.
  • חמאס שמחזיק בחטופים וסוחט אותנו באכזריות עד תום
  • מנצל את הנרטיב ההומניטרי עד תום. בהקשר זה תודות לשמאל הסהרורי וחרטטי הרעב בעזה - בין היתר בגל"צ.
  • סוחר בגופות עמו ושל החטופים כאחד.
במקום לחסל אותם אחת ולתמיד לשנע אוכלוסייה לשליטה ולצור על מוקדי הטרור האחרונים בעזה ובמחנות המרכז אנחנו הולכים להכנע ולאפשר להם לשרוד!

גיוס חרדים כנראה חשוב מאיראן וחמאס - והעיקר שביבי איש ימין!

אינני שותף לאלו שבזים לו ואינני שותף לאלו שסוגדים לו. אין חולק על כך שלאיש כושר עמידה, ויכולות מנטליות מדהימות [בתחום הפוליטי סוציאלי] - הוא מלהטט בפוליטיקה ומקדים את יריביו מבפנים ומבחוץ בעשר צעדים - הם פשוט לא מבינים מה הוא עשה עד שהם מחוץ ללוח. יש לו יכולת אסטרטגית טובה מאוד - לישראל משאבים מוגבלים אך ההישגים מהותיים!

מנגד הוא איש מורכב מאוד שהניגודים שולטים בו. הוא חסר שקיפות עד לאימה ובסופו של יום מעטים הם אלו שבאמת מבינים אותו וא מטרותיו האמיתיות. ואולי כרגע זה מה שמדינת ישראל באמת צריכה! אבל האם בסופו של יום הוא המנהיג האולטימטיבי - מסופקני!!

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 23-07-2025 בשעה 22:07.
ישן 24-07-2025, 01:53

פרטי הרוח החיובית. לאור המשבר הממשלתי והלחץ האירופאי בגיבוי השמאל הסהרורי.

ספיר ליפקין: עיתון אל-אח'באר הלבנוני מדווח: חמאס מסר אתמול למתווכות את תשובתו הרשמית להצעה להפסקת אש - שכללה תיקונים נקודתיים לשני סעיפים מרכזיים בהצעה, תוך גילוי גמישות ביחס לשאר הסעיפים.- חמאס דרש לערוך שינויים במפות פריסת כוחות צה"ל במהלך הפסקת האש הזמנית שצפויה להימשך 60 ימים, כך שכוחות צה"ל ייסוגו מהאזורים המאוכלסים ומציר סלאח א-דין המחבר בין צפון הרצועה לדרומה. חמאס הביע נכונות להסכים לנוכחות צבאית ישראלית מצומצמת שלא תחרוג מעומק של עד 800 מטרים מגבול הרצועה.

- חמאס התמקד בדרישה לשנות את מנגנון הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה - כך שהכנסת הסיוע וחלוקתו יופקדו בידי גופים השייכים לאו"ם בלבד, תוך ביטול מוחלט של מעורבות קרן הסיוע ההומניטרי.

- חמאס הציב תנאי שלפיו מעבר רפיח יהיה שער הכניסה הראשי של הסיוע ההומניטרי, ושיישאר פתוח לאורך כל תקופת הפסקת האש - לתנועה בשני הכיוונים.

למותר לציין כי הסכמה לאמור משמעותה אובדן מוחלט של רוב הישגי המלחמה. עצם העובדה שביבי מנהל מו"מ בבזאר זה מוכיחה כי הוא לא מתכוון להעביר את חוק הגיוס וכי המשבר עם החרדים יוביל לפירוק הממשלה והקדמת הבחירות בתחילת מושב החורף.
ובכל מקרה תקציב במרצ 2026 כנראה שלא יעבור! המועד המאוחר ביותר לפיזור הכנסת.

ישן 29-08-2025, 13:30

חולצו שתי גופות חטופים יהי זכרם ברוך.

החטופים אינם הדבר החשוב ביותר במלחמה הזאת אלא הדברת חמאס והבטחת ביטחונה של מדינת ישראל. לא ניתן להתקיים לצד ממרטי הטילים של חמאס טרור החטיפות והפיגועים שמוגבים בצבא בן מאה אלף חיילים.

אם חמאס ישרוד מדינת ישראל לא תוכל לשרוד!
בגין עסקת שליט שילמנו באלפי הרוגים עשרות אלפי נפגעים ומאות אלפי עקורים. גולדין ושאול מעולם לא הוחזרו לאור הדרישות המגלומניות שהגיעו בהמשך.
אם נאפשר לחמאס לשרוד ו"לנצח" - שרידות = ניצחון, לא נוכל לחיות כאן ונשלם מחירים שהמדינה לא יכולה לשלם!

זאת ועוד שחמאס לעולם לא ישחרר את החטפים כולם במסגרת עסקה ורק כניעה מוחלט שלו יכולה להוביל לתצאה זאת!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:30

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר