לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-12-2025, 00:26
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.04.06
המלצה ומה עם הדלת האחורית ?!

...הדלת האחורית של איראן

האם ישראל, ארה"ב והמערב כולו עוקבים על התעבורה לאיראן וממנה דרך הים והאויר.
אך לא מודעים\מתעלמים מן "הדלת האחורית"?!
ומה עם התעבורה היבשתית, בין סין לאיראן?
דרך המשי קמה לתחייה: רכבת ראשונה מסין הגיעה לטהרן
הרכבת שהגיעה לבירה האיראנית עברה מרחק של 10,000 קילומטר בשבועיים -
חודש פחות מהמסע הימי. סין תשקיע 750 מיליארד דולר עד 2020 בתשתיות לאורך הדרך ההיסטורית
שירות כלכליסט
22:20*15.02.16

ומומחים אצלנו מתנחמים שפגענו לאיראנים במערבלים פלנטריים, ולכן הטילים החדשים מונעים על דלק נוזלי...

כמה מערבלים פלנטריים יכולה רכבת אחת להעביר?
מי יעיז לפגוע בקו רכבת סיני? ..."הדרקון שבחדר"

נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 23-12-2025 בשעה 00:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-12-2025, 11:14
  סלעי סלעי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.09
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "אני עתיק מספיק, כדי להודות..."

מתאר לעצמי שזה לא באמת ירגיע (ואולי בצדק) אבל כדאי לזכור שהרכבות הללו (מעבר לכך שמוגבלות משמעותית ביחס לתובלה ימית) עוברות בעוד מדינות (שהרי סין ואיראן לא חולקות גבול), כגון (לא תמיד, לא רק) קזחסטאן/אוזבקיסטאן/קזחסטאן, כך שלכל הפחות לשנע סוגי מטען שכאלה מורכב יותר. יתר על כן, מכיוון שרוחב המסילה שונה בין סין לבין מדינות מרכז אסיה (ברהמ לשעבר) הרי שכל מעבר שכזה בין סין לביניהן דורש תהליך (לרוב שטעון - העברת המטען לקרונות מתאימים). מעבר לזה שזה יקר ולוקח זמן (אם כי השתפרו מאוד לאורך השנים), זה אומר שמתעסקים עוד עם "הסחורה". כמובן, ואולי הכי חשוב, שהמשלוחים גם עוברים בדיקת מכס ובדיקה בטחונית, גם כאשר הם רק "במעבר" הלאה. לא לשכוח שגם לארה"ב דריסת רגל ביטחונית בחלק ממדינות מרכז אסיה.
מקווה שזה לפחות טיפונת נותן לך אורך נשימה לשבת שלום [ואם תרצה רעיונות נוספים כדי לא להיות רגוע - יש לא מעט לצערי]
ישן 26-12-2025, 07:29
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "אני עתיק מספיק, כדי להודות..."

דוקא תעבורה ברכבת עדיפה על פני שיט וטיסה כי היא יותר קלה למעקב: בשנת 1983 - שיא המלחמה הקרה - CIA ידע שהטילים הגרעיניים הבין יבשתיים (ICBM) של רוסיה יוצרו במערב המדינה אך חלק גדול מהם נשלח ברכבות אל צידה מזרחי אל בסיסי השיגור. אותם טילים פלטו כמות מזערית של קרינה רדיואקטיבית, מה שמאפשר איתור שלהם בהינתן קירבה סבירה של חיישן. במהלך מבצע ABSORB פותחה מערכת משולבת של חיישן קרינה ומצלמה שהותקנו בתוך קרון מטען מתוצרת יפנית שנשלח לרוסיה, וע"י מספר סוכנים ופעילים של CIA התאפשרה הצבתו במסלול צדדי של צומת מסילות הרכבת הטראנס סיבירית - המערכת היתה מספיק מתוחכמת לפעול בצריכת מתח מינימלית כך שחיישן הקרינה סרק כל רכבת שעברה בתחנה, ורק קרונות שזוהו כקורנים צולמו ע"י המערכת. המבצע פעל במשך מספר שנים, עד שנשרף ע"י המרגל אולדריץ' איימס.

ישן 27-12-2025, 00:20
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.04.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "דוקא תעבורה ברכבת עדיפה על..."

טכנית, הגיוני וכנראה אף, נכון.

אבל!
אני התייחסתי לכיסוי החדשותי, המתעלם מכך (כי מובן מאליו??)
בימנו, לא מדובר == לא קיים...

יש ידיעות על אלפי טונות של מרכיבי דלק מוצק המגיעים מסין לאיראן, ואצלנו מרגיעים עם "הטילים החדשים מונעים עם דלק נוזלי".

על כך אני מרגיש צורך להתריע, ומקווה לטעות.

ואתה סירפד, מנהל נכבד ומוערך (באמת!),
שמה תזכור על שעוד לפני הרבה שנים, כיניתי את הזלדות "מלכודות מוות מתניעות", ושאני הייתי מעדיף להיכנס לעזה ברגל... וגם אז, לא קיבלתי ברכות מן הפורום...
ועל שכתבתי במלחמת לבנון השניה נודיתי למשך שבועיים... לא מפוליטיקה, רק על מחשבה אחרת, לא ב "כיוון הזרם"... ממש שור מועד

נ.ב. בהזדמנות זו, שנה אזרחית טובה לכולנו, 2026 משעממת ופורייה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:21

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר