לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-05-2005, 11:36
  Spinoza Spinoza אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.11.02
שי ודרור במונולוג דמיוני בשמה של מעיין ספיר ז"ל

זה לא אייטם חדשותי, אבל בגלל האפקט שלו - הוא ראוי כאן.
שלום, כאן מעיין ספיר. השם בטח נשמע לכם מוכר. לא, אני לא החדרתי את הסוס הטרויאני לסלקום וגם לא לתמי 4. אני זאת שנרצחה לפני יומיים. נו, זוכרים, הסיפור עם האתיופי שרצח אותי סתם. . .? זאת אני.

בטח שמעתם את אמא שלי ברדיו. בטח בכיתם. אמרתם כמה נורא, ואז, עליתם על הסוס הטרויאני ודהרתם אל עבר השקיעה. ואני איפה? קיוויתי שהמוות שלי יחזיק קצת יותר. בכל זאת, הידרדרות החברה הישראלית, הנוער לאן, קליטת האתיופים נכשלה, החינוך מתמוטט. סימלתי את כל אלה, אבל בדיוק לחמש דקות. מה היה דחוף לכם לשחרר את הסוס הטרויאני? לא יכולתם להשאיר אותו באורווה עוד שבוע?

אני יודעת, סיפור הרצח שלי יותר קשה לעיכול מסיפור הסוס הטרויאני. בסוס יש את כל מה שאתם אוהבים. כסף, חברות ענק, מנהלים עם סיגרים, היי-טק, מחשבים. ומה יש בסיפור שלי? אתיופי שהריח דבק. וגם סתם דבק. אפילו לא דבק שלוש שניות.
להמשך:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/940/086.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-05-2005, 15:14
  מרקו פולו מרקו פולו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.02
קח, בשבילך
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי amranal שמתחילה ב "אני לא חושב שהם הלכו על ההפוך על הפוך"

http://www.nrg.co.il/online/15/ART/938/449.html

איך פועל הסרקאזם? קבוצת חוקרים מהמרכז הרפואי רמב"ם ומאוניברסיטת חיפה בדקו איך המוח מגיב להערות ציניות. מסתבר שמדובר בתהליך מורכב שמפעיל מספר אזורים במוח. על מנת לאתר אותם נעזרו החוקרים באנשים שסובלים מפגיעות באזורים שונים במוח.

המתנדבים האזינו להקלטות של סיפורים מוקראים בהטעמה על ידי שחקנים. חלק מהסיפורים היו סרקאסטיים וחלקם ניטרליים. סיפור לדוגמא: ג'ו הגיע לעבודה ומיד התיישב על הכיסא. כשהמנהל שלו הגיע, ג'ו מיהר לקום והתחיל לעבוד ואז המנהל אמר לו: "ג'ו אל תעבוד כל כך קשה". הטון של ההקראה סיפק את המשמעות - האם הבוס התכוון שג'ו הוא בטלן אמיתי או שהוא אכן עובד חרוץ שמגיע לו לנוח.

אחרי השמעת הסיפורים שאלו החוקרים את הנבדקים שאלות שבחנו את הבנת הסיפור ואת כוונתו האמיתית של הדובר (הבוס של ג'ו, במקרה הזה). נבדקים שהבינו את הסיפור אך טעו לגבי כוונת הדובר "סומנו" כנכשלים בהבחנה בסארקזם.

הקבוצה שלא הבינה סרקאזם היתה קבוצת האנשים שסובלים מפגיעה באונת המצח, בחלק שאחראי בין היתר על עיבוד השפה והבנה חברתית. מתוכם בלטו אלה שסבלו מפגיעה ספציפית באזור שמטפל באישיות ובהתנהגות בחברה. אותם אנשים נוטים להתקשות גם בהבנת אמפתיה ובזיהוי רגשות.

כדי לקלוט את הסארקזם נדרשת חשיבה חברתית ו"תיאוריה של התודעה". אוטיסטים למשל אינם יכולים להבין אירוניה, שהיא חלק מההבנה החברתית הכוללת בתוכה גם את הסארקזם.

ישן 30-05-2005, 11:42
צלמית המשתמש של charm
  משתמש זכר charm charm אינו מחובר  
So much to do So little time

חבר מתאריך: 23.06.03
שלח הודעה דרך ICQ אל charm שלח הודעה דרך MSN אל charm Facebook profile
הקדמת אותי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Spinoza שמתחילה ב "שי ודרור במונולוג דמיוני בשמה של מעיין ספיר ז"ל"

בדיוק הלכתי לפרסם את זה וראיתי את זה פתאום אז בכל מקרה אכתוב מה שרציתי לכתוב רק כמובן את הלינק לכתבה מיותר להוסיף
בקשר לשי ודרור הרבה פעמים הם וולגרים וחסרי טעם אבל הפעם המונולוג שלהם קלע בול
וכל הכבוד להם
לצערנו כנראה שעוד יומיים בקושי נזכור מי היתה מעיין ובטוח שעוד שבועיים היא תהיה חלק מהסטטיסטיקה ואם יהיה לנו מזל הרוצח הקטין לא יצא יותר לחופשות אבל זה רק אם יהיה לנו מזל
אז שמרו על הילדים שלכם כי אף אחד לא ישמור בטח לא מערכת החוק והמשפט בארץ

ול amranal המילה אתיופי מוזכרת 3 פעמים אבל זה לא הנושא פה אלא המהירות שהחדשה המזעזעת הזאת התחלפה בחדשה אחרת שאומנם חשובה ומענינת אבל לא מזעזעת כמו הקודמת והצער שמהר מאוד ישכחו אותה וימשיכו הלאה אם הם עוד לא עשו כך

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה מנהל פורום תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה"מה שבלב"

נערך לאחרונה ע"י charm בתאריך 30-05-2005 בשעה 11:45.
ישן 30-05-2005, 20:31
צלמית המשתמש של Jarvis
  Jarvis Jarvis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.01.03
באמת התפלאתי איפה אתה...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כרגיל "סאטירה" במירעה מפי השניים שיודעים להעליב, אבל מאבדים עשתונות כשמחזירים להם..."

גם לי צרם שכינו את הבחור "האתיופי". אף רוצח רוסי לא כונה בתקשורת "הרוסי", ואני די משוכנע שלרוצחי דרק רוט לא קראו "האשכנזים". אבל גזענות כלפי אתיופים בארץ לא נחשבת לדבר שיש לתת עליו את הדעת, אולי בגלל שהאתיופים, בניגוד לעדות אחרות, לא שקדו כל השנים האלה על טיפוח מעמדם כקורבנות ומקופחים. העובדה היא שבפורום זה מישהו יכול לכתוב שכל האתיופים רוצחים ואפילו לא יאיימו עליו בחסימה, אבל מספיק שהוא יגיד דבר כזה על מתנגדי ההתנתקות או על אשכנזים/ספרדים ולא תשמעו ממנו לשבועיים. לתשומת לבך.

ישן 30-05-2005, 22:55
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
זה בסדר, הגבתי רק כדי לראות איך תקפץ להגנתם - גם כשאין איך...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Jarvis שמתחילה ב "באמת התפלאתי איפה אתה..."

משעשעת במיוחד התחושה שאתה מנסה לטעת כאן, שהבעייה אינה אצל איש החטטים הוחברו שכולו
אוזן - אלא דווקא באתר הזה, שמסתבר שעויין את האתיופים, ולא מגן עליהם...
אין ספק שזהו ניסיון הגנה מקורי מאוד, וודאי שהוא מצדיק קבלת ניקוד גבוה על מאמץ. מובן שבמציאות
אין כל גזענות בפרש כלפי עולי אתיופיה, אבל לא ננסה לקלקל לך את הטיעון - סה"כ, אין דרך אחרת
להגן על ערימת גועל הנפש "הסאטירית" הנוכחית שלהם...
אני מבין שהגזענות הנהוגה בפרש נגד האתיופים, חורה לך עד כדי כך שמעולם לא טרחת להתייחס
אליה, לפני הרגע שבו הבעתי דעתי לגבי גזענותם של שני אשפי השנינה והחידוד...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:43

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר