31-05-2005, 19:51
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
בנוגע לפרטים, חבל שלרועי אין מאמר בנושא (זה מוזכר בצורה שיטחית מאוד במושגים בסיסים תחת "טווח דינאמי".
בכל מקרה, אנסה להסביר כאן את ההבדלים, ולמה יש הבדלים בעליה ברמת הניגודיות (קונטרסט).
בצילום רגיל, התמונה יוצאת דינאמית מאוד. כלומר, יש הבדלי גוונים רבים. לכל צבע, יש הרבה גוונים. המעבר בין צהוב לאדום בשקיעה שלך, יקבל מעבר חלק יותר, וגוונים דהויים יותר.
ע"י עליה בניגודיות, את מאבדת הרבה מהטווח הדינאמי, והרבה גוונים הולכים "פארש", ובמקום מעבר חלק, את תקבלי מעבר גס יותר. הגוונים אשר יעלמו, יוחלפו בגוונים דומים (אפשר קרובים) של אותו הצבע. הגוונים אשר שורדים את עליית הניגודיות הם הצבעים שקרובים יותר לצהוב מוחלט (ללא אדום/ירוק). ככל שתעלי קונטרסט, תאבדי יותר גוונים, ומצד שני הדתמונה תהיה פחות דהויה, ובעלת צבעים עזים ודרמתיים יותר (כמו למשל, ההבדל בשמים בעריכה שלי, לעומת תמונת המקור שלך).
אז מה קורה לפרטים ומה הם בכלל?
אני מצרף 2 תמונות להמחשה:

שימי לב שהתמונה הראשונה צולמה ככה ולא עברה עריכה מלבד הקטנה-מיסגור-חתימה. בתמונה השניה הגדלתי ניגודיות (קונטרסט) ע"י משחק מוגזם עם levels מה שגרם להמון פרטים להעלם מהתמונה. שימי לב לאיזורים השחורים בתמונה השניה. במקור, אפשר לראות בבירור שיש שם חלקי ארטישוק, ובתמונה השניה - פשוט חור שחור.
בכל פעם שמשחקים עם ניגודיות, יש לזכור את הצד השלילי - איבוד פרטים. לפעמים זה קריטי, ולפעמים זה לא משנה. בתמונה שלך למשל, העלאת הניגודיות רק הרימה את התמונה ולא הרסה כלום. מכיוון שבעץ שלך אין פרטים בלאו-הכי (איזה פרטים יכולים להיות בעץ? למשל עלים.. בארטישוקים שלי רואים הרבה פרטים וטקסטורות של ארטישוק, ואילו בעץ שלך, בגלל שזו הצללית שלו, רואים רק גוש שחור, ללא טקסטורות, וללא פרטים, ומכאן שאין פרטים שיכולים להעלם בעקבות העלאת הניגודיות (מקווה שלא התבלבלת, ומקווה שלזה התכוונת).
יום טוב.
|