04-06-2005, 02:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
טיבי: חייל צה"ל נתן לי אגרוף בבטן, חייך והלך
קיראו את הכתבה הזו, שפוסמה באתר "הארץ". הכתבה מדברת על אותו הארוע שבו חייל צה"ל איבד את ראייתו בעין אחת, כפי שפורסם כאן http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=65691
שימו לב, שב"הארץ" החייל לא מוזכר כלל, והדגש היחיד הוא על אחמד טיבי, יקיר העיתון, והנשק החדש לפיזור הפגנות.
הינה הידיעה-
חייל צה"ל וכמה מפגינים נפצעו אתמול (שישי) בעימותים ליד הכפר בילעין בין צה"ל למפגינים נגד גדר ההפרדה. בין הנפגעים היה ח"כ אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל) שטען כי החיילים ביקשו לפגוע בו אישית. "הם נעו לעברי כמו ראש חץ. אחד מהם הגיע אלי, נתן לי אגרוף בבטן, חייך והלך", אמר טיבי אתמול.
מקורות צבאיים מסרו אתמול לסוכנות אי-פי כי ישראל השתמשה בהפגנה במכשיר המשדר גלי קול בתדר מיוחד. צה"ל אישר כי אכן נעשה שימוש במכשיר "לא קטלני" לפיזור ההפגנות בכפר. לדברי המקורות, ישראל פיתחה את הטכנולוגיה בארבע השנים האחרונות, אולם מעולם לא השתמשה בה באירוע אמת.
צלם של סוכנות אי-פי מסר כי לקראת סוף ההפגנה נסע למקום כלי רכב צבאי שעצר כחצי ק"מ ממקום ההפגנה. לדבריו, בקעו מאזור הרכב קולות שלא היו חזקים, ובכל זאת גרמו למפגינים לכסות את אוזניהם ולחוש כאבי ראש.
בתהלוכה ההשתתפו מאות פעילי שמאל ישראלים, נציגים מארגוני פתח, חמאס והחזית העממית. בראש התהלוכה צעדו אנשי ציבור ישראלים ופלשתינאים, בהם הח"כים טיבי, עבד אל-מאלכ דהאמשה (רע"מ), חסן יוסף חליל, בכיר בחמאס מרמאללה, מוסטפא ברגותי, שהתמודד על תפקיד יו"ר הרשות הפלשתינית, השר בממשלת הרשות הפלשתינית, אחמד מג'דלאני וחבר המועצה המחוקקת הפלשתינית, קדורה פארס.
טיבי: הפגיעה בח"כים ערבים - ספורט צה"לי
המפגינים טוענים כי העימות החל לאחר שהחיילים התגרו במפגינים. לדבריהם, הושלכו עליהם רימוני גז, וכמה מהם, בהם הח"כ טיבי, טופלו במקום בעקבות פגיעות משאיפת עשן. "אנחנו ביקשנו לקיים במקום הפגנת מחאה שקטה, אבל לחיילים יש כנראה הוראות לתקוף נבחרי ציבור. הם מכים ח"כים ערבים כספורט צה"לי", אמר אתמול ח"כ טיבי וקרא ליו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, לנקוט עמדה ברורה בעניין ולהגן על הח"כים הערבים.
בצה"ל דוחים את טענותיו של טיבי כי הוא הוכה, ואומרים כי אין להן שחר. עם זאת, ציינו כי ייתכן שהוא נפגע כשהכוחות הדפו את המפגינים. טיבי אמר בתגובה להודעת דובר צה"ל: "על האמינות של דובר צה"ל אפשר לכתוב ספרים. כדאי להם להתאפק ולא להוציא הודעות כאלה לפני שהם בודקים מה קרה, ולנו יש תמונות של זה".
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/584190.html
|