לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-06-2005, 08:44
צלמית המשתמש של urukhai
  urukhai urukhai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.08.04
שלום לך Naraxx
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "לדעתי אין לתמונה הזו מקום..."

לדעתי אתה טועה פה טעות גדולה, אתה לא יכול לקבוע ולומר למשתתף בפורום שאין מקום להעלות את תמונתו בנימוק שזו רק תמונה ערוכה.
אפילו אם הייתי מצלם את הדוש במקלחת שלי בלי שום משמעות, ולדעת הרוב לא תיהיה משמעות לתמונה גם אז אינך יכול לבוא בטענה כזאת ותירוץ עלוב, 90% מהתמונות בפורום נערכו באיזשהי צורה אז מה ? לא צריך להעלות אותם?

אני יכול להזכיר לך משפטים כמו "על טעם ועל ריח אין מה להתווכח" או "הכל בעיני המתבונן".

אין לי בעיה לקבל שום ביקורת מכל אחד לטוב או לרע, אבל יש לי בעיה שאנשים פה קובעים שאין לי זכות להעלות תמונות מסוימות, זאת חוצפה ממדרגה ראשונה ונוגדת גם את כל כללי הפורום.

תתביש לך

דורש התערבות של מנהל הפורום לבירור

אביעד
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-06-2005, 08:56
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
אביעד מותק,
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי urukhai שמתחילה ב "שלום לך Naraxx"

1. "היופי הוא בעיני המתבונן" ולא "הכל בעיני המתבונן"

2. "חוצפה מדרגה ראשונה" ולא "חוצפה ממדרגה ראשונה"

3. זה לא נוגד שום חוק פורום, אתה חופשי מוזמן לעבור על החוקים שוב ולצטט לי משם איפה כתוב שאסור לעשות את מה שעשיתי.

4. לא קבעתי שאסור לו להעלות, המילה הראשונה בהודעה שלי היתה "לדעתי". לא ציטטתי את חוקי הפורום שאומרים שאסור לו להעלות, רק ציינתי את דעתי הפרטית בנוגע להעלאת תמונות מהסוג הזה. באותה מידה מישהו יכל היה להעלות לכאן ציורי מנגה ממש מגניבים שלו... זה באמת יפה (ויש פה אפילו פורום מנגה ממש מדליק!) אבל מה-זה לא קשור לצילום...

5. כפי שציינתי, התמונות שלו יפות, אך הן לא צילומים יפים. זה פורום צילום. אין לי ממש כוח להרחיב את הדיון, כבר נפתח אשכול בעבר, אתה מוזמן לעיין בו:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...F2%E3+%EC%E0%EF

6. התערבות מנהלים (אם תהיה בכלל) צריכה להיות פה, אני מסכים איתך, ולהוריד את האשכול הזה, או לפחות לכתוב בפומבי את הגבולות (פעם אחת ולתמיד - רועי, שים לב לדיון שעבר, עדיין לא רשמנו גבולות ברורים בשום תקנון, וחבל...) למען יראו כולם.

7. שאני אתבייש לי?
על מה ולמה לי להתבייש?
מתן.

ישן 12-06-2005, 09:34
  rgrg rgrg אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.04
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "אביעד מותק,"

מתן, אני שואל עצמי, היכן בדיוק עובר הקו... אבל התשובה היא לא בהכרח חד-משמעית.

כולנו (או לפחות רובנו) מבצעים עריכה דיגיטלית בתמונות שלנו - צבעים, שכבות, חשיפות כפולות מדומות.

ההבנה הבסיסית היא שאסור למחוק, לשנות או להוסיף פרטים בתמונה (כלומר אסור לצייר או להוסיף אובייקטים ואסור גם למחוק אותם מן התמונה)

לשם כך, האם גם הורדה של האבק על החיישן בפוטושופ נחשבת כעריכה דיגיטלית ואסורה?

אני מאמין שבעזרת כלים שונים ניתן להגיע לתוצאות זהות או דומות מאוד.

למשל, את הפעולה שביצע כאן אביעד, ניתן היה לבצע עם ND filter ומשיכת זום + חשיפה כפולה - כאשר השנייה היא ללא הפילטר. הדבר פשוט היה לוקח הרבה זמן ואולי היה מגיע לתוצאה טובה פחות.

האמת היא שרובנו נהיינו "עצלנים", אך אם נודה בכך, העריכה הדיגיטלית פתחה לנו מעין שער לעולם חדש של אמנות העומד כמעט בפני עצמו.

אני מאמין כי לא כדאי להגביל את היצירתיות, ולמרות הרצון בכללי צילום נוקשים, קשה שלא להתייחס או להתעלם מיכולות העריכה של היום על מנת ליצור אמנות.

לדעתי, הפתרון שלנו הוא לא בכלל או חוק בתקנון הפורום, אלא האמינות האישית של כל אחד מאיתנו.
של כינוי העבודה שלנו בשמה. למשל - "עיבוד דיגיטלי לצילום" לשתי אלו שכאן.

אני יודע שלכל אחד ואחת מכם יש איזשהו מצפון שאומר לכם מה מותר ומה אסור - וכמו שאינכם מעלים צילומיהם של אחרים כדי לקבל ביקורת עליהם, כך גם אולי תדעו להציב את הגבול הנכון עבורכם ל"מהו צילום" "מהו עיבוד" או "מהו ציור"

ישן 12-06-2005, 09:53
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי rgrg שמתחילה ב "מתן, אני שואל עצמי, היכן..."

כל שאמרת, נכון.
אבל אתה אחראי לפורום הזה, ולאיך שהוא יראה.
צורת ההגשה של הצילומים (מיספור, גודל פריים בפיקסלים וכו') כבר אחידה בפורום בזכות התקנון.
יש לך אפשרות להפוך את המקום הזה באיכות התוכן לפורום שלא נופל מהקבוצה של שלומי או אפילו די-ספוט בחלק מהמקרים.

לדעתי, חבל לערבב פה עריכה דיגיטלית כשהעריכה היא הנושא, ולא הסרת ליכלוכי חיישן, או החלקת רעש (כתוצאה מצילום באיזו גבוה).
כאן הטישטוש הוא אגרסיבי, והוא הנושא של הצילום. הצילום יראה שונה לחלוטין בלעדיו, בעוד שליכלוכי חיישן והחלקת רעש אינם הנושא בצילום, אלא תיקונים קטנים שמפריעים בצפיה בנושא.

אני מצטער על העקשנות שלי, אני פרפקציוניסט בחלק מהמקרים, והייתי רוצה לראות פה מגמה של הרחקת עריכות כאלה מהפורום, ועידוד העלאת צילומים בלבד (עם עריכות level1 פשוטות בלבד).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:58

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר