
06-06-2005, 18:27
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
הודעות: 10,227
|
|
|
קצת בעייתי לענות על זה
זה עניין אינדבידואלי.
אם להודות, כדי לפתח טכניקה, אתה תמיד יכול לקחת תמונות ולצייר פורטרטים, נוף או כל דבר אחר תוך שימוש ברפרנס, כך שלא תאלץ להתחבט בשאלת הנושא לציור.
גם לי היו תקופות שבהן לא ציירתי כלל, שלא הייתה לי השראה ושלא היה לי חשק לצייר בתואנה שאין לי מושג מה לצייר, אבל קראתי תגובה של מישהו במקום כלשהו (שאיני זוכר מהו כרגע), על כך שבצורת יצירתית היא בסה"כ תירוץ לעצלנות.
אני מודע לעובדה שישנם מקרים בהם באמת אין השראה, אבל אם אתה באמת רוצה לצייר, ויש לך הכלים לכך, אתה תצליח ליצור משהו.
פשוט תניח את העפרון על הדף ותזרום, אם ייצא לך משהו ממשי - מה טוב, אם ייצא אבסטרקט - טוב גם כן, תמיד אפשר להמשיך עם זה.
עניין נוסף הוא, שאתה יכול לבחור נושא כלשהו לציורים, ובכל פעם להתנסות מחדש, נניח בני-אדם, בעלי-חיים או נופים, בכל הזדמנות, פשוט לצייר דמות שונה, בע"ח אחר או נוף שונה, העיקר להתנסות ולהמשיך לעבוד, ולא לשבת בחוסר מעש.
אפשר גם לשבת עם דף סקיצות ולנסות לפתח כל מיני רעיונות קטנים, גם מזה יצאו לי ציורים מוצלחים למדי.
בהצלחה. 
|