
16-06-2005, 15:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.08.04
הודעות: 1,580
|
|
|
שרים וח"כים מתגייסים למען פיתוח הגליל
עשרות שרים, חברי כנסת, אישי ציבור ברחבי הגליל השתתפו בצהריים בכנס לפיתוח הגליל שנערך בכרמיאל. אחר הצהריים צפויים לנאום ראש הממשלה, אריאל שרון, שר האוצר, בנימין נתניהו ושרת החינוך, לימור לבנת.
בכנס נדונו דרכים לקידום הגליל והפריפריה והועלו הצעות שונות לעידוד הצמיחה והפיתוח של האזור. מחוץ לכינוס הפגינו עשרות פעילי בל"ד ואמרו ש"פיתוח הגליל" משמעו "ייהוד הגליל".
הכנס נערך במכללת אורט בראודה, שאמורה לשמש בסיס לאוניברסיטה שתוקם בגליל. בין הדוברים בכנס, ארנון מילצ'ן, התורם והיזם להקמת האוניברסיטה. ראש העירייה המארחת, עדי אלדר, שהוא גם יו"ר מרכז השלטון המקומי, אמר בדברי פתיחתו כי "נכון לעכשיו, כל הדיבורים על הפניית תקציבים לפיתוח נשארים בגדר דיבורים בלבד והממשלה עדיין משקיעה את מירב משאביה בפיתוח האזור שבין חדרה לגדרה".
הוא קרא לממשלה להציב יעד של חצי מליון תושבים נוספים בגליל בשנים הקרובות, וקרא לפיתוח היישובים היהודיים והערביים כאחד. לדבריו, הקמת תוכניות מתאר ליישובים הערביים תגרום בין היתר להפסקת הבנייה הבלתי-חוקית ביישובים אלה.
שר התמ"ת, אהוד אולמרט, הודיע כי בישיבת הממשלה ביום ראשון הקרוב תידון ההצעה להוזלת מחירי הקרקעות לתעשייה בגליל. באחרונה הושבו לתקופה מוגבלת מענקים והלוואות מקום לרוכשי דירות ובנייה רווייה ביישובי הגליל.
סגנית השר, אורית נוקד, אמרה שהממשלה אינה מקצה די משאבים לפיתוח הגליל והנגב. היא קראה לראש הממשלה ולשר האוצר להזרים תקציבים נוספים לנגב ולגליל בכלל ולמענקי דיור בפרט. "מתוך חמישים מליון שקלים שקיבל משרד המשנה לראש הממשלה, רק כמיליון הועברו להחזרת מענקי הדיור לפריפריה וגם סכום זה אינו מספיק. יש להביא לכך שמענקי הדיור יחולו לא רק על בנייה רווייה אלא גם על בנייה כפרית".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3099834,00.html
|