24-06-2005, 11:26
|
 |
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
|
|
פורטל "וואלה!" הגדיל את תיבות המייל מ1G ל 3GB.
וואלה הגדילה אתמול את התיבות בשירות הדואר האלקטרוני של החברה מ-1GB ל-3GB. זאת, לאחר שאתר נענע השיק לפני כחודש שירות דואר אלקטרוני בנפח 3000MB. בכך הציבו ספקי הדואל בישראל רף גבוה, במונחים של מקום אחסון, יחסית למקובל בחו"ל. כעת, כשהגודל לא משחק תפקיד, יימדדו ספקי הדואל על פי נוחות הממשק ועושר התכונות. התיבה של וואלה למשל לא מציעה תיבות חינמיות בעלות POP, (מה שנענע כן מציעה) מה שאומר שלא ניתן להשתמש בתיבה בעזרת תוכנות דואל, אלא רק באמצעות הדפדפן.
השאלה שלי היא עד מתי ימשיכו ספקיות האינטרנט להתעלל בלקוחותיהן, ולספק להן תיבות מייל בנפחים מגוחכים? הנה לדוגמא מייל ששלחתי לספקית האינטרנט שלי (נטוויז'ן) לפני כשבועיים:
לפני שבועיים, השיקה נענע (שהיא פורטל הבת של נטוויז'ן) את שירות נענעמייל http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=186514 שמכיל ממשק משופר, תמיכה באאוטלוק והכי חשוב, נפח תיבה של 3GB! שאלתי היא כזאת, למה אני, מנוי נטוויז'ן, שמשלם לכם דמי מנוי כל חודש מקבל רק 10MB עלובים? האם כל האנשים שלא משלמים לכם זכאים ליותר? אולי כדאי שגם אני אפסיק לשלם, ואעבור לספק אחר?
ברור שאתם יכולים לענות: נו אז מה הבעייה? לך תרשם שם! אלא שזה כרוך בהחלפת כתובת מייל, דבר מסובך בשבילי כרגע. ומה שהכי מדהים אותי, זה שאתם מציעים את שירות Big Space. השירות מציע הגדלת תיבת מייל ל 1GB, בסכום הפעוט של 69.90 ₪ לחודש. מדהים! אם נניח שבא לי 3 GB, הרי שאני צריך לשלם 209.7₪! זה לא נראה לכם קצת אבסורד?
תגידו, האחסון של המיילים שונה; במיילים שעל השרת "הלא חינמי" אנו מגבים את החומר, ואחראים לכל מייל. ככה? אם כך אולי כדאי שתודיעו למי שנרשם בנענעמייל שכל המיילים שלו עלולים להעלם יום אחד. רצוי גם לעשות את זה בעמוד הראשי.
אפשרות שלישית: (אני דואג לדחות את כל התירוצים, כדי לא לקבל תירוצים בתשובה) "כל ספקי האינטרנט בארץ לא מציעים תיבה אחרת" נו באמת! ואם כולם היו קופצים מהגג? אם בנענע (שזה בעצם, אתם) הבינו שצריך גימיק כמו תיבה עצומה (שרוב המנויים לא ישתמשו בכל הנפח בכלל) כדי למשוך אנשים לפורטל, אתם לא מבינים שצריך למשוך אנשים אליכם?
מצפה לתגובה בהקדם. (אגב, אני לא מעוניין לשלם שקל אחד יותר על תיבה מוגדלת, כל הצעה אחרת תתקבל בברכה)
בתגובה קיבלתי שיחת טלפון, (די במהירות יש לציין) שמציעה לי להרשם בנענע, ולבצע העברה אוטומטית של כל המכתבים שלי לתיבה בנענע. שאלתי את הטלפנית "ומה קורה אם בא לי לשלוח/לקבל מייל שגדול מ 10MB?" על כך לא הייתה לה תשובה. ובכלל, טוב שלא ענתה לי שאפתח תיבה בג'ימייל...
אגב, יש לציין את אינטרנט זהב שהבינה כבר את העניין, ומציעה ללקוחותיה (חבילות של 1.5mbpsבלבד) תיבות מייל בנפח 1GB חינם.