לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-06-2005, 14:45
צלמית המשתמש של Ctzvi
  Ctzvi Ctzvi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.02
עזרה האינטרנט זוחל - את מי להאשים?

שלום אנשים יקרים.

התחברתי היום במזל טוב לאינטרנט בכבלים.
כמובן שמיד צצו בעיות.
מדי כמה דקות המחשב (win2k) מודיע שכרטיס הרשת מנותק, ואז נראה שהוא מתחבר שוב. הגלישה לא מופרעת מהעניין (אם אפשר לקרוא גלישה למהירות בה אני מחובר).
החיבור עצמו איטי עד כאב (בהחלט לא 1.5Mbit).
דיברתי עם התמיכה של ברק. הם הפנו אותי לאתר של בדיקת מהירות ההורדה בכבלים. התחברתי לאתר (בלי להפעיל את החייגן) ובבדיקה קיבלתי מהירות שנעה סביב 10Kb/sec. כמובן שמייד הפנו אותי לכבלים.
מהתמיכה של הכבלים הריצו בדיקה למודם והודיעו שהאות בסדר. ברגע שהתחברתי עם החייגן והתחלתי לגלוש, הודיע לי התומך שהוא כבר לא מצליח לבדוק את המודם (מה שכנראה לא אמור לקרות).
הוא ביקש ממני להריץ netstat -n וכשקיבלתי מספר שורות כאשר רק חלון אינטרנט אחד פתוח, הוא אמר שכנראה יש וירוס/spyware שמפריע לגלישה.
לפני חודש וחצי המחשב היה מחובר ישירות למודם אלקטל (אשר שונה כך שיתחבר בעצמו) ולא היו שום בעיות. מאז ועד היום לא חובר המחשב לאינטרנט בשום מקום אחר כך שאני לא רואה סיבה שיהיה וירוס. המחשב גם מוגן בקספרסקי אשר עובד כל הזמן ומתעדכן כל 30 דקות.

האם מישהו נתקל בתופעה כזו?
האם יכול להיות שהבעיה היא בתשתית (כבלים לא טובים,מודם מקולקל) והתומך פשוט לא זיהה את הבעיה מרחוק, או שמה שהוא אומר הגיוני והבעיה היא כנראה במחשב?
מה עוד כדאי לבדוק (חוץ מלבדוק על מחשב אחר - מה שאני יעשה הערב)?
עם אני בודק על עוד מחשב ומגלה שהבעיה חוזרת - איך גורמים לכבלים/ברק להתייחס ברצינות לבעיה ולהפסיק את הפינג-פונג בינהן?

המחשב מריץ win2k ומחובר למודם הכבלים (לא ידוע לי איזה דגם) דרך כרטיס רשת. במחשב מותקן כרטיס רשת נוסף (שאותו גם אבדוק בערב).

תודה מראש על כל התייחסות!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-06-2005, 20:47
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
אם אתה רואה שהרשת מתנתקת ומתחברת כל הזמן, סיכוי לא רע שיש מגע לא טוב בכבל הרשת בין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Ctzvi שמתחילה ב "האינטרנט זוחל - את מי להאשים?"

המודם למחשב.

דווקא הסיפור עם הבדיקה של חברת הכבלים לא תואם את הטענה הזאת, משום שהמודם הוא יחידה עצמאית, שאמורה להיבדק ולהחזיר מענה (הרי אמרת שאין חייגן כדי להיכנס לרשת הפנימית שלהם), ללא קשר למצבו של המחשב המחובר אליה - וזה מה שמוזר. אבל פרה פרה.

1. לסיכום, נסה כבל רשת אחר
2. אם הבעיות ממשיכות, סיכוי סביר שזו בעיית תשתית (הכבל של הכבלים לא מחובר כמו שצריך, או שיש הפרעות רציניות על הקו), או בעיית מודם. בשני המקרים, זה נשמע כמו משהו שחברת הכבלים אמורה לטפל בו...

ישן 21-06-2005, 01:32
צלמית המשתמש של Ctzvi
  Ctzvi Ctzvi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.02
תודה - מצאתי את הבעיה :/
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "אם אתה רואה שהרשת מתנתקת ומתחברת כל הזמן, סיכוי לא רע שיש מגע לא טוב בכבל הרשת בין"

ואני ממש ממש מעוצבן.
מסתבר שהבעיה היא בחיבור כבל הרשת למודם הכבלים.
לקחתי מחשב מחבר שגר בבניין וניסיתי. בהתחלה לא נראה שיש חיבור בכלל. שיחקתי עם הצד של המחשב וכלום. שיחקתי עם הצד של המודם ומיד windows התחיל להודיע - יש כבל, אין כבל וחוזר חלילה.
נו טוב, אמרתי לעצמי, אני אתקשר אליהם ואבקש מודם אחר. כשהעלתי את המחשב בחזרה לחבר וחיברתי אותו חזרה - אני מקבל הודעה שהחיבור למודם הכבלים לא טוב. בקיצור, אחרי אין ספור בדיקות (הוא איש סיסטם) הגענו למסקנה שכרטיס הרשת שלו נפגע! הוצאתי את כרטיס הרשת שלי והעברתי אליו כדי לבדוק עם זו הבעיה והכרטיס בכלל לא זיהה שהכבל מחובר! העברתי את כרטיס הרשת השני שלי והכל עבד בסדר.
סיכום ביניים - 1 כרטיס רשת שלי מת, 1 כרטיס רשת של חבר (onboard) מת. המזל הוא שזה מחשב שלו מהעבודה ויחליפו לו את כל לוח האם בלי בעיה. יש לציין שהציוד עבד לפני הפגישה עם המודם הזה.
גם ניסיונות חיבור ב usb עלו בתוהו (לא מזהה בכלל את המודם למרות שאני מפנה אותו לספריה עם ה driver).
ובנוסף על כל זה (לא קשור לענייני רשתות כל כך) חיכיתי עכשיו (1:00 בלילה) 35 דקות לשרות הלקוחות של הוט ונישברתי.
כאשר הטכנאי התקין את הכבלים הוא נכנס לאתר welcome.hot.net.il ללא שימוש בחייגן כדי להוריד את החייגן של ברק. כבר אז שמתי לב שהקצב די מחריד, אבל מאחר שזהו לי הניסיון הראשון עם אינטרנט בכבלים, קיבלתי את הסברי הטכנאי שטען ש'בקרוב זה יטוס'. שיערתי שעם החייגן אני אקבל את הקצב שמגיע לי...

תודה בכל מקרה על העזרה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:57

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר