לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-06-2005, 21:23
צלמית המשתמש של תוהו ובוהו
  תוהו ובוהו תוהו ובוהו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.10.04
2000 חייבי משכנתא פונו מבתיהם

2000 חייבי משכנתא פונו מבתיהם

בשלושת החידושים הראשונים של שנת 2005 פונו מבתיהם 2000 משפחות שלא עמדו בתשלומי המשכנתא. כך דווח היום בועדת הכלכלה של הכנסת. מדובר בגידול של 35% ביחס לתקופה המקבילה ב2004. את הנתונים מסר ח"כ אמנון כהן, יו"ר הועדה. הוא אמר כי התופעה הפכה למכת מדינה.

רן מלמד, המשנה למנכ"ל עמותת ידיד אמר, כי ארגונו מפיץ חוברת המיידעת את הלווים לגבי זכויותיהם אך הבנקים אינם משתפים פעולה בהפצתה. לדבריו, חוסר במידע הוא הבעייה הראשונה של החייבים. נציגים אחרים של הארגונים החברתיים העידו כי נתקלו במקרים שבהם גובה ההחזר הגיע ל50 ואף ל 80 אחוזים מההכנסה החודשית.

7

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-06-2005, 21:36
  pakpak pakpak אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.08.02
האמת חייבת להאמר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תוהו ובוהו שמתחילה ב "2000 חייבי משכנתא פונו מבתיהם"

חלק ניכר מהמפונים מרוויחים את מצבם "ביושר" והם ראויים לפינוי אבל חלק אחר (וזה מזעזע) מפונים בגלל עלויות שכר הטרחה העצומות הנופלות עליהם ובגלל חוסר ידע והעדר אפשרות להעסיק עורכי דין.

הבנקים (בנק לאומי ידוע כקיצוני שבהם) מפנים גם שלא בצדק.

בבוא היום אספר כיצד וויתרתי על הרבה מאוד כסף ומנעתי כמעט בגופי ביחד עם משפטן שהוא כיום מהמועמדים הבולטים לבית המשפט העליון את פינויה של משפחה בה האב הוא 100% נכה צה"ל וביתו לוקה בסרטן !

לא להאמין אבל הבנק המסוים ניסה לפנות אותו כשהוא רתוק למיטה ומתגורר בבית שהותאם לצרכי נכותו הקשה מאוד !!!

סוד ההצלחה היה ערוב של מערכת הביטחון הגוף האחד והיחיד שעוצמתו עולה על כל אחד מהבנקים ועל כולם ביחד.

תאר לעצמך כמי שהיה באותו מועד קשור עם אותו בנק מסויים הייתי צריך "לייצג" את החייב ו"להתעמת"
עם הבנק. הרגשתי זיפט. זו היתה חוויה מעצבת.לא האחת והבלעדית אבל מהבולטות שבהן.

כשאני כותב מילים אלו עיני מוצפות בדמעות. אני נזכר בעליבות וחוסר הישע של אותה המשפחה מול מנגנון דורסני שהונע באותה תקופה מקפריזה של פונקציונר שלימים הסתבך והוכח שהוא רקוב ובברכת מנכ"ל הבנק שעושה תחרות עם בנק אחר מי יוכרז כ"שמשון הגיבור".

נערך לאחרונה ע"י pakpak בתאריך 22-06-2005 בשעה 21:39.
ישן 22-06-2005, 22:23
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
מרוב רחמים שוכחים שחובות צריך לשלם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תוהו ובוהו שמתחילה ב "2000 חייבי משכנתא פונו מבתיהם"

הישראלים, ידם קלה מאוד על הלוואות משכנתא. "אלהים גדול", "יהיה טוב" - ואחר כך מתחייבים ליותר מ50% מההכנסה החודשית (שאינה תמיד מובטחת), ואחר כך מתחילים לפגר בתשלום.

עד לפני כ-10 שנים (?) דרשו מכל נוטל משכנתא להביא 5 ערבים. באותם ימים איש לא נזרק מן הדירה, כי הבנקים יכלו לגבות את החוב מאחד או מכל הערבים. אפילו מוטי פליישר שר בחדווה: "ואיש עוד לא נזרק בגלל משכנתא לרחובות". אבל הבאת חמישה ערבים הוכרזה ע"י רבים כ"גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה" - ובסופו של דבר הוןעבר חוק שפוטראת הלווים מהבאת ערבים. ההגיון הפורמלי היה: הדירה מהווה משכון ובטחון על פרעון החוב. כבר אז הזהירו הבנקים, וגם עתונאים וח"כ מרחיקי ראות יותר מחבריהם הפופוליסטים, שהדבר בהכרח יביא לזריקת אנשים מדירותיהם.

וזה בדיוק מה שקרה. כאשר לקוח אינו משלם, החוב נצבר וברגע מסוים הבנק (שאגב, חלה עליו ביקורת של הבעלים, ושל בנק ישראל) חייב לממש את הבטוחה - קרי הדירה. הטענות של חותמי המשכנתא כי "לא ידעו" ו"לא הבינו" אינן יכולות לשנות את העובדה בסיסית שהם חדלי פרעון.

ברור שחלק מהבנקים, לעתים קרובות מתקרנפים ונוהגים בקשיחות יתר. ופה אולי יש מקום להתערבות המחוקק לקביעת הכללים הברורים על תהליך פינוי מדירה, ואילו רביות והוצאות מותר להשית על חדלי הפרעון. אם יש מקרים יוצאי דופן, של סיפורים אנושיים קשים: הממשלה, ומשרד הרווחה צריכים להתערב ולסייע. כל מי שנזרק מביתו הוא מסכן. אבל אם בנק משכנתאות יפשוט רגל - אז גם מפקידיו יהיו מסכנים. בנק אינו מוסד סוציאלי. אם הלוואה אינה נפרעת, הוא צריך לנקוט באמצעים שלרשותו לתיקון המעוות.

ישן 22-06-2005, 22:40
  pakpak pakpak אינו מחובר  

בגישה הבסיסית אתה צודק
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "מרוב רחמים שוכחים שחובות צריך לשלם"

יש לי כמה בעיות עם "משנתך"

1. % הקשיחות המיותרת הוא לא מבוטל (אני מעריך כ - 10-15% ) וזה % בלתי נסבל כשמדובר בנטילת קורת הגג של משפחה.

2. לגבי פינויים שמבוצעים רק משום שהחייב לא זוכה להגנה משפטית ראויה (לאמור - פינויים בלתי חוקיים מהותית) תוסיף כ - 5% נוספים.

3. חקיקה נוספת מיותרת - קיימת חקיקה רבה מידי (באופן כללי ובמיוחד כזו המגנה על חייבים). מה שצריך הוא רק להבטיח הליך משפטי ראוי במסגרת החקיקה הקיימת.

"חקיקה זו סיסמא"

באין יישום של החקיקה אין לה שום משמעות. לכן אין כיום שום משמעות לחוק הבנקאות (שירות ללקוח), התשמ"א - 1981 למשל. ובעצם לרוב רובם של חוקי הגנת הצרכן, איכות הסביבה, טוהר המידות, חוקי המגן בדיני עבודה וכיוצב'

מה שדרוש זה לא עוד וועדות ועוד חקיקות (רובן פופוליסטיות) אלא

א. אכיפת החוקים הקיימים

ב. ייצוג הוגן ואיכותי למתמודדים עם גופים חזקים במשק (במיוחד הנושים הגדולים). היעלה על הדעת שראש ההוצל"פ יהיה חותמת גומי לבקשות פינוי מבלי שהחייב יזכה לייצוג ?

קיימת נטיית ייתר לתלות תקוות בחקיקה כאשר המציאות מוכיחה שאין בה מזור לחוליים.

לגבי בכיינות החייבים

אכן, היא קיימת ובגדול ואפילו תחמנות ומעשי מרמה ועוקץ.

מול הגברת האכיפה כלפי הבנקים מתחייבת גם הגברת האכיפה על מעשי מרמה של חייבים, הברחת נכסים, עוקצים, זיופים וכל שאר הרעות שהומצאו כאן בעשור החולף.

אני בעד בנקאות בריאה ויציבה. אני בעד בנקים מרוויחים. אני בעד תגמול נאות למנהלי הבנקים.

אני נגד - הריכוזיות ונגד הניצול הציני של הבנקים (ובראשם בנק לאומי) את העובדה שאין אכיפה. מהעדר האכיפה נהנה תמיד החזק המסוגל יותר. האיזון בהעדר אכיפה מופר בצורה בולטת לטובת הבנקים. כמות הנוכלים הפרטיים אינה יכולה לגרום לנזק לבנק כפי שבנק נכלולי (כמו בנק לאומי) יכול לגרום לציבור תמים בהינף אפטשי של מנכ"ל מושחת (כגליה מאור למשל) - מקרה "לאומיפון" למשל.

את האיזון השביר צריך להחזיר גם במחיר שחיתת פרות "קדושות" כמו גליה מרור (והיא הרי לא פרה (סתם רזה שדופה ומכשפתית במראיה) לא קדושה (היא הרי גוררת שובל ביזיונות חסר תקדים בתולדות הבנקאות הישראלית) וכל מה שצריך זה להעמידה לדין על אחת מעשרות עברות להן היא אחראית)

נערך לאחרונה ע"י pakpak בתאריך 22-06-2005 בשעה 22:43.
ישן 22-06-2005, 23:03
  בז 69 בז 69 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.02.03
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי pakpak שמתחילה ב "בגישה הבסיסית אתה צודק"

"גמישות" זה דבר שאינו קיים אצל בנק לאומי,לפחות כאשר זה כרוך במשקי בית.

כאשר "מקורב/קונגולמט" נזקק, הם פותחים לרווחה את שערי הכספות(כספי ציבור להזכיר) ומלווים בצורה מופקרת.

מנהלי החטיבות מתורגלים היטב בטיפול בדגי הרקק ברם,כאשר זה מגיע "למקורבים" אזי כולם מסתתרים ומתרצים הפסד מדהים כ-"תקלה"...

אני מאריך שבשלב כלשהו "הר הגעש" יתפרץ ,ניתן כבר לחוש בכל פינה(שיחות סלון וכו') את הזרמים הכבירים של זעם ותיסכול נגד ה"מנותקים השבעים"

ביום שזה יקרה נגלה בנק ענק עומד על כרעי תרנגולת.

פקפק!
מזה זמן שאני "עוקב" אחרייך ומלחמתך נגד הבנק הזה, שמעתי גם על המחיר ששלמת עבור העקשנות שלך, אומר לך רק מילה אחת...תודה!
ישן 23-06-2005, 11:55
  pakpak pakpak אינו מחובר  

מסתבר ששני העיתונים הכלכליים "מאמצים" גישתי שלי
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "מרוב רחמים שוכחים שחובות צריך לשלם"

"בכביש, במשאית, במכונית פרטית, במועדונים, בבתי הספר, בשירות הציבורי, בעסקים, בפוליטיקה, בתאונות כמו באלימות, בפשע כמו בשחיתות. בכל דבר שיש בו בני-אדם, לא מספיק לדבר על יושרה, חינוך והגינות. חייבת להיות גם אכיפה. ככל שעובר הזמן, מתברר והולך שהמשטרה, מערכות התביעה ובתי המשפט, הם הבעיה הגדולה. תמצית המצב העכור. "

סטלה קורין - ליבר בגלובס

"בשנים האחרונות התמתנה מגמת הכנסת להתערב בכל תחום, והחקיקה מתמקדת במקומות שבהם קיים כשל שוק המחייב התערבות מתקנת. מערכת החקיקה אמנם התמתנה, אבל המערכת האוכפת בשלה: אכיפה לא כג'וב מרכזי, אלא כתחביב שולי של הממשל, כשאכיפה דלילה היא גן עדן לפורעי חוק."

גלית אבישי בדהמרקר
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:13

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר