לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-06-2005, 12:00
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
נולד בחאן-יונס, מתגייס לצנחנים

ביום רביעי התייצב אמנון יצחק-שחר בלשכת הגיוס, עבר את סדרת המבחנים והבדיקות הרפואיות, וכעת הוא ממתין לצו הגיוס. אבל בדבר אחד שונה אמנון משאר הצעירים שפקדו את לשכת הגיוס עימו: עד לא מזמן הוא היה פלשתיני, התגורר בחאן-יונס, וענה לשם איימן אבו-צובוח.

הביקור הראשון של איימן בישראל היה בגיל 13. אביו החל לעבוד כפועל בניין בראשון-לציון, והשניים עברו להתגורר בעיר. "הרגשתי שאני רוצה להישאר בארץ, שאני רוצה להיות ישראלי ויהודי", הוא מספר. "היתה לי אפילו משפחה יהודית שאימצה אותי לאחר שקיבלתי את ההחלטה. על שמה אני נקרא אמנון".

במשך שש שנים גר איימן-אמנון בישראל. "בגיל 19 המשטרה תפסה אותי, ובהוראת בית המשפט גורשתי חזרה לעזה. "המשטרה הפלשתינית בחאן-יונס עצרה אותי אחרי שגילו שאני רוצה להיות יהודי. במשך חצי שנה עברתי עינויים קשים, עד ששוחררתי למעצר בית ונשלחתי להורים שלי בחאן-יונס".

הוריו של איימן לא אהבו את השינוי שעבר בנם. לאחר זמן קצר הוא גורש מהבית, וברח בחזרה לישראל. לאחר שנלכד בפעם השנייה הצליח לשכנע את הרשויות לאפשר לו להישאר בארץ ולהתגייר.

לפני שלוש שנים השלים אמנון את התהליך, והפך באופן רשמי ליהודי. אחרי שזכה בתעודת הזהות הכחולה, הגיע לאחרונה לתיבת הדואר בביתו המסמך שחיכה לו יותר מכל: צו גיוס לצה"ל.

"אני רוצה מאוד להיות חייל קרבי, ואם אפשר - אז לשרת בשטחים, אפילו בעזה", מסביר אמנון. "החלום שלי הוא להגן על המדינה. כרגע אני מתכנן להתנדב לצנחנים. מוצא חן בעיניי מאוד לשרת שם".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/950/403.html

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:08

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר