
29-06-2005, 09:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
מדינה הורגת: 75% מהזקוקים לאשפוז בטיפול נמרץ לא זוכים לכך
75% מהזקוקים לאשפוז בטיפול נמרץ לא זוכים לכך
יום רביעי, 29 ביוני 2005, 9:10 מאת: רן רזניק, הארץ
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://wmh.walla.co.il/w/18-200/143794-18.jpg]
עלות התוספת הנדרשת - כחצי מיליארד ש"ח (אילוסטרציה)
לפי נתוני ההסתדרות הרפואית, למחסור המתמשך במיטות אשפוז ביחידות לטיפול נמרץ יש השלכות חמורות על מצבם של חולים רבים
מרבית החולים הקשים (כ-75%) שזקוקים לאשפוז ביחידות לטיפול נמרץ כללי בבתי החולים אינם מאושפזים ביחידות אלה. זאת, בשל המחסור המתמשך במיטות אשפוז ביחידות לטיפול נמרץ, שרק בהן בהן ניתן טיפול רפואי וסיעודי אינטנסיבי ומקצועי במיוחד. כך דיווחו אתמול ההסתדרות הרפואית ואיגוד הרופאים לטיפול רפואי נמרץ, לקראת דיון שאמור להתקיים היום בועדת הכספים של הכנסת. לדברי ההסתדרות הרפואית, נתונים אלה מתבססים על מחקר שערך משרד הבריאות.
ההסתדרות הרפואית מסרה עוד, כי על פי בדיקות שנערכו במערכת הבריאות לאי האשפוז של החולים הזקוקים לכך ביחידות לטיפול נמרץ יש השלכות חמורות על מצבם. התמותה של חולים קשים ביחידות לטיפול נמרץ נמוכה עד פי 2 מהתמותה של חולים אלו במחלקות אחרות, וזאת אם לא אושפזו במחלקות האחרות בתוך שלושה הימים הראשונים למחלתם. על פי הנתונים שנמסרו אתמול, בבתי החולים בארץ 182 מיטות לטיפול נמרץ כללי.
ההסתדרות הרפואית תדרוש היום בכנסת ממשרדי האוצר והבריאות לתקצב תוספת מיטות חדשות ושינוי במחירי האשפוז בטיפול נמרץ. עלות התוספת הנדרשת כחצי מיליארד שקלים והיא כוללת פתיחה לשימוש של 30 מיטות טיפול נמרץ שרשומות ברישיון ההפעלה של בתי החולים, אבל הן אינן פועלות, והספה של עוד 150 מיטות אשפוז חדשות בעלות של כ-300 מליוני שקלים.
אתמול פירסם האיגוד לטיפול נמרץ כללי את רשימת הקריטריונים הבינלאומיים המקובלים לאשפוז בטיפול נמרץ, אשר על פיהם יוכל כל אדם לבחון האם הוא או בן משפחתו זקוק לאשפוז ביחידות אלה. הקריטריונים הם: חולים הזקוקים להנשמה, חולים במצב של הלם קליני עקב אי ספיקת לב, איבוד דם ונוזלים או תגובה אלרגית, חולים הסובלים מהרעלות קשות, הכשות או מצב קיצוני אחר, פצועים הסובלים מחבלות מרובות או מסובכות וחולים לאחר ניתוח מסובך או ממושך.
קישורים:
החולים מעדיפים תשומת לב על איכות האשפוז»
http://news.walla.co.il/?w=//738823
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|