לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-07-2005, 15:22
  דניאל פטרי דניאל פטרי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.09.03
על איזו מערכת הפעלה מדובר?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי kipi25 שמתחילה ב "גודל ומיקום זיכרון וירטואלי"

במידה וזו XP אז מבחינת ביצועים ואחידות ה- PF, הכי טוב יהיה לשים אותו על דיסק פיזי נפרד. אבל מכיוון שאין לך כזה, שים אותו על מחיצה שונה ממחיצת המערכת, אבל השאר PF קטן של כ- 100MB על מחיצת המערכת (לטובת מצבים ספציפיים כדוגמת GHOST ואחרים, לא נרחיב כרגע).

לגבי הגודל, הדעות חלוקות אבל ממה שעולה מרוב המאמרים ומקורות המידע, אז מבחינת ביצועים, למרות הגודל הגדול (יחסית) של ה- RAM שלך, הרי שלא מומלץ כלל לבטל את ה- PF (למרות שלכאורה המחשב שלך לא ישתמש בו), ובכל מקרה רצוי להותיר אותו בגודל של לפחות פי אחד וחצי מגודל ה- RAM, אך לא יותר מ- 4GB בסה"כ. מהו הגודל הטוב ביותר - כדי לענות נצטרך לבצע בדיקה של תצרוכת זיכרון בממוצע אצלך, שהרי כל אחד והצרכים שלו (המרת קבצי וידיאו, משחקים, מוזקיה, תוכנות גרפיות וכו').

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-07-2005, 15:53
צלמית המשתמש של jot
  משתמש זכר jot jot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.05.02
פיגוע תומך ומצטרף להמלצות קודמי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי kipi25 שמתחילה ב "גודל ומיקום זיכרון וירטואלי"

אבל הרשה לי להציע עוד אפשרות. בדוק את שתיהן כשבוע שבועיים והחלט בעצמך מה טוב לך יותר:

לדעתי יש מקום לוותר לגמרי על PAGEFILE במחיצת מערכת ההפעלה. אין צורך (וגם אין יכולת) לקרוא MEMORY DUMP של מערכת ההפעלה אחרי התרסקות ולכן זה מיותר לדעתי. באתר MS ממליצים להשאיר כ 50 מגה על PAGEFILE קטן במחיצת המערכת רק לצורך זה.
בישראל, לצערנו, עדיין, ישנן הפסקות חשמל או נפילות מתח רגעיות של חלקיקי שניה, כולל מפסקים שקופצים בכניסה לבתים הפרטיים. אם לא יהיה לך שום PAGEFILE במחיצה C, לאחר התרסקות כזו, לא תסרוק מערכת ההפעלה את מחיצה C כלל והרי זה יתרון משמעותי (או לפחות כך אני חושב). לא יהיה נזק לקבצים במחיצה C והרי זה עוד יתרון משמעותי.....

עד כאן לגבי מחיצת הסיסטם, מחיצה C

ולגבי הגודל: שוב, אם אין צורך בשמירת\קריאת MEMORY DUMP לאחר התרסקות, אין גם צורך "לציית" יותר ל"כלל האצבע" המיושן והמסורתי (והשגוי) של PAGEFILE בגודל זיכרון RAM כפול 1.5

אני הייתי ממליץ על גודל PAGEFILE של 1GB בלבד. לכל גודל זיכרון RAM שהוא. שהרי הזיכרון הוירטואלי תלוי יותר בתוכנות שישנן בימינו מאשר בגודל ה RAM של המשתמש. (כלומר אם כבר "כלל אצבע" היה זה מצביע על יחס הפוך, שהרי מי שיש לו פחות RAM יצטרך זיכרון וירטואלי רב יותר, ולא להיפך) בהתאם לכך, הייתי יוצר מחיצה נפרדת ל PAGEFILE, אם אין לך דיסק פיזי אחר, כנאמר למעלה ע"י חברי המלומד (מאד)(ואני לא צוחק לגבי המחמאה הזאת) גודלה של מחיצה זו, כ 50 מגה (בלבד) יותר מגודל ה PAGEFILE והיא תהיה ריקה מסל מיחזור, ריקה משאר קבצים, וריקה משיחזור מערכת.

לדעתי זו הקונפיגורציה האופטימלית לבני אדם שלא עובדים ב MS ולא תורמים לפיתוחה של מערכת ההפעלה ואין להם עניין או הבנה או זמן או יכולת לקרוא MEMORY DUMP אחרי התרסקויות של מערכת ההפעלה.

תשפוט לבד.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:08

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר