לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-07-2005, 12:10
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
תושבת חומש לרב: מתנגדי התנתקות אונסים אותי פעם שניה

הסיסמה "יהודי לא מגרש יהודי" הפכה לאחד מסמלי המאבק של המתנחלים בתוכנית ההתנתקות. באופן מפתיע, זו הכותרת של מכתב חריף שכתבה תושבת ההתנחלות חומש למי שנחשב לסמכות הרוחנית החשובה ביותר באזור השומרון, הרב אליקים לבנון. במכתב, שאותו כתבה אתי רוזנבלט, נמתחת ביקורת חריפה על בואם של מתיישבים חדשים ליישוב כחלק מהניסיון להיאבק ביישום תוכנית ההתנתקות.
היישוב חומש נוסד ב-1980 כיישוב חילוני. לאחר פרוץ האינתיפאדה הנוכחית החל גל נטישה נרחב ביישוב, ואת מקומן של משפחות חילוניות רבות תפסו משפחות דתיות. לאחר תחילת המאבק בתוכנית ההתנתקות, נוצרו למעשה שני מחנות ביישוב: מחנה הדתיים ומחנה הוותיקים, המורכב ברובו מחילונים ומעולים חדשים.

לאחרונה חשים התושבים החילוניים ביישוב כי הדתיים מנהלים מאבק בדרכים שאינן מקובלות עליהם. כך למשל, מציעים הדתיים להביא ליישוב "מתיישבים חדשים" כדי להקשות על פינוי חומש.

מכתבה של רוזנבלט, המשתייכת למחנה החילוני, תוקף את דרכי המאבק של הדתיים, תושבי היישוב, ואת הרצון לעבורת את היישוב במתיישבים חדשים, שחלקם כבר הגיעו ליישוב וחלקם צפויים להגיע למקום בשבועות הקרובים.

"אני פונה אל כבוד הרב בצר לי - כיוון שגם אני חושבת - או לפחות רוצה להאמין שיהודי לא מגרש יהודי", כתבה רוזנבלט ללבנון, המשמש כרב היישוב אלון מורה. "למיטב הבנתי, מלחמה בין יהודי ליהודי כבר מתרחשת בחומש מזה יותר מחודש ימים וגם גירוש יהודים על ידי יהודים יחל דווקא אצלנו ביישוב, כי משהו נורא ואיום קורה ביישוב ב'ניצוחם' של המשפחות הדתיות שקלטנו בשלוש השנים האחרונות, ובתמיכה בלתי מסוייגת של ראש הישיבה ותלמידיה".

לא מקבלים משמעת

לדברי הכותבת, היחסים ביישוב בין הדתיים ובין החילוניים היו סבירים עד לפני כמה חודשים. אז פנו לכמה תושבי חומש משפחות דתיות, שביקשו להצטרף ליישוב כדי "להתמודד עם ההתנתקות". מזכירות היישוב חומש אמנם סירבה לבקשת המתיישבים החדשים להצטרף ליישוב, אך התושבים הדתיים מנהלים מלחמה עיקשת לצרף למאבקם כמה שיותר אנשים.

רוזנבלט מביעה במכתבה כעס על כך שהמאבק שהיא וחבריה הוותיקים מנסים לנהל נגד ההתנתקות, ישנה צורה ויהפוך אלים יותר בעקבות תמיכתם של התושבים הדתיים ביישוב בצירופם של מתיישבים חדשים. במכתבה לרב לבנון היא כותבת כי היא וחבריה "מרגישים זרים בבית שלנו".

בסיום מכתבה לרב כותבת רוזנבלט: "אני מרגישה היום כמי שנאנסת - פעם אחת על ידי המדינה שהרסה לי את כל בסיס החינוך הערכי שקיבלתי, ומגרשת אותי מביתי ומארץ ישראל - ובפעם השנייה - הגרועה יותר - על ידי 'אוהבי' שבאו לכאורה לחבק אותי ונמצא כי הם אונסים אותי פעם נוספת על ידי רצונם, על ידי העובדה שאינם יודעים מה המשמעות של סבלנות, סובלנות וכבוד לתושבים של היישוב אליו הגיעו, ובכך שאינם יודעים לקבל 'משמעת' של חיים באגודה, שבה מכהנת מזכירות נבחרת ודעת הרוב היא הקובעת".

בתשובתו מביע הרב לבנון הבנה לטענותיה של רוזנבלט. "קיבלתי את מכתבך, והנני שותף מלא לכאב אותו הצלחת להביע בצורה אמיתית כל כך. הימים הם ימים גדולים וכואבים, הפותחים פצעים רבים בליבות כולנו. אנו מאמינים שהעלאת הדברים לבירור, היא עצמה תשמש מרפא לחלק מהפצעים הללו".

לבנון הוסיף כי הוא מבין שבחומש נוצרו שתי מחנות, והוא מקווה כי החילונים והדתיים יוכלו לחדש את ההידברות ביניהם. עם זאת, כותב הרב כי על הדתיים והחילונים לחיות את חייהם בנפרד. "המעטת החיכוך תביא לירידת המתח בין חלקי הציבור השונים", הוא כותב. כדי לפתור את הבעיה, מציע לבנון כי חלק מהמשפחות שהגיעו לאחרונה לחומש יוחזרו ל"מקומן", וכי מזכירות היישוב והגרעין הדתי יקיימו דיון בנושא. הדתיים, קובע הרב, ייאלצו לציית להחלטותיה של מזכירות חומש.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/955/357.html

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:37

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר