לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-07-2005, 11:01
  יוסי בכינור יוסי בכינור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.06.05
מפלגת שינוי נתמכת ע"י גרמנים אנטישמים

שופר ניוז - http://www.shofarnews.co.il/

נתנו לאבא של החתולים לשמור על החלב
קרן גרמנית מפוקפקת העבירה כספים בלתי חוקים למפלגת ''שינוי'' והתקשורת שותקת
שמה של עמותת 'המכון הליברלי למחקר ולחנוך' שהיו''ר שלה הוא ח''כ אברהם פורז נזכר בשיחות המוקלטות של 'פרשת פריצקי' * ח''כ הרב מאיר פרוש טען בעבר כי היא משמשת צנור למימון פוליטי לתנועת 'שינוי' * פורז הכחיש וטען כי מדובר בקרן העוסקת רק בהסברה * בדו''ח מיוחד של מבקר המדינה שהתפרסם השבוע ניתן אשור כי העמותה מימנה 'סמינרים' לחברי מר''צ ואחר כך 'שינוי' * ועדין אין בדו''ח התיחסות למקורות הכסף * את המסקנות המפלילות של הדו''ח לא תוכלו לקרוא בתקשורת האחרת

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.shofarnews.co.il/img/ARimg/snn63/poraz/cat_0093.jpg]

11/07/2005 שוקי דגן \ ShofarNews מפלגת הטוהר והיושר ספגה מכה נוספת בעקבות פרסום דו''ח מיוחד של 'מבקר המדינה' על תרומות בלתי חוקיות שקבלה 'שינוי' דרך עמותה בראשה עמד ח''כ אברהם פורז.

דבר פעילותה של עמותת 'המכון הליברלי למחקר וחנוך' התפרסם בעקבות פעילותו של ח''כ מאיר פרוש שטען כי העמותה שימשה צנור סמוי למימון פעילות פוליטית במפלגת 'מרץ' ובהמשך 'שינוי', דבר שלעמותה שלא למטרת רווח אסור לעשות. בנוסף טען פרוש שבחלק מהשנים לא הגישה העמותה דוחות כספים ל'רשם העמותות' כנדרש על פי חוק. פעילותה של עמותת 'המכון הליברלי' הוזכרה גם בדבריו של ח''כ יוסף פריצקי בפרשת ההקלטות.

בתגובה לטענות נגדו הודה פורז כי שימש תקופה מסוימת כיו''ר העמותה אך טען שהוא לא עבר על החוק. ''העמותה הזאת לא עסקה בפעילות פוליטית. היא עסקה רק בהסברה של רעיונות ליברלים''.

בדיקה מחודשת

בצעד יוצא דופן החליט 'מבקר המדינה' לבחון מחדש את פעילות העמותה למרות שהיא מתיחסת לתקופה שלגביה כבר ניתן בעבר דו''ח. בדו''ח שפרסם השבוע, המבקר דוחה את גרסתו של פורז וקובע כי ''בדיקת ספרי החשבונות של העמותה ותעוד נלווה העלתה, כי העמותה מימנה הוצאות עריכת סמינרים... עבור קהל יעד שהיה במובהק קהל של חברי מר''צ או של חברי 'שינוי'. ההזמנות להשתתף בסמינרים לחברי 'שינוי' נשלחו מתוך רשימות שהעבירה הסיעה לעמותה''.

בשנים 2001-2003, קובע המבקר, ערכה העמותה שעמדה תחת נהולו של פורז סמינרים עבור סיעות מר''צ ו'שינוי'. הסמינרים נועדו לקיום הקשר הארגוני והרעיוני עם חבריהן ולפיכך הם מהוים חלק מהפעילות הפוליטית השוטפת של המפלגה, זאת בנגוד לחוק. המבקר לא התיחס בדבריו לסוגית אי הגשת הדוחות השנתיים בתקופה בה עמד פורז בראש העמותה.

מלבד הפן החוקי מעוררת עמותת 'המכון הליברלי' של מפלגת 'שינוי' גם תמיהה צבורית. העתונאי החוקר 'דוד בדין' גילה בזמנו כי אחד המממנים העיקריים של העמותה היתה 'קרן פרידריך נוימן' מגרמניה. 'קרן נוימן' מקיימת קשרים הדוקים עם מפלגת הדמוקרטים החפשיים הגרמנית שאותה כינה שר החוץ הגרמני יושקה פישר ''מפלטו האחרון של האנטישמי''. מנהל לשעבר האחראי על פעילות 'קרן נוימן' בישראל ואף השתתף בכנוסים שנערכו במסגרת 'המכון הליברלי' נעצר בידי שרותי הבטחון בחשד למעורבות ישירה בפעילות טרור.
אכן, ספונסרים נחמדים מצאו לעצמם אנשי 'שינוי'.

פרט לפעילות עמותת 'המרכז הליברלי' מצא מבקר המדינה אי סדרים נוספים בהתנהלות הכספית של סיעת 'שינוי'. לפיכך קנס את המפלגה בשלילת 20,000 ₪ מכספי מימון המפלגות. את פרשת העמותה של פורז לא מצאו לנכון לפרסם בתקשורת.

נערך לאחרונה ע"י יוסי בכינור בתאריך 12-07-2005 בשעה 11:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-07-2005, 17:57
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
יש גבול גם להשתטות
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ומי עמד בראש המפלגה שהעבירה רשימות לעמותה?"

העמותה היא של פורז. הפעילות הכספית הייתה שלה, והיא זאת שנבדקה. זאת לא הייתה פעילות מפלגתית פר סה, כי גם חברי מרץ השתתפו. אבל תן לי לשאול אותך, אם פורז היה מזמין אותך לסמינר היית בא? את מי אתה רוצה שהוא יזמין את יוסי בכינור, את הסרדין, את אורי? ברור שהסמינרים שעמותה בראשותו של פורז עושה הם עניין לאלה שדיעותיהם נמצאות בסביבתו. אני גם לא חושב שמסירת רשימת כתובות היא מעשה נוראי כל כך בדיוק מסיבה זאת: זהו המיליה ממנו יבואו משתתפי סמינר כזה.

אני לא בקי בפרטי חוקי המפלגות, ואני לא יודע איזו חריגה היתה שם (ברור שלא מדובר בעבירה פלילית), וחזקה על המבקר שהוא יודע, והוא בודאי גם קפדן גדול. וזה תפקידו. מכאן ועד להפיכת שינוי ולפיד עצמו ל"פושעים" - הדרך רחוקה מאוד.

אני כמובן לא חולק על דעתך בעניין שופר נוז...

ישן 12-07-2005, 11:09
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
ההגיון אומר ששתיקת התקשורת היא לא סתם ככה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "מפלגת שינוי נתמכת ע"י גרמנים אנטישמים"

צריכים לחקור ולמצוא האם גם הם לא מקבלים תרומות וטובות הנאה מכל מיני גורמים מפוקפקים.

למה משאירים את כל העבודה על ח"כ פורוש. מכל 120 ח"כ יש רק יחידים בודדים שיש להם קצת מצפון.

ואיפה כל הימין החילוני? מה קרה איתם, האם החליטו ללכת לישון?

ובכלל למה רק הימין? זה היה צריך להדיר שינה מעיניו של כל יהודי באשר הוא.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 12-07-2005, 11:40
  הרואה את הנולד הרואה את הנולד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.06.02
נחמת רבים ?
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "יש לי חדשות מרעישות בשבילך: סדנא דארעא חד הוא"

חייתי במקומות אחרים אבל אף פעם לא הזדמן לי להכיר ולהיות בקיא במערכת שילטונית אחרת של מדינה מערבית כלשהי. אני אכן תוהה אם סדנא דארעא חד הוא. ברור שהשילטון משחית אלא שלשם כך יש מנגנוני הגנה. במערכת שלנו, נראה שהם חסרי אפקטיביות ואיבדו את כושר ההרתעה שלהם מזמן.
קשה לי מאוד להאמין שכל המדינות המערביות נראות כמונו, אני לא מתרשם כך אלא לגבי איטליה. לגבי מקומות אחרים אין לי מושג והייתי שמח לשמוע ממי שיודע.
בכל אופן, מצבינו אינו זהה לשום מדינה אחרת. מדינה שנאלצת להילחם על קיומה באופן קבוע, אינה יכולה להרשות לעצמה את הלוקסוס של שילטון מושחת ורקוב שמתחיל להסתמן כאיום אסטרטגי על קיומינו לא פחות מאיומים אחרים.
ישן 12-07-2005, 11:51
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
שאלה ומי יגן על "מנגנוני ההגנה "
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "מסכים. הבעיה העיקרית אצלנו היא אכן התפוררות מנגנוני ההגנה"

אין פתרון אחר, רק קצת אמונה בבורא עולם ומנהיגו.

לכן זה ההבדל בין ארצות אמריקה הלטינית וכדומה וארה"ב: למרות שבשניהם השלטון לא מי יודע מה, אבל בארה"ב יש פחות או יותר קצת צדק ומצפון. הסיבה היא שבארה"ב על קירות הבתי משפט כתוב על אמונה בבורא עולם, על הדולאר שלהם כתוב "IN GOD WE TRUST". המינימום הזה, כבר עושה את ההבדל.

בנוסף לזה, בארה"ב יש יותר יהודים והם משפעים עם המצפון שלהם גם על שאר האוכלוסיה.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 12-07-2005, 11:58
  NOTA NOTA אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.01
מעבר לעבירה (קלה יחסית) על חוק מימון מפלגות - כל השאר ספקולציות חסרות בסיס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסי בכינור שמתחילה ב "מפלגת שינוי נתמכת ע"י גרמנים אנטישמים"

שופר ניוז, ה"דבקה" של העיתונות החרדית החוקרת, בנו איזה קייס מפותל שאם מאמינים שיש קשר בין תחילתו לסופו - יתכן ש"שינוי" קיבלה תרומה מקרן שיתכן שבין המפלגות שלהן תרמה יש גם אחת שיריבה הפוליטי כינה אנטישמית.

כמו כן נזרקה לקלחת עובדת מעצרו על רקע מעורבות בפעילות טרור של "מנהל לשעבר האחראי" (כנראה שהתקשורת מסתירה דיווחים על פעילות טרור עדכנית בישראל של מפלגות אנטישמיות מגרמניה - ועל עצור גרמני על רקע זה, וגם החוקר המהולל "דוד בדיין" לא טרח לציין את שמו לצרכי בדיקה)

אי הסדרים בעמותה שתקופה מסוימת עמד פורז בראשה פורסמו כבר אי אלו פעמים - עוד לפני שהחוקרים מעמיקי הראות של "שופר ניוז" טחבו את אפם היהודי הגאה בקופת הטרוריסטים האנטישמים שנושאת "שינוי" על גבה.

נשארה רק ספקולציה על גבי ספקולציה, וכותרת שקרית אחת.
משל למה הדבר דומה?
לטענה כי "אגודת ישראל" נהנית מקשרים הדוקים עם גורמים טרוריסטים אנטישמיים במרכז אסיה, בגלל שאחד התורמים הגדולים של עמותה בראשות הרב פרוש הוא לב לבייב, וחברה בבעלות לב לבייב חשודה כי נתנה פעם שוחד לאיזה שומר גבול אוזבקי שהשכן שלו אמר עליו שהוא לא אוהב יהודים - ושהאחיין שלו נעצר פעם בחשד השתייכות למחתרת טרוריסטית (ושוחרר).

אפילו "שופר" האמינים כל כך לא העיזו לבחור כותרת כזאת למאמר שלהם, בגלל שעל זה הם היו זוכים בתביעת דיבה מיידית. מצד שני, הם גם לא טרחו לבקש את תגובת שינוי / פורז לתחקיר המדהים שערכו - אז קשה לחשוד שחשיפת הצדק היא האינטרס העליון שלהם.

נחמה פורתא היא שמי שחתום על האשכול הזה הוא אדם ש"אמינותו" מוכרת היטב בפורום, לכן אין אפילו צורך לבקש כי המילה "חשד" תתגנב לה לכותרת השקרית המבוססת על ספקולציות של כלי תקשורת סוג ז' עם אג'נדה סוג יי'.

נערך לאחרונה ע"י NOTA בתאריך 12-07-2005 בשעה 12:02.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:26

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר