לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-07-2005, 01:22
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
הצעתי:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sss1987 שמתחילה ב "ריצה"

3 ימים בשבוע זה לא נורא בכלל וטווח הריצה הוא סביר (אם כי הייתי מתחיל ב-1500מ').
עם זאת ישנה חשיבות רבה לאורח חייך על מנת למנוע שברי מאמץ:
1. אל תרוץ על אספלט או משטחים קשים - מעבר לסיכוי לנזק בברכיים, הזעזוע יכול להאיץ התפתחות שברי מאמץ
2. תישן הרבה - שברי מאמץ נרפאים תוך כדי שינה. תמעיט בלילות לבנים או קצרים בשינה
3. תאכל מזון עשיר בסידן
4. תמעיט בעמידה - עמידה ממושכת מאיצה קבלת שברי מאמץ
5. תנסה להתאמן על כוח שרירים בבית - ישנם תרגילים שיעזרו לך לחזק את הרגליים ולהקטין את העומס.

אני יכול לומר לך שבמהלך הטירונות אנשים, ללא כושר בכלל, עברו עומסים כבדים יותר ללא שברי מאמץ בגלל דביקות במשטר כזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-07-2005, 01:33
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
תגובה לשניכם:
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי sss1987 שמתחילה ב "תגובה"

דבר ראשון, עמידה כן תורמת לשברי מאמץ! אתה במקרה הטוב רץ 45 דקות ביום. אתה עומד הרבה יותר. הנטיה הטבעית של האדם היא להשען על רגל אחת יותר מהשניה, עמידה כזו מבטלת את השיכוך של הברך ויוצרת לחץ ישיר כלפי מטה על הברך, כמעט ללא סיוע של השרירים, מכיוון שהם כמעט כולם מתוחים. בריצה זה לא קורה, גם בגלל שהרגליים מגיעות בזווית לקרקע ואינן נמצאות בזווית ישרה לקרקע, כך שהעומס מוטל גם על השריר. נסה פעם לעמוד במקום במשך זמן ממושך, בדום (כמו במסדרים), אתה תרגיש אי נוחות במהירות רבה מאוד. לעומת זאת, ללכת אפשר במשך שעות בלי להרגיש אותה (חוץ מעייפות שריר).
אגב, אני אזקוף לזכותי, שבמחלקה שלי היו רק שלושה מקרים של שברי מאמץ במהלך המסלול, שאחד מהם היה של מ"כ, ואחד נוסף התגייס עם שבר מאמץ דרגה 4 בכפות הרגליים!
אחת הסיבות לכך היתה, בפירוש, שאף חייל לא עמד במקום יותר מ-5 דקות רצוף ללא תנועה או ישיבה. מחלקה שכנה, שעמדה שעות לפעמים, סבלה מכמות קטסטרופלית של שברים. זוהי לא הסיבה היחידה, אבל היא חשובה.

עכשיו מה לעשות? תפסיק לרוץ על אספלט. אין מה לעשות. תעשה זאת כאשר שרירי הרגליים שלך יתפתחו יותר. אני לא יודע איפה אתה גר, אבל מגרש חימר של מסלול ריצה או משטח עשב, או שבילי עפר הם הפתרון בשבילך.
תבצע תרגילי חיזוק שרירים. תרכב על אפניים (אחלה שיטה,אגב), תשחה. כל אלה ישפרו לך את סיבולת לב-ריאה, יחזקו לך את השרירים (וגם שרירים בפלג גוף עליון בשחייה) ויקטינו את הסיכוי לשברי מאמץ.

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 16-07-2005 בשעה 01:36.
ישן 16-07-2005, 11:00
  macox macox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל macox שלח הודעה דרך MSN אל macox
מה...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "תגובה לשניכם:"

שבר מאמץ דרגה 4 בכפות הרגליים,שבר מאמץ בעמידה ?
מה זה... כשאתה עומד יותר מדי אתה תרגיש קודם כול כאב בכפות הרגלים כתוצאה מהלחץ על החלק הבשרי של ההכף רגיל..תנסה ללכת על החול הרטוב יבש של החול בים ברגלים חשופות,אתה תרגיש ויתר חזק יויותר מהר. ודרך אגב כאלו שסובלים מפלטפוס או אולפוס(כמוני) סובלים יותר כי לא קיימת חלוקה נכונה של המשקל על כף הרגל לכן קונים מדרסים.... כשאתה עומד יותר מדיי אתה מרגיש כאב מאחורי הרגל באזור של הדו הראשי וכו' כתוצאה של מתחיות יתר של הגידים הנימצאים במקום ועייפות של השרירים... אבל שוב עצמות האדם מסוגלות להחזיק משקל נטו של האדם ניראה לי אפילו עד וחצי ממשקלו...

אני הלוחם של היום והלויס ליין של המחר

נערך לאחרונה ע"י macox בתאריך 16-07-2005 בשעה 11:06.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:04

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר