לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-07-2005, 17:36
צלמית המשתמש של חתול-רחוב
  חתול-רחוב חתול-רחוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.06.02
יאללה, סולחה – סיפורים מהעולם הערבי

יאללה, סולחה – סיפורים מהעולם הערבי
יום שבת, 16 ביולי 2005, 12:21 מאת: שירה וילקוף, מערכת וואלה!

קעקועים בלבנון, אהבה בתוניסיה, השנים הראשונות של אסד, התנ"ך מצטלם בערבית וחזאית שיצאה מכלל שליטה. מדור חדש

תעשה לי נסראללה על הכתף

אם אתה גר בבירות, אתה בן 15 או 25 ולא עשית קעקוע הקיץ, כנראה שמשהו לא בסדר איתך. אופנת הקעקועים כובשת הקיץ את הנוער הלבנוני, בקצב שרק הולך וגדל. פאדיה, נערה לבנונית, מספרת : "אחרי שראיתי שהשחקנית האהובה עליי, אנג'ילנה ג'ולי, עשתה קעקוע על הגב שלה, הרעיון מצא חן בעיני והחלטתי גם אני לעשות את אותו הקעקוע על הגב שלי". סהא קעקעה את עצמה כבר לפני חמש שנים " עשיתי את זה כי אהבתי את הרעיון שזה מבטא את הסגנון של הבנאדם. לא התלבטתי אם לעשות את זה, להיפך, הייתי נלהבת מאד לעשות קעקוע של אותיות סיניות כי אני אוהבת לעקוב אחרי האופנה".

הבנות בביירות רוצות את הקעקוע שלהן באזור הגב התחתון או מעל אזור החזה, ובוחרות בעיקר פרפרים או פרחים. הבנים, לעומת זאת, מעדיפים את הקעקוע שלהם באזור הכתף והזרוע. הקעקועים הפופולריים ביותר הם כל מיני קישוטים, אותיות סיניות או לטיניות. המחיר לקעקוע הוא בין 30$ ל-100$, תלוי בגודל המבוקש. האופציה הזולה יותר היא קעקועי חינה, שאותם אפשר להחליף כל שבועיים.

משה רבינו ובני דודינו

בימים אלה מתקיימים בארץ צילומים לסדרת תעודה היסטורית על חייו של משה רבינו בשפה הערבית. בעיתון "אל חיאת אל ג'דידה", היוצא לאור ברשות הפלסטינית, דווח על קאסט די מרשים של שחקנים ערבים-ישראלים, ביניהם השחקן הערבי-ישראלי לוטוף נוויסר שיגלם את משה רבינו, והשחקן ערבי-ישראלי מילאד מט'ר שיגלם את פרעה.

הסדרה מצולמת במספר ערים, ביניהן אילת ויריחו, ונחשבת להפקה גדולה בשל כמות השחקנים והניצבים הגדולה שישתתפו בה. הסדרה מופקת עבור אחת מתחנות הלווין הערביות שפורחות כעת בעולם הערבי.

"בשם האב" – ההזדמנות שלך להבין איך הראש הישראלי עובד

תחת הכותרת "דע כיצד חושבים הישראלים", ובתרגום של הוצאת ספרים מצרית, יצא לאור בערבית הספר "בשם האב – בשאר אלאסד", השנים הראשונות בשלטון" מאת "הסוריולוג" הישראלי, פרופסור אייל זיסר, המכהן כראש החוג למזרח התיכון באוניברסיטת תל-אביב.

בביקורת ארוכה ומפורטת שהתפרסמה בעיתון "א-שארק אל אווסט" סוקר סמיר שמס את עיקרי הספר, בסדר כרונולוגי מאז עליית בשאר לשלטון ביוני 2000 עד סוף 2004, מועד פרסום הספר בעברית. שמס מסביר, שלמרות שזיסר ידוע בכך שהוא נוהג לכתוב באנגלית, הספר הזה יצא בעברית בלבד, משום שהוא מיועד למקבלי ההחלטות ומעצבי המדיניות בישראל.

שמס אמנם מחמיא לזיסר על ההפנייה למקורות המידע האמינים, לדעתו ,אך מסכם את המאמר בכך ש"על הקורא הערבי לקרוא את הספר הזה בזהירות ותשומת לב" זאת משום שזיסר, כך הוא טוען סינן מידע, תוך כדי השמטת פרטים מסויימים, ובכך הוליך שולל את הקורא בהציגו תמונה לא נכונה של המציאות.

שליש מהתוניסאים מחפשים בני זוג

לפי הנתונים הרשמיים בתוניסיה, מתוך כעשרה מיליון תושבי המדינה, למעלה משלושה מיליון הם רווקים ורווקות. השבוע שחלף סייע לפחות במעט להקל על הלחץ הגדול: טקס נישואין המוני הוציא 42 אנשים מהמירוץ לטבעת ב'מכה אחת'. 42 רווקים ורווקות נרגשים ומעוטי יכולת, התאחדו ל-21 זוגות, בטקס שהתקיים בגן ציבורי באחד מפרברי הבירה. בעמותת הצדקה שאירגנה את האירוע מבטיחים, שהסיוע לא ייגמר כאן וימשיך גם לתוך חיי הנישואין של הזוגות.

תסמונת דני רופ מתפשטת

קארלה חדאד הלבנונית היא דמות מוכרת מאד לכל צופי תחנת הטלויזיה הלבנונית אל.בי.סי. כמגישת תחזית מזג האוויר. עכשיו מסתבר שקארלה לא מסתפקת רק בזה ופוצחת בקריירה חדשה של שחקנית, רקדנית, זמרת ומה לא. בקרוב תתחיל להגיש מגזין תרבות בשם "קארלה לה לה", בו תארח סלבריטאים לבנונים לשיחות אישיות על החיים והאומנות.

במקביל, מתכננת קארלה את הפריצה לעולם המשחק באמצעות סדרת דרמה חדשה בה תפגין את כישוריה כשחקנית רצינית, ותגלם בחורה עשירה וחכמה. "התפקיד מצא חן בעיני", מספרת קארלה, "ונתתי את כל כולי, כי אני רוצה להדגיש פן אחר באישיות שלי, שאנשים לא מכירים עדיין".

קארלה גם חושפת, שהיא נוהגת להביא את בעלה טוני אבו ג'ודה לסט כדי שיצפה בה משחקת ויעיר הערות. "כולם מפרגנים לי", אומרת קארלה, אבל אצל טוני בעלה אין חוכמות, "אני יודעת שאם הוא יחשוב שהמשחק שלי לא משכנע, הוא יגיד לי את זה ישר בפרצוף, בלי משחקים".

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:28

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר