|

21-07-2005, 16:31
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.06.04
|
|
|
מאמר על צו ראשון :) כןן.. עוד אחדד
כן כן אניודע, יש כבר מאמרים, אבל עוד אחד לא יזיק, והתחשק לי לשתף אתכם אז למה לא?
אז ככה, הזימון (המיוחל? למה?) הגיע מהצבא, אף אחד לא שכח אותי, והתאריך היה ל-11 ביולי. כמובן שדחיתי (מישו אמר גיבוש חובלים? יופי אז שקט ), ל-10 ימים קדימה, 21 ביולי.
יאללה בוקרר יוצאים ב-6 וחצי מראשון מגיעים לתל השומר בסביבות 7 וחצי, נכנסים פנימה ללשכ"ג, ועולים קומה אחת למעלה, בשביל האימות נתונים. מעבירים את הכרטיס המגנטי ומחכים בתור. אני למזלי הגעתי מוקדם אז הייתי יחסית בין הראשונים כל פעם (14.. 6.. 10.. אפילו פעם אחת 1!!) והכל זרם לי יחסית מהר. נכנסים עם המאבחנת לחדר אימות הנתונים ושם היא שואלת שאלות בסיסיות, איפה אתה לומד/למדת, למה עזבת (הכי מצחיק, נו סיימתי יסודי צריך לעבור לחטיבה לא?) איזה שפות אתה לומד, איך אתה מדבר אותן, שאלות על המשפחה המגורים ועוד ועוד. אח"כ היא נותנת דף עם משפטים שצריך לקרוא ולהסביר, והיא גם מקריאה משפטים שצריך לכתוב על דף. המטרה כאן היא כמובן לראות את רמת העברית של המלש"ב (איזה כיף שיש לי עברית טובה, נראה לי הרשמתי אותה, פרטים בהמשך חח). אחרי שהיא סיימה לשאול אותי את כל השאלות, היא קראה למפקדת שלה כי משו לא הסתדר לה במחשב, אין לי מושג, והמפקדת סידרה את זה ופתאום אמרה לה "לא לא, עם כל הרצון הטוב בכל זאת אל תרשמי דברים כאלה, אנשים קוראים את זה", ואני נקרע מצחוק כי מה לעזאזל היא כבר רשמה שם?? וואלה סבבה (המילה הכי נפוצה בצבא ד"א), ממשיכים הלאה לבדיקות הרפואיות. עולים קומה למעלה לוקחים מהמעבדה כוס פלסטיק בשביל הבדיקת שתן (לא סימפטיים שם רק שתדעו!) נכנסים לשירותים ומתרוקנים בסבבהה. מחזירים את חצי הכוס המלאה למעבדה וממשיכים לחדר הבדיקות הרפואיות שם עוברים בדיקת עיוורון צבעים, משקל, גובה, ושני רופאים בודקים אתכם. למה שניים? אין לי מושג כל אחד שאל את אותן שאלות, קיבל את אותן תשובות ועשה את אותן בדיקות. נשכבים על המיטה, נבדקים עם סטטוסקופ, בודקים עם יש עקמת דברים כאלה, ואז מורידים את התחתונים בשביל לראות ש.. המממ הכל תקין אני מניח. עכשיו לי זה היה מצחיק כי הייתי מתחת למזגן, ומה לעשות אבל קר!! וכשקר לדברים יש נטייה המממ להתכווץ אני מניח, אז אני מסתכל למטה ונקרע מצחוק, אבל כמו שאומרים על הז*ן שלי, מה כבר אכפת.. משום מה לא עשיתי שם בדיקת ראייה, העיקר התייבשתי שם 20 דקות כי חשבתי שאני צריך, עד שקלטתי שמשו לא בסדר, שאלתי את החייל והוא אמר לי שסיימתי.. צבא נו לכו תבינו.
אחרי הבדיקות הרפואיות ממשיכים לראיון אישי. וואלה נחמד לאללה, נכנסים לחדרון קטן עם שני כיסאות ושולחן ומדברים עם חיילת על החיים. אני כמובן שהרעלתי את המאבחת לקרבי, ועשיתי מה שרציתי לעשות, אבל כל הרעיון בראיון הזה הוא להתנהג בטבעיות ולדבר בחופשי (היא לא שאלה אותי אם אני שותה מעשן או לוקח סמים!! מזה נעלבתי, מה רק בגלל שאני משקפופר טמבל זה אומר שהיא צריכה להניח הנחות??). אחרי הראיון הולכים למבחנים הפסיכוטכניים, משום מה כולם יוצאים מהם בהלם. אז רק שתדעו, שזה ממש כלום לעומת מה שהיה לי במיוני גדנ"ע חובלים, לא ברמה של השאלות, ולא בכמות שלהן. סיימתי הכל בשיא הסבבה, עניתי על כל השאלות ועוד נשאר לי פול זמן לבדוק, נראה לי אני הבנאדם היחיד בהיסטוריה שיצא עם הרגשה הכי טובה בעולם מהמבחנים. מה יש שם? מבחני צורות, להרכיב דברים, מה התמונה ההגיונית, מבחנים כמותיים, מבחני מילוי הוראות (חח אשכרה, רוצים לראות כבר מעכשיו מי עושה מה שאומרים לו) ועוד כל מיני דברים, ישבתי שם איזה שעה וחצי והתפלאתי שזה נגמר כל כך מהר.
זהו היום נגמר ככה ב-1330 יורדים בחזרה לקבלה הזאת, מחזירים את הכרטיס ומקבלים סנדוויץ' ופחית קולה, ומחפשים את הדרך הביתה. כיוון שאין שם תחנת אוטובוס נורמלית צריך לקחת מונית למסוף אלוף שדה (אני בכל אופן) ומשם אוטבוס הביתה. עכשיו, להגיע מאלוף שדה לתל השומר עלה לי 4.60 שקל, והמוניות רצו 5 שקלים. אז אמרתי דווקא בשביל העיקרון לא אנסע ואמצא תחנה. הלכתי ברגל עד בי"ח תל השומר ונסעתי בקו 65 של דן בנסיעה שעלתה לי 5.20, ככה שיצאתי כמו ההוא שרצה לדפוק את אגד והלך ברגל לי-ם... 
זהו כעקרון, חשוב לבוא מוקדם כדי לסיים מוקדם יחסית, ולישון הרבה לפני כי זה יום מעייף.
אני מניח שלכל אחד יהיה סדר משלו וחלק יעשו קודם את המבחנים ואח"כ קב"א או מה שזה לא יהיה, אבל תכלס מזה משנה כי הכל אותו דבר סה"כ..
בהצלחה!
|
|