
15-07-2005, 20:49
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
הודעות: 4,734
|
|
|
יש אבל מעט
נכון להיום נראה לי שהיחיד הוא ראש אמ"ן האלוף זאבי-פרקש שלאחר עזיבת קורס-טיס שירת במגון תפקידי מודיעין אך כמובן השתתף בלחימה במסגרת תפקידיו.
בעבר היו עוד כמה אבל בד"כ הייתה להם לפחות התחלה קרבית. האלוף עמוס חורב היה במלחמת השחרור סמג"ד וקמב"ץ פיקוד דרום אבל אחך למד הנדסה ושירת בתפקידים טכנולוגיים בלבד: רמ"ח אמל"ח,קצין חימוש ראשי וראש אגף אפסנאות. הפצ"ר הקודם היה אלוף,התחיל כלוחם ועבר קק"צ תותחנים אבל כל תפקידיו היו משפטיים. בעקבות מחלוקות הוחזר התקן לפצ"ר לתת-אלוף.
עקרונית לקציני חייל ראשיים מהרפואה, החימוש והקשר יש נקודת קפיצה אפשרית לתפקיד ראש אט"ל אבל בד"כ מי שמקבל הוא קצין מרקע לחימה ופיקוד על יחידות שדה.
_____________________________________
"The Nation that draws too great a distance between its soldiers and its scholars
will have its children taught by cowards and its fighting done by fools." Thucydides
"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole
|