לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-07-2005, 20:16
  Wildboyz213 Wildboyz213 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.05
שלום, כמה שאלות לגבי לינוקס

למבינים ביניכם ש לי כמה שאלות לגבי לינוקס, תמיד רציתי לעשות את המעבר בין ווינדוס ללינוקס אבל היו לי כמה שאלות שלא קיבלתי עליהם תשובות ספציפיות

אז למשל , איזה גירסא של לינוקס הכי כדאי לעבוד איתה, למשחקים תוכנות שיתוףף קבצים וכו'.
האם קבצים בסיומות של ווינדוס יעבדו על לינוקס? לדוגמא: exe, zip, rar.. איך שאני הבנתי ללינוקס יש סיומות אחרת לגמרי tar וכאלה לא?
האם אני אצטרך להשיג תוכנות הגנה מתואמות ללינוקס או שאני יכול להשתמש ברגילות.. למשל
אם יש לי נורטון 2005 שעובד בווינדוס נגיד הקובץ התקנה שלו זה סיומת EXE
הוא יעבוד בלינוקס?

הסיבה היחידה שאני נרתע מלא לעבור ללינוקס היא רק בגלל שאני לא יודע אם ניתן לתפעל שם את כל הדברים שאני צריך.. משחקים תוכנות ועוד
מישהו יכול להסביר לי קצת יותר כי אני לא מצאתי תשובות לשאלות שלי בשום אתר אחר
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-07-2005, 21:24
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Wildboyz213 שמתחילה ב "שלום, כמה שאלות לגבי לינוקס"

מלחמת ההפצות (Distro War)
לכל הפצה של לינוקס יש יתרונות וחסרונות, ואין תשובה מוחלטת ל"מה הכי טוב", אחרת הייתה רק הפצה אחת.

לדוגמא: מנדריבה (מנדרייק לשעבר), נחשבת להפצה לחובבי ה-XP מבחינת גרפיות ו"ידידותיות למשתמש" בממשק שלה, אבל נוראה בתור מה שלינוקס אמורה לייצג...
רדהט, נחשבת (לדעתי, אני לא יודע כמה קונצנזוס יש על זה) להפצה עם מודל כלכלי דמוי-מיקרוסופט, וצורת העבודה במערכת בהתאם. לא שזה תמיד רע, אבל אני לא אוהב שאחרי שהמערכת שלי קיימת חמש שנים אני חייב לשדרג גירסא כדי להמשיך לקבל עדכונים (אפילו שזה בחינם, זה סתם כאב ראש)
סלקוור ודביאן הן הפצות שקשה לי לקלטג מאחורי סוג מסויים של משתמשים (אם מישהו כאן משתמש, יואיל נא ויתאר למה הוא משתמש עד היום לא הצלחתי להוציא ממשתמשיהן מה בדיוק טוב בהן )
ג'נטו היא לאנשים שמאוד אוהבים להכיר כל פסיק בתוך המערכת שלהם, אפילו אם זה עולה להם בזמן רב (אך המחשב פועל הכי מהר מכל הפצה אחרת בגלל התאמה מדוייקת לחומרה)
LFS - למי שממש משועמם לו ורוצה לבנות את לינוקס לבד בלי עזרה של אף אחד אחר...

מה טוב למתחילים? כנראה שרדהט (כיום Fedora Code) או מנדריבה...

אני אישית משתמש בג'נטו (אבל אני בנאדם עם הרבה סבלנות )

מה עובד בלינוקס?
תוכנות שעברו הידור מקוד מקור באמצעות מהדר כשפלטפורמת היעד היא לינוקס. או במילים אחרות - תוכנות שמיועדות לחלונות - לא עובדות שם. ישנם פרוייקטים המבצעים מימוש של ספריות מערכת של חלונות, ומאפשרות להריץ תוכנות מסויימות (בייחוד הפשוטות שבהן) גם בלינוקס - אבל - אם אתה מתכוון להמשיך להשתמש בחלונות - למה בעצם אתה עובר ללינוקס...

לשאלה הספציפית על נורטון - הוא לא יעבוד על לינוקס - אבל זה גם לא ממש משנה. כשאין וירוסים - לא צריך אנטי וירוס...

לסיכום: אם המטרה שלך היא תוכנות ומשחקים שמיועדים לחלונות (ולא עבודה עם מחשב, ושימוש בכלי זמין לעשות משימה, במקום בכלי ספציפי שאתה מחליט עליו מראש) - פשוט תישאר עם חלונות (כן, אני יודע שהמערכת הזאת נוראה, אבל בהתחשב בדרישות שלך, זה מה שיש...)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:01

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר