לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-07-2005, 06:03
  blavie blavie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.07.05
אתה מקמפל כי יש תוכנות שלא מגיעות כקובץ התקנה (RPM)
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי LinuxMan שמתחילה ב "הייתי שמח אם תלמדו אותי לקמפל..."

אלא כקוד מקור, ומקמפלים את הקוד הזה כדי בעצם להפוך אותו לתוכנית התקנה כך שתוכל להתקין ולהשתמש בתוכנה...
תהליך של קמפול בכלליות מתבצע ככה -
נגיד הורדת את קוד המקור של התוכנה שאתה רוצה,
בוא נגיד הוא מקובץ כקובץ TAR.GZ,
אז אתה פותח את הקובץ עם תוכנה כמו ARK למשל,
ואז נכנס לטרמינל של הלינוקס ועובר דרכו לתיקיה שבה נמצאים הקבצים של קוד המקור,
דרך פקודה כמו cd /home/ben/desktop/simicq
למשל...
אחרי שהגעת בטרמינל לתיקיה אתה עושה דבר כזה -
קוד:
./configure and then - make after that you you enter the command - su in order to go to root after that you enter the command - make install

וזה תהליך הקמפול, אחרי שהכנסת את הפקודה make install הסקריפט יתקין את עצמו וזהו התקנת את התוכנה...
מצטער על האנגלית אם אתה לא מבין פשוט רציתי לכתוב ושזה יכנס טוב בחלון הסקריפט ביחד עם הפקודות...
ככה מקמפלים את רוב התוכנות, אם זה לא עובד לך תחפש בקוד המקור קובץ README שבו אולי נמצאות הוראות שונות במידה והסקריפט מצריך התקנה שונה...
כמו כן אם פקודת ה configure לא עובדת לך יכול להיות שזה בגלל שחסרות לך חבילות בלינוקס \ שקוד המקור מכיל שגיאות \ אי התאמות עם נתיבים במערכת שלך... תשים לב טוב לשגיאה שהוא נותן...
תהנה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-07-2005, 21:05
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
sim מתנגש עם KDE? מאיפה הבאת את זה?
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי gimel שמתחילה ב "מבלי להבין את השגיאה שקיבלת"

אני עובד עם sim ב KDE כבר שנים...

אולי הבעייה נובעת מזה שלא מגיעים עם מנדרייק קבצי ה header של סביבת KDE, ולכן ה configure לא מוצא אותם. ככה זה שההפצה היא יותר מדי בינארית באופן מוגזם. הפתרון? כנראה חבילת devel כלשהיא מבית מנדרייק (אם זה כמו ברדהט) שמכילה את הקבצים האלה, או להשתמש בגירסא בינארית של sim.

במאמר מוסגר
מנסיוני עם sim - יש לו בעייה קשה עם רשימת אנשי קשר גדולה, והוא פשוט מאוד אוהב להתרסק ביום בהיר אחד, מה שדורש הורדת רשימת אנשי הקשר שוב מהשרת, ואיבוד השינויים מהפעם האחרונה. לא אהבתי.

לאחרונה נשרף לי המחשב (תודה לכם, כל כך פשוט וקל, חברת החשמל...), ובחדש באתי להתקין sim, ומסתבר שהוא גם לא אוהב 64 ביט... זה השלב שבו נמאס לי סופית מהתוכנה הזאת, ואז הציעו לי לנסות את gaim. ניסיתי, ואני לא מבין איפה הייתי עד היום ממליץ ביותר.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:00

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר