
26-07-2005, 08:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
|
|
|
מאמינים ורוכשים בתים בנצרים
ערוץ7
בנצרים רוכשים בתים
00:29, 26 יולי 2005 / י"ט בתמוז תשס"ה
ביום ו' רכשה משפחה בית בישוב נצרים, למרות הבהרות הממשלה שרוכשי בתים בתקופה זו לא יפוצו בעקירה. הרכישה באה במסגרת מבצע 'מאמינים וזורעים', שבמהלכו כל תומכי ההתיישבות מגוייסים לבניה, זריעה וטיפוח.
ביום שישי האחרון רכשה משפחה בית בישוב נצרים. זאת למרות הבהרות הממשלה שרוכשי בתים בתקופה זו לא יפוצו אם תבוצע עקירת ישובי רצועת עזה וצפון השומרון. מנחם מן תושב נצרים מזה 14 שנים מספר בראיון לחגי סגל בערוץ 7 על מבצע 'מאמינים וזורעים' שעליו הוחלט בסוף השבוע שעבר. במהלך המבצע מגוייסים תומכי ההתיישבות להמשך בניה, זריעה וטיפוח הישובים למרות חרב העקירה המרחפת מעל הישובים.
מן מספר על בתים שאותם ממשיכים התושבים לבנות וגם להשקיע בהם, וכאמור, על רכישת בית בסוף השבוע שעבר, כל אלה למרות תוכניות הממשלה. "אנחנו יודעים שלא אריק שרון קובע ולא הממשלה קובעת אלא יש הקב"ה שמסדר את העניינים".
הוא ציין כי בהתאם להנחיית הראשון לציון, הרב מרדכי אליהו, 'להוכיח אמונה בביטול גזירת הגירוש על ידי פעולה מעשית', הוחלט לפתוח במבצע ה"אמונה והזריעה", וכבר נוטלים בו חלק רבים המגיעים לגוש קטיף ולנצרים ומשתלבים בעבודות הנטיעה וחיזוק ההתיישבות. "אנחנו שליחים של עם ישראל", אומר מן.
מן מוסיף כי כל מי שמעונין להכנס לישובי רצועת עזה מצליח לעשות זאת וכי בישובו המונה בדרך כלל כ 500 תושבים, יש כיום כמעט אלף תושבים ואורחים. מן אינו נוקב בשמה של המשפחה שרכשה בית בנצרים אך מדגיש כי במעשה יש "הוכחה לנחישות האמונה בביטול העקירה".
מן אומר עוד כי בימיו הראשונים בישוב, בתחילת תקופת אוסלו, היו בישוב 7 משפחות והמסר שהגיע מראשי ההתיישבות היה כי 'יהיה די בכך שהם יחזיקו מעמד מספר חודשים'. וכעת, הוא מוסיף: "ניצחה האמונה והישוב גדל ופורח. אמונה זו, היא שתעמוד לישובי החבל להוסיף ולהתפתח גם לאחר ביטול גזירת העקירה".
חיזוק לדבריו בנוגע להגעה לגוש קטיף נמצא בידיעה המתפרסמת כי מערכת הבטחון אינה פועלת לפי שעה נגד 'המסתננים ' לגוש קטיף וזאת מחשש לעימותים זמן קצר לפני הגירוש. ההחלטה שלא לפעול באה בין היתר בעקבות כרוז שפורסם ועליו חתומים רבני ואישי ציבור. בכרוז נכתב כי אם צה"ל ינסה לגרש את אלו שהגיעו לאחרונה לגוש קטיף "נבוא כולנו ונעצור את הגירוש בגופנו".
אלוף פיקוד הדרום הראל אמר היום כי לגוש קטיף התווספו 2000 ישראלים "באורח לא חוקי", כשחלקם הגיעו הישר מתוך העצרת של כפר מימון.
עפ"י הדיווח מערכת הבטחון אינה מעונינת להקדים בפועל את הגירוש ולכן אינה פועלת נגד ה"שוהים הבלתי חוקיים", המגיעים כל הזמן לגוש ומתגוררים בחלקם בערי אוהלים, עם זאת המערכת מפעילה אמצעים כדי להתחקות אחר הבאים אליה ובין היתר מופעלים מז"לטים מצלמות גדר ומטוסי תצפית.
_____________________________________
יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)
|