לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 27-07-2005, 09:13
צלמית המשתמש של חתול-רחוב
  חתול-רחוב חתול-רחוב אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.06.02
הודעות: 21,476
עמרי שרון: הפרתי את החוק, אך הוא אבסורדי

עמרי שרון: הפרתי את החוק, אך הוא אבסורדי
יום רביעי, 27 ביולי 2005, 8:53 מאת: עמירם ברקת וגדעון אלון, הארץ




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://wmh.walla.co.il/w/18-200/66749-18.jpg]

שרון. מואשם בהפרת חוק בגיוס כספים בפריימריס של אביו (צילום: אתר הכנסת)
בנו של ראש הממשלה חתם על מכתב המוותר על החסינות. במכתבו הוא קרא לשינוי החוק ולהגדלת סכום התרומות שמותר לגייס

ח"כ עמרי שרון (ליכוד), שיועמד לדין בגין עבירות על חוק המפלגות ועל חוק העונשין, יצא אמש בהתייחסות פומבית ראשונה להאשמות נגדו. זמן קצר לאחר הודעת היועץ המשפטי לממשלה על העמדתו לדין הודיע שרון במכתב ליו"ר הכנסת וליו"ר ועדת הכנסת, כי הוא מבקש להסיר את חסינותו. במכתב מתח שרון ביקורת חריפה על חוק מימון המפלגות וכינה אותו חוק "אבסורדי" ו"תקנה שהציבור אינו יכול לעמוד בה".

שרון מואשם בהפרת חוק בגיוס כספים בפריימריס של אביו, אריאל שרון, לראשות הליכוד ב-1999 ("פרשת חברות הקש"). עם זאת, לצד העבירות על חוק המפלגות ששרון מודה שביצע מואשם שרון בשורה של עבירות חמורות בהרבה: רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, ושבועת שקר. העונש המירבי על עבירות אלו הוא חמש שנות מאסר. ההחלטה על העמדתו לדחין התקבלה לאחר שבועות של משא ומתן בין פרקליטיו של עמרי שרון לפרקליטות המדינה, ולאחר שלא הצליחו להגיע לעסקת טיעון. ראש הממשלה שרון, שנחת אמש בפריס, לא הגיב על החלטת היועץ.



שרון מודה במכתבו, כי "אכן לא עמדתי במגבלות הסכומים שבחוק המפלגות ועל כך אני נותן את הדין", אך טוען כי "הסכומים שנקבעו לא איפשרו למועמד לנהל קמפיין סביר תוך שמירה על הוראות החוק". שרון מוסיף ש"לדעת מומחים סכום ההוצאה הסביר כדי לנהל מערכת בחירות כזו היה בערך פי עשרה מהסכום שנקבע בחוק" ומסיים את מכתבו במלים "חוק זה גם לא נאכף מעולם ואני הוא היחיד והראשון שעומד לדין על הפרת הוראותיו". לטענתו, הסכום של כ 830 אלף שקלים שהיה מותר כהוצאה בשנת 1999 הספיק לשליחת שניים-שלושה מכתבים לכל בעל זכות בחירה ותו לא. הוא מציע שהכנסת תשנה את הוראות החוק.
_____________________________________
http://hydepark.hevre.co.il/hydepar...asp?forum_id=99תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 27-07-2005, 11:34
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 9,419
גם עמרי רצה להתפטר ולברוח מהכלא, אבל מחזיקים אותו.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "לאשתו של רבין היה חשבון בנק בארה"ב, והוא לקח אחריות והתפטר"

יש הבדל מהותי בין חשבון בנק לראש ממשלה לבין מערכת בחירות.

במערכת בחירות אפשר עוד לטעון שהוא הרגיש שהוא ורק הוא יכול להציל את כלל ישראל. היו לו מגבלות של תקציב להתמודד במערכה שכולם עושים פה ושם עיגולים בחוק מימון המפלגות, והא עבר על החוק למען עם ישראל.

לעומת זה חשבון בנק פרטי נגד החוק של ראש הממשלה, של הכסף הפרטי שלו בה בשעה שמטילים על כל אזרח רגיל מגבלות איפה להחזיק את הכסף.

זו גם תעודת עניות לפטריוטיות של האיש: אם אתה כזה פטריוט ומאמין במדינה שאתה הוא הראש הממשלה שלה, למה שלא תחזיק את הכסף שלך האישי בבנק של המדינה שלך ולא בבנק של מדינה אחרת. האם אתה לא נותן אימון במערכת הבנקאות של המדינה שבה אתה עומד בראשה?
_____________________________________

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 27-07-2005, 11:40
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 22.03.03
הודעות: 22,094
עכשיו אתה לא רק מדינאי אלא גם משפטן?
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "גם עמרי רצה להתפטר ולברוח מהכלא, אבל מחזיקים אותו."

האמת היא שהטיעונים שלך הם ברמה כל כך ילדותית, שפשוט מביך להתייחס אליהם.
בקצרה, יש הבדל מהותי בין העבירה של הגברת רבין לאלה של שרון ג'וניור, שהן חמורות הרבה יותר.
הזוג רבין שהה בארה"ב, כיוון שרבין היה אז השגריר. מותר היה להם להחזיק חשבון דולרי כל עוד הם שהו שם. חטאה של הגברת רבין היה שהיא לא סגרה את החשבון עם שובם לארץ - ומי ששילם על כך את המחיר, מרצונו החופשי, היה בעלה שהתפטר מתפקידו כראש ממשלה.
משעשע לראות שאתה מבקר את הפטריוטיות של רבין ומטיל בה ספק.
אני מציע לך לחזור לנושא החביב עליך, שבו כבר רכשת מומחיות גדולה יותר: ארץ ישראל ליהודים, ערב הסעודית לערבים.
_____________________________________
"החיים זה מה שקורה לך בזמן שאתה קורא ציטוטים של אחרים"


(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:09

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר