28-07-2005, 03:06
|
 |
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
|
|
הצלחתי למצוא משהו
מהפורום הישן:
ציטוט:
חזירה מי שנלחמת בטרור
התוכנית לשילוב חזירים במאמץ לסיכול פיגועים צוברת תאוצה * חזירה חלוצה בשם "עזית" כבר מתאמנת במרץ, מרחרחת גדרות ומזהה עקבות * המאלף הגאה: "כש' עזית' תבחין במחבל, המוביל שלה ישרוק והיא תצא למתקפה
" יש עתיד גדול לפרויקט הזה . " החזירה והמאלף במהלך אימון צילום : אדי ישראל
היא הולכת על ארבע וקוראים לה "עזית", למרות שהיא לא ממש צנחנית. מה שכן, יש לה יכולת מרשימה לתקוף מחבלים וכישרון לזהות את עקבותיהם סביב גדרות היישובים בשטחים. הכירו את החזירה הצעירה שאמורה להיות שותפה מלאה במלחמה נגד ארגוני הטרור. בגיל שישה חודשים בלבד כבר סיגלה לעצמה עזית תכונות של לוחמת. "הבאתי אותה השבוע מחוות גידול בצפון והיא עוברת סדרת אימונים במטרה להיות גששית לאורך גדר", מספר מאלף החזירים גבע צין, בן 27, מהיישוב מיתר שבנגב הצפוני.
* חוש ריח מפותח
צין מסביר, "כי יש לחזירים חוש ריח מפותח והם יכולים לזהות לא רק עקבות, אלא גם מחבלים המסתתרים ומתכוננים להתקפה. אני מאמן אותה ללכת עם המוביל שלה ולתקוף את המחבלים על פי סימן מוסכם. לא רק שהם מפחדים מהאגרסיביות שלה, אלא שכמוסלמים הם גם נרתעים מחזירים". הפרויקט הקודם של צין היה אילוף חזירים לזיהוי מוקשים, ובעקבות הצלחתו זרמו אליו בחודשים האחרונים פניות מרחבי העולם. גורמים שונים ביקשו לבדוק עמו אפשרות של שילוב חזירים באבטחת מתקנים רגישים או יישובים מרוחקים הנתונים בסכנה של חדירת מחבלים.
"פנו אלי מהגדוד העברי וביקשו שאמצא שילוב של חזיר מאולף לצורכי ביטחון. הם השיגו מימון ואנחנו מתחילים לאמן חזירה ראשונה בסדרה. התכונות שלה שונות מאשר החזירים לזיהוי מוקשים. כאן יש דגש על תוקפנות, וכאשר' עזית' תבחין במחבל אמיתי, המוביל שלה ייתן שריקה, והיא תתקוף אותו". לדברי המאלף, "יש עתיד גדול לפרויקט הזה, ו' עזית' נראית מתאימה כבר בתחילת האימון שלה".* הרבנים אישרו
לפני חצי שנה פרסם מעריב, כי מנהלי ארגון הגדוד העברי המספק כלבי שמירה ליישובי יהודה, שומרון ועזה, פנה לרבנים חשובים וביקשו לקבל היתר הלכתי לאילוף חזירים. מנהל הארגון, יקותיאל בן-יעקב, אמר אז, כי "לחזירים יש חוש ריח מפותח פי כמה מזה של הכלבים. מאלפים מיוחדים יאלפו אותם לסייר סביב היישובים ולאתר מחבלים המתחבאים". בעקבות הפניות לרבנים הוחלט שלמרות שהחזיר הוא חיה טמאה, מותר להחזיק בו בבחינת פיקוח נפש.
מעריב
|
אמנם לא הידיעה שאני הבאתי אבל איזכור שלו פה.
בכל מקרה כל חיפוש בגוגל יזכיר לכם מיהו יקותיאל בן יעקב.
הנה כתבה של מקור ראשון