קבוצות מוסלמים מתונים נותנים מחסה לפונדמנטליסטים שעלולים לתכנן התקפות טרור על אדמת ניו זילנד, המנהיג הראשון של ניו זילנד ווינסטון פיטרס טעם אתמול.
בנאום שקשר באופן ישיר "מדיניות הגירה דלת-פתוחה" לאיסלם הקיצוני, מר פיטרס אמר שההיסטוריה של המדינה בסובלנות דתית וחופש הביטוי מאויימת על ידי מהגרים מוסלמים "שאינם חולקים את המסורת."
"איננו יכולים לקחת כמובן מאליו את המסורת של הסובלנות כאשר אנו מייבאים פנאטים שלהם המסורת הזו היא זרה," הוא אמר.
"בניו זילנד הקהילה המוסלמית מיהרה להראות לנו את פניה היותר מתונות, אבל יש בטן רכה טרוריסטית כאן גם כן.
יש שתי קבוצות, המתונה והטרוריסטית, והן מתאימות כמו יד וכפפה"
מתחת למסווה הכל סדר היום הוא לקדם איסלם פונדמבטליסטי -- אכן הקבוצות הללו הן כמו ההידרה המיתולוגי, נחש רב ראשים בבטן הרכה, המסוגל להכיש בכל רגע ובכל כיוון," מר פיטרס אמר.