03-08-2005, 07:30
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 05.06.02
|
|
|
צעירים מגוש קטיף מאיימים להתאבד בפינוי
צעירים מגוש קטיף מאיימים להתאבד בפינוי
יום רביעי, 3 באוגוסט 2005, 6:43 מאת: נדב שרגאי, הארץ
חלק מהנערים, העוסקים בגלישה, איבדו קרובי משפחה באינתיפאדה. יו"ד מזכירות היישוב בו גרים הנערים: גם הוריהם משדרים מצוקה
קבוצת צעירים, בגילאים 21-16 מכמה יישובים בגוש קטיף, מאיימת להתאבד ביום הפינוי. המידע על תוכניות הנערים מצוי זה כמה שבועות בידי מזכירויות היישובים, השירות הפסיכולוגי ועובדי הרווחה בגוש. אחדים מחברי הקבוצה חוו באינתיפאדה אירועי שכול, כאשר איבדו קרובי משפחה מדרגה ראשונה בפיגועים, או חברים שנרצחו על ידי מחבלים. אחרים גדלו במשפחות שבהם השמיעו גם ההורים איומי התאבדות על רקע הפינוי הקרב.
הצעירים, העוסקים בגלישה, מתכוונים על פי התוכנית לצאת לים ולהתאבד בטביעה ביחד. קב"ט המועצה בנוה דקלים, עמי שקד, אישר אתמול את המידע. "הסיפור מאוד רציני. אני עתיד לשוחח עם הנערים בקרוב. מדובר בנערים שנקלעו למצוקה נפשית מאוד קשה. הם ראו את ההורים שלהם במצבי משבר קשים. אני מעריך שאם אצליח להתמודד עם הגרעין הקשה של הקבוצה, המונה 12-10 איש, שמרוכז באחד היישובים, גם האחרים יירדו מהרעיון. אני אישית אעשה הכל כדי למנוע זאת, כולל ירי ברגליים".
היישוב שבו מרוכז הגרעין הקשה של הגולשים שמאיימים להתאבד מודע לאיום. מזכיר היישוב אמר אתמול ל"הארץ", כי אתמול דנה מזכירות היישוב באיום ההתאבדות יחד עם פסיכולוגים. גם יו"ר מזכירות היישוב אמר ל"הארץ" כי כאשר קיבל את הידיעה, מיהר לכנס גורמי מקצוע שיטפלו בעניין. "יש מספר צעירים בגוש, וביניהם צעירים שגרים כאן אצלנו, שנצפו ונשמעו מספרים על תוכנית כזאת. אני מתרשם שזה עלול להיות רציני. הם באים ממשפחות שגם ההורים משדרים מצוקה, וייתכן שזה משפיע. העובדה, שעד היום שבועיים לפני הפינוי, אנשים שחיים כאן כמעט 30 שנה, אינם יודעים לאן ילכו מכאן, מערערת את שיווי המשקל הנפשי של האנשים. אם על מבוגרים זה משפיע קשה, קל וחומר שנערים בגיל העשרה סובלים מכך ועלולים לעשות מעשה שטות, שאנו נעשה הכל כדי למנוע אותו", אמר האיש.
פרסומת
אמציה יחיאלי, רכז הנוער במועצה האזורית חוף עזה, קיבל אף הוא את המידע על חברי הקבוצה המאיימת בהתאבדות, אך התקשה אתמול להעריך האם כוונות הנערים רציניות. "אנחנו נשתדל לאתר את כולם, לשוחח איתם ולוודא ששום רעיון נורא מן הסוג הזה לא ייצא אל הפועל", אמר יחיאלי.
לפני כמה חודשים דווח ב"הארץ", כי עובדי המרפאה ביישוב נוה דקלים דיווחו על עלייה ניכרת בתלונות על חרדות ודיכאונות על רקע תוכנית ההתנתקות. הנפגעים העיקריים הם בני נוער בגיל ההתבגרות ואנשים בני 50 פלוס, בעיקר חקלאים ותיקים. הללו מתקשים מאד להשלים עם האפשרות שמפעל חייהם עומד לקרוס ומתקשים להאמין שבגילם יהיו מסוגלים להתחיל הכל מחדש במקום אחר.
|