
04-08-2005, 23:02
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.07.04
הודעות: 672
|
|
|
קצת הבהרות וחיזוק הדברים של OPLO
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי crazy-sattler שמתחילה ב "דברים שפסלו אותי מהגדנ"ע צלילה ומהגיבוש."
הרבה נערים תופסים את המשפט - "הכל בראש", כתירוץ או משהו מעודד כזה או לא יודע מה, גם אני הייתי כזה בכל מקרה.
הכל בראש זה נכון וצודק!
ואין מצב שמישהו ישרוד את הגיבוש ללא החוסן המנטלי והמניעים האישיים שלו לא להפסיק ולהמשיך לחתור למטרתו.
אולם, על מנת להצליח בגיבוש, עליך להיות בולט, לעזור לחברים, לסחוב את האלונקה והלאה והלאה.. צריך כושר גבוה, במיוחד בגיבוש של השייטת.
כל אלה מכם שהולכים לקחת חלק בגיבושים הבאים, בחודשים הקרובים, תכניסו את זה טוב טוב לראש - זה שהכל בראש, לא אומר שאתם לא צריכים להתאמן, לבדוק את גבול היכלות שלכם ולמתוח אותו עוד ועוד..
אישית הייתי בגיבוש של השייטת פעמיים, ותשמעו... מהצוות שלי התקבלו שניים, וכמובן שיש להם ערכים ותחושת אחריות לצוות ואיכפתיות, אך חוץ מזה - שניהם היו בכושר מטורף! מה זה כושר מטורף - במסעות תמיד רצו עם האלונקה מקדימה, עזרו לחברים, בתיזוזים הגיעו תמיד ברביעייה הראשונה.. ושרדו את הגיבוש. ומה.. זה עזר להם.
בשיחה האישית עם המפקדים בגיבוש, המפקד הראשי של הצוות אמר, וזה ציטוט -
"בגיבוש אנחנו מחפשים שני דברים: כושר וערכים", במלים אלה.
תראו, יש המון חבר'ה שהם באמת אחלה של אנשים ומאד מאד איכותיים, אך בסופו של דבר כאשר ניתנת למפקדים הבחירה - הם לא לוקחים את הטובים, אלא את ההכי טובים, בין אם זה מתבטא בעבודה צוותית, מנהיגות או כושר, כאשר הכושר בגיבוש שייטת הוא מרכיב באמת חשוב.
מדוע לוקחים את אנשים אלו - מפני שיודעים שאלה אנשים שמסוגלים לעמוד במסלול השייטת, אנשים שמתאימים לזה, שלא חדש להם כל הרעיון הזה - אלה בדיוק האנשים שכל כך מתאמצים כדי להתקבל, עד שזה הופך להיות בטבע שלהם.
אחד הבחורים שהתקבל מהצוות שלי (ובבקשה אל תקחו דוגמא אישית, תמנעו מפציעות אבל תראו את הנחישות), היה מתאמן חמישה פעמים בשבוע, כאשר זה היה כולל ללכת עצמאית לדיונה ולרוץ עליה, לשחות קילומטר באימון, אימוני אינטרוולים, ריצות על החוף.. וכן הלאה...
מי שבאמת רוצה להתקבל ליחידה שהוא כה שואף להגיע אליה - עליו לקחת את עצמו בידיים ולהתחיל לעשות עם עצמו משהו, ולא לשבת כל היום רגל על רגל ולומר - "הכל בראש, אני רץ את הפעמיים בשבוע שלי.. אני אהיה בסדר..", באמת מנסיון אישי - במיוחד החבר'ה של הגדנ"ע - אין לכם שמץ של מושג איזו הזדמנות אדירה ונדירה זו להתקבל לשייטת דרך הגיבוש הזה - תעשו עם זה משהו, אחרת תתחרטו, והרבה.
אני מקווה שמישהו ימצא איזשהי הבנה במה שרשמתי, אם כן, אשמח לשמוע.
- בהצלחה לכולכם - עצם העובדה שאתם כאן ומתעניינים כבר אומרת הרבה עליכם!
_____________________________________
לא ארוך, לא קצר
לא קשה, לא קל
|