לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה עשרים פלוס 20plus.fresh.co.il I'll be back חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > 20 פלוס
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-08-2005, 14:44
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
מרגרינה מול חמאה-לכל המעוניין:)

מרגרינה מול חמאה תרגום: ליאור יריב – דורמן


מרגרינה נוצרה כדי לפטם (להשמין) תרנגולי הודו. כשהיא הרגה את תרנגולי ההודו, האנשים שהשקיעו את כל הכסף במחקר, רצו להחזיר לעצמם את ההשקעה. הם חשבו בצוותא מה ניתן לעשות עם המוצר הזה כדי שניתן יהיה לקבל את הכסף בחזרה. זה היה חומר לבן ללא שלא עורר כל משיכה ולכן הוסיפו לו צבע צהוב, ומכרו אותו לאנשים, כתחליף לחמאה.

איך זה נשמע לכם? וכך הם המציאו גם טעמים שונים.



האם את יודעים מה ההבדל בין מרגרינה וחמאה?

* לשתיהן אותה כמות קלוריות.

* בחמאה יש מעט יותר שומן רווי – 8 גר' לעומת 5 גר' במרגרינה.

* אכילת מרגרינה עלולה להעלות את שיעור מחלות הלב אצל נשים ב-53% לעומת אכילת חמאה, לפי מחקר עדכני של המרכז הרפואי בהרווארד.

* אכילת חמאה מעלה קליטת חומרים מזינים במזון.

* לחמאה יש יתרונות תזונתיים רבים בעוד שלמרגרינה רק אחדים שמוסיפים אותם אליה.

*טעם החמאה טוב יותר משום שהוא מחזק טעמים של מזונות אחרים.

*החמאה קיימת מזה מאות בשנים ואילו המרגרינה פחות מ- 100 שנה.

וכעת .... למרגרינה:
  • מכילה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס) הגורמות ל-פי 3 סכנה למחלות לב, מעלה את רמת הכולסטרול הכללי וה- LDL (זה הכולסטרול הרע).
  • מוריד את ה- HDL (הכולסטרול הטוב).
  • מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן, מוריד את איכות חלב אם, מוריד את תנגודת המערכת החיסונית, ומוריד את תגובת האינסולין.
והנה עובדה מזעזעת............והכי מעניינת....

המרגרינה רחוקה במולקולה אחת מלהיות פלסטיק!

עובדה זו מספיקה לי כדי שאמנע ממרגרינה כל חיי ולכל פריט שהוא הידרוגני .( שמוסיפים לו מימן, כדי לשנות את מבנה המולקולה של החומר) אתם יכולים לנסות זאת בעצמכם. השאירו חפיסת מרגרינה בחצר ביתכם במקום מוצל. תראו מספר דברים: אין זבובים , אפילו הברחשים המטרידים הבאים לפירות לא מתקרבים לזה. (זה אמור להביע משהו). זה לא מתקלקל או מסריח כי אין בזה חומרים בעלי ערך תזונתי, כלום לא יגדל על זה, אפילו האורגניזמים הזעירים לא מוצאים את זה כבית גידול. מדוע?

כי זה כמעט פלסטיק. האם הייתם רוצים להמס את קופסת הפלסטיק (טאפרוור ) שלכם ולמרוח אותה על הטוסט שלכם?
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 08-08-2005, 17:15
צלמית המשתמש של אנג'י
  אנג'י אנג'י אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.05
הודעות: 2,673
פלאפון החארות
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי onegirl2many שמתחילה ב "ממה?"

יש לי פלאפון ישן בחברת פלאפון שאני משלם עליו ביטוח כל חודש!!! וביום ראשון שעבר התקלקל לי המכשיר והלכתי לתקן אותו.

אחרי שעה של המתנה שיצא מתיקון אמרו לי שזה מכשיר ישן ואין להם חלפים
הם ניסו לדחוף לי שידרוגים דפוקים שיותר יקרים מהמבצע שלי
לבסוף הם נתנו לי מכשיר חילופי 2000i שמתחמם אחרי 10 דקות דיבור
במקום דיבורית הם נתנו לי דיבורית אישית אבל אחרי 5 שנים עם דיבורית אני לא מצליח לזכור לקחת את הדיבורית איתי כל הזמן
יצאתי לטיול ונגמרה לי הבטריה ובמכשיר הקודם היו לי 2 בטריות
ואבל הם אמרו שזה בסה"כ עניין של יום יומיים והם יביאו לי את המכשיר עם שליח עד הבית

היום (אחרי 9 ימים) הלכתי אליהם בעצמי והם אומרים שאין מה לעשות והם לא יודעים מתי יהיו חלפים ושזה יכול לקחת זמן
ושזה לא נכון שהם אמרו יום יומיים אלא התכוונו... בלה בלה בלה


ועכשיו אני כנראה עובר רשת.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 08-08-2005, 16:21
צלמית המשתמש של EventHorizon
  משתמשת נקבה EventHorizon EventHorizon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
שלא תגידו שלא ידעתם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מרגרינה מול חמאה-לכל המעוניין:)"

מהמרכז הרפואי הדסה:


ישנם ארבעה סוגי שומנים :

1. שומן רווי
2. שומן חד-בלתי-רווי
3. שומן רב- בלתי-רווי
4. שמן דגים


השומנים הרוויים קשורים בהעלאת רמת הכולסטרול בדם וביתר לחץ דם ובכך מגבירים את הסיכון
להתפתחות טרשת העורקים.השומן הרווי מוצק ברובו בטמפ' החדר ומקורו בעיקר במזונות מן החי
כמו חמאה, מוצרי חלב , שומן עוף ובשר, בשר כבש, נקניקים ,נקניקיות , חלמון ביצה, וכן מספר
שמנים צמחיים כמו שמן קוקוס, שמן קקאו ושמן דקלים. מזונות מהירים - Fast Food - עשירים
בשומן ובעיקר שומן רווי, לכן במסעדה - רצוי לבחור מזונות בחוכמה.

רצוי להימנע ממרגרינה ושומן מוקשה המכילים שמן שעבר תהליך תעשייתי של הפיכת שומן רב
בלתי רווי לשומן רווי. תהליך זה גורם ליצירת חומצות שומן מסוג "טראנס" המזיקות לבריאות הלב ,
ולכן יש להימנע ממזונות המכילים מרגרינה כמו בורקס, מלאווח,וופלים ,עוגות מבצק פריך , חטיפים
שונים וכו'.

חשוב ומומלץ לצרוך שומנים חד-בלתי-רווים המצויים בשמן זית , זיתים, שמן קנולה, אבוקדו ,
טחינה , שקדים ובוטנים , והם מרכיב חשוב בדיאטה הים-תיכונית. קבוצת שומנים זו מסייעת לשמור
על ערכים תקינים של HDL ומומלץ שתהווה את סוג השומן המרכזי בתפריט היומי בהתאם לכמות
השומן היומית המומלצת.


שומנים רב-בלתי-רווים מספקים לגוף חומצות שומן חיוניות ועל כן חייבים להיכלל בתפריט היומי.
מאידך לחומצות שומן אלו נקשרות גם השלכות בלתי רצויות ולכן מומלץ לצרוך מקבוצה זו בהגבלה ,
על פי רב 1-2 כפיות שמן ליום (כולל הבישול כמובן).

מקורות לשמנים אלו הם: שמן סויה, שמן תירס, שמן חמניות, מיונית, אגוזים וגרעינים.

שמן דגים שייך לקבוצת השומנים הרב הבלתי רווים המכונים גם בשם אומגה 3 (בניגוד לשאר
השומנים הבלתי רווים המכונים אומגה 6). שמן זה נמצא כתורם למניעת התפתחות טרשת עורקים
ולהפחתת מחלות לב ויתר לחץ דם. מומלץ לאכול פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע דגי-ים כתחליף
למנת בשר. הדגים המומלצים הם דגי-ים מהים הצפוני כגון: סלמון, מקרל ,לקרדה (פלמידה ) והרינג
( מטיאס ) .

שמן מסוג אומגה 3 מצוי גם באגוזי מלך ולכן רצוי לצרוך מהם 3-10 יחידות כתחליף לשומן אחר.

צורות הבישול המומלצות הן אפיה בתנור, אידוי וצלייה. אם את/ה מטגן, רצוי שהטיגון יהיה מהיר
וללא שימוש חוזר בשמן, ואם את/ה סובל מעודף משקל יש להימנע מטיגון.

כדאי לזכור שבשמן יש ריכוז קלוריות גבוה. יש להפחית בסה"כ צריכת השומן היומית.

מומלץ להגביר צריכת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים בעיקר דגניים מלאים וקטניות. הסיבים
התזונתיים מסייעים בהורדת רמת הכולסטרול בדם, במניעת עצירות ובאיזון רמות הסוכר בדם
וקשורים בהורדת לחץ דם וסיכון למחלות לב.

מזונות עשירים בסיבים תזונתיים:קטניות, שיבולת שועל מלאה(קוואקר),חיטה מלאה, אורז מלא,
תירס , בורגול, מוצרי קמח מלא כמו לחם חי.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:33

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר