08-08-2005, 19:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
|
|
|
הנער נאבק במעקלים: אל תקחו לאחי את המדפסת
קבלני הוצאה לפועל שהגיעו לבית משפחה בבאר-שבע ביקשו לעקל את מטלטליה בשל חוב של 18 אלף שקלים. אבל הביקור בבית המשפחה נגמר בתלונה שהוגשה במשטרה נגד המעקלים, לאחר שלפי החשד היכו את הבן הבכור במשפחה, נער בן 15, שניסה להציל את המדפסת של אחיו הצעיר.
הפרשה החלה ביום רביעי בבוקר, כאשר נציגי ההוצאה לפועל התדפקו על דלתם של בני המשפחה. בבית נכחו באותה השעה לבדם שני ילדי המשפחה, בני 15 ושמונה. הנציגים שאלו אם ההורים בבית וכאשר נמסר להם שאין אדם מבוגר בנמצא נכנסו למקום והודיעו לילדים: "אמא שלכם חייבת 18 אלף שקל. עכשיו נוציא את הדברים מהבית". הבן הנסער סיפר: "צלצלתי לאבא שלי והוא ביקש שאגיד להם שבעוד כשעה הוא יוכל לבוא ולהראות כי נפלה טעות".
הטעות שאליה התכוון האב היא שהאם מוכרזת כ"חייבת מוגבלת באמצעים", לפיכך היא "מוגנת" מפני ההוצאה לפועל. הנציגים טענו כי מסמך מסוג זה לא הגיע לידם והחלו לחפש אחר דברי ערך בבית בעוד הנער, בן 15, נאלץ להתמודד עמם בעודם מרוקנים את הבית מתכולתו.
בשלב מסויים ניסו השניים לקחת את המדפסת, השייכת לאח הצעיר. לזאת סירב האח הבכור ובמקום התפתחה קטטה, במהלכה ניסו נציגי ההוצאה לפועל למשוך בכוח את המדפסת מידיו. "הוא איים עלי שישבור לי את היד", סיפר הנער, שלטענתו ספג מכות רבות. הנער משך בכל כוחו את המכשיר עד שעף לאחור, נפל על המיטה וחבט ראשו בקיר. כתוצאה מהחבטה נזקק הנער לטיפול רפואי, לבדיקות ולצילומים.
גם לאחר התקרית האלימה לא הירפו נציגי ההוצאה לפועל והמשיכו לאסוף חפצים - וידאו, מיקרוגל וטייפ מהבית. ברגע בו עזבו לא התמהמה הנער והגיש תלונה במשטרת באר שבע.
ההוצאה לפועל: אפילו לא לקחנו את הטלוויזיה
משפחתו של הנער עלתה לארץ בשנת 1997. כאשר עלו לארץ קיבלו הלוואה בסך 12 אלף שקלים במסגרת סל הקליטה. 5,000 שקלים כבר הוחזרו, אך החוב שנותר תפח עד שהגיע ל-18 אלף שקלים. עורך הדין שאליו פנתה המשפחה, יגאל אובשייביץ, מסר בתגובה כי "לפי חוק הוצאה לפועל, סעיף 69, אסור לפעול כאשר ישנם רק קטינים בבית. יותר מכך, מרשתי חיה ללא כרטיס אשראי או פנקס צ'קים, עם עיכוב יציאה מהארץ לחמש שנים, כל זאת מכיוון שהינה מוכרזת כ'חייבת מוגבלת באמצעים'".
עו"ד אופיר פדר, המייצג את בנק לאומי בתיק ההוצאה לפועל מסר ל-ynet שכל הפעולות שבוצעו חוקיות. "אנשי ההוצאה לפועל פעלו לפי תקנות הקבועות בחוק. אם קבלני ההוצאה לפועל שביצעו את הפעילות עצמה ביצעו עבירה כלשהי, הם יועמדו לדין ואין זה קשור להליכים המשפטיים שבוצעו במקרה הספציפי".
קבלן ההוצאה לפועל, שהיה נוכח בזמן העיקול ועמו נאבק הצעיר על המדפסת, סיפר ל-ynet: "מבחינת החוק, קטין הוא מתחת לגיל 18, אבל מבחינת ההוצאה לפועל הגיל הוא 16. לכן פעלנו בבית. כאשר שאלתי את הילד כבדרך אגב לגילו, הוא אמר שהוא בן 16 וחצי. הבהרתי לו שאני יכול לקחת את כל מה שיש בבית, אפילו את הטלוויזיה שלא הצהירו עליה, אבל הוא התעקש על המדפסת. כנראה שהיה לו קשה להיפרד ממנה. אין לי מה ללכת מכות, אני בן אדם מבוגר שניצב מול ילד. אלה בדרך כלל תוספות שהחייבים אוהבים להוסיף. הסכמתי לא לקחת את הטלוויזיה למרות שיכולתי, כדי שהילדים בחופש הגדול לפחות יוכלו ליהנות מזה".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3123972,00.html