09-08-2005, 10:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
|
|
|
הרמטכ"ל: "אני שלם לגמרי עם משימת הפינוי"
הרמטכ"ל, רב אלוף דן חלוץ, אמר הבוקר כי הינו "שלם לגמרי עם משימת הפינוי". "אם לא הייתי שלם עם עצמי לא הייתי מבצע אותה", אמר הרמטכ"ל בראיון מיוחד לגלי צה"ל והוסיף, "אני שלם עם המשימה ובמיוחד עם הצורך לקיים את החלטות הדרג המדיני".
בנוגע לסרבנות חיילים בצה"ל, אמר הרמטכ"ל כי היא "אחד האירועים היותר מסוכנים בצבא", והעריך כי קיימים כ-50 חיילים סרבנים בסדיר, וכמה עשרות במילואים. "סרבנות, אם לא מטפלים בה כשהיא תופעה קטנה, יכולה להפוך לתופעה הרסנית. הסרבנות מכילה בתוכה משהו שאנחנו לא יכולים לקבל - יצירת מיליציות בתוך צה"ל", אמר רב אלוף חלוץ.
בנוסף, דחה הרמטכ"ל את הדיווחים האחרונים על 2 סרבנים בחטיבת הצנחנים ואמר: "החיליים האלה לא מסרבים. הם חזרו בהם עוד בטרם הדבר הגיע לדיון משמעתי".
רב אלוף חלוץ אף התייחס לקריאתו של הרב הראשי לשעבר אברהם שפירא לסרב פקודה, והגדיר אותה "מטרידה ומצערת". בנוסף, אמר הרמטכ"ל: "במקום להביא לאיחוד בעם, מילים כאלה מעמיקות סדקים. כל אדם חי באמנותו, ואני בוודאי לא רוצה לבקר אף אחד, אבל אני מקווה שהשכל הישר של כולנו יביא אותנו לעבור את המהלך המאוד מורכב הזה בדרך הכי קלה האפשרית". עם זאת, סירב הרמטכ"ל לומר אם קיבל החלטה בנוגע לסגירת ישיבות ההסדר שרבניהן קראו לסירוב פקודה.
הרמטכ"ל הביע חשש מפגיעה באזרחים ובכוחות המפנים במהלך יישום התכנית, הן מצד הטרור הפלסטיני והן מצד "קיצוניות יהודית", כהגדרתו. "מטרידה אותי במיוחד האפשרות שחס ושלום יפגע מישהו מהמפונים או מהחיילים המפנים במהלך הפינוי. אם תהיה אש במהלך הפינוי - נטפל באש".
http://glz.msn.co.il/glz/news/514ED...BE853E3F7CA.htm