לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-08-2005, 11:12
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
ביקשה את הפרטים של השוטר כמתחייב בחוק, ובסוף בתמורה קיבלה מהם מכות

http://www.inn.co.il/news.php?id=120785

דבי רוזן, דוברת גוש קטיף בשפה האנגלית, הגיעה למחסום כיסופים בערב יום שלישי תוך שהיא משוחחת בטלפון עם דובר שגרירות ישראל בניו יורק, שיחת עבודה שגרתית. לשוטר במחסום שביקש לראות את תעודת הזהות שלה לא הייתה סבלנות גם כשנאמר לו שמדובר בשיחת חוץ עם דובר השגרירות, לדברי רוזן, השוטר לא האמין לה וחשב שמדובר בעוד סוג של משחק, למרות שרוזן הציגה בפניו את תעודת הזהות יחד עם כל המסמכים הנלווים.

בשל התנהגותו הגסה של השוטר ביקשה רוזן את פרטיו, אך זה סירב לתת לה. "ביקשתי את הפרטים שלו ואמרתי לו שעד שלא אקבל אותם אני לא אזוז מהמחסום" סיפרה רוזן לרמי סדן וישראל מידד בתכניתם "חופש השידור" שבערוץ 7. "הצגתי את התעודה שלי, תציג אתה את הפרטים שלך... השוטרים איימו שיזמינו גרר, שמתי את האוטו בצד, יצאתי החוצה והתחלתי לצלם, ואז הם נכנסו לטירוף, מן התקפה של אמוק, הם דחפו אותי חזרה לאוטו, אחד מהם זרק לי את המצלמה וכשניסיתי להסיט את היד שלו שניהם זרקו אותי לרצפה ודרכו עלי, עיקמו לי את היד, אמרו לי שאני עצורה והוציאו
אזיקים".

רוזן סירבה להיחקר עד שתעבור בדיקה רפואית ופונתה לבית החולים סורוקה בבאר שבע. היא שוחררה מאוחר יותר בלילה עם מכות יבשות בכתפיים, בשורש כף היד וברגל.

"אחד השוטרים אמר לרופא שהגיע למחסום 'היא בסך הכל נפלה על הברכיים'", מספרת רוזן, "אבל לשמחתי יש מספיק עדים להתעללות הזו... אני מקווה להגיש תלונה היום".

"מדובר כאן בכוח עצום שנתון בידי לובשי מדים שאינם מפעילים שיקול דעת מקצועי, אני לא יודעת מה השפיע שם על השוטר, האם החום הכבד או האגו הפגוע, הפכנו אנחנו, נשים, ילדים ותינוקות, להיות האויב הגדול של המשטרה בישראל".

לשאלתו של ישראל מידד על היערכות הגוש לקליטת מבול העיתונאים שעומד להגיע, עונה רוזן, כי כבר עכשיו יש בתוך הגוש מאות עיתונאים ממדינות שונות הממתינים ליום הפקודה, והיא בטוחה שהם יעבירו מידע אמין בזמן אמת. "יהיו גם אנשים שלנו שישתתפו ויצלמו, ואם לא יהיה מיסוך אלקטרוני וצנזורה של התקשורת, נוכל להעביר את התמונות בזמן אמת בלי שיראו כמו תמונות מטעם דובר צה"ל, שמכניס את התקשורת לאימונים לקראת ההתנתקות".

כתבנו, עודד שטרן, מציין כי בצה"ל הוכשרה באחרונה פלוגה של צלמים במטרה לתעד את הפינוי עבור צה"ל.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-08-2005, 12:53
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
עבודה לקורס לכתיבה יצירתית: תיאור אחר של אותו ארוע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מדינאי שמתחילה ב "ביקשה את הפרטים של השוטר כמתחייב בחוק, ובסוף בתמורה קיבלה מהם מכות"

דבי רוזן, דוברת גוש קטיף, ניהלה שיחה עם ארה"ב בעודה מתקרבת למחסום כיסופים. (לטענתה, היא דיברה עם דובר השגרירות שם, אם כי כתבנו תוהה מה לה ולדובר השגרירות בוושינגטון). במקום לעצור קצת לפני המחסום, ולסיים את שיחתה החשובה, בחרה הגב' רוזן לנהוג הלאה ולהעצר מול נקודת הביקורת. כשפנה אליה השוטר המוצב במחסום, סימנה לו מתוך מכוניתה הממוזגת שהיא מדברת, וכאשר ביקש ממנה לפתוח את החלון, עשתה זאת כדי להגיד לו שיש להה שיחה חשובה עם ארה"ב, ולאחר מכן סגרה את החלון, והמשיכה לדבר. השוטר כנראה לא התרשם משיחת החוץ נקש על החלון ודרש ממנה במפגיע את תעודת הזהות. ולבסוף נאלצה הגב' רוזדן להפסיק את שיחתה ולהציג את התעודה.

בתור "עונש" על ההפרעה דרשה מן נשוטר להזדהות כדי להתלונן על "גסותו". השוטר, שלא נהנה מהמיזוג, וכנראה החום השפיע על שיקול דעתו, סרב. גב' רוזן עבר לשלב שני של "סנקציות" והודיעה שהיא לא תזוז ותחסום את המעבר. לאחר שהובהר לה שתיכף יבוא גרר לסלקה, הזיזה את המכונית לצד, ויצאה לשלב ג' של הענישה וההפרעה ע"י צילומים של השוטרים בעבודתם במחסום. עמידתה במחסום וההפרעה לעבודה השוטפת, הבזקי המצלמה בעיניהם , והתנהגותה הבוטה, מתחו את סבלנות השוטרים אל מעבר לגבול המותר, והם דחפו אותה כנראה בלי עדינות חזרה לתוך מכוניתה. לא אשה כגב' רוזן תיכנע בקלות, והיא החזירה "מלחמה שערה" בדחיפות ומיכות ידים, שבסופן - לטענתה - נפלה על הרצפה. לדבריה השוטרים הודיעו על מעצרה, ואף שלפו אזיקים, אבל המשך הדיווח מוצא אותה בבית החולים סורוקה, בוא לאחר בדיקה נמא שיש לה "מכות יבשות". (שם קוד, לאלימות שאי אפשר לגלותה באמצעים רפואיים...).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:10

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר