לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-08-2005, 21:29
צלמית המשתמש של A_Netanel
  משתמש זכר A_Netanel A_Netanel אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.01
האם ניתן לשנות את שם המחשב עבור מחשב מרוחק?

היי
יצרתי GPO שמפעיל Startup סקריפט שמעניק למשתמשים הרשאות אדמיניסטרטור בהתאם לשם המחשב שלהם, כך שלמשל על המחשב Netanel יהיה המשתמש Domain\Netanel אדמיניסטרטור..
עד כאן טוב ויפה.. ה"בעיה" היא כמובן עם מחשבים ששמם אינו זהה לשם המשתמש הקבוע עליו.. למשל: שם מחשב Aba, ומשתמש בשם אחר (לצורך העניין David)..

אני יכול לגשת למחשב ולשנות את השם לDavid.. אבל אני עצלן

האם ניתן לעשות זאת מחדרי הנוח, במקום לקום ולצעוד לחדר השני?

בנוסף, אם יש למישהו רעיון טוב יותר מזה שאני משתמש בו עבור הענקת ההרשאות למשתמשים - אני אשמח אם יחלוק אותו..

תודה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Pinky: Ha ha ha ha, Troz!
Brain: What is troz?
Pinky: Why that's Zort in a mirror. Huh huh, Troz!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-08-2005, 22:31
צלמית המשתמש של קוביבי
  משתמש זכר קוביבי מנהל קוביבי אינו מחובר  
מנהל פורום מערכות הפעלה - הרובע המייקרוסופטי.

חבר מתאריך: 07.10.04
LinkedIn profile
שם מחשב ושם משתמש לא יכולים להיות זהים, לעולם
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי A_Netanel שמתחילה ב "אוקיי.."

כלומר, לא תוכל ליצור משתמש בשם ABA על מחשב בשם ABA...
אם אתה רוצה לדעת את שם המחשב שאתה רץ עליו, אתה יכול לקבל אותו דרך משתנה סביבה בשם computername
פשוט תכתוב echo %computername%ותבין

אם זו לא הייתה הבעייה שלך אז התלבלבתי...
בכול מקרה, אם כבר עשי עבודה קשה ויצרת סקריפטים שירוצו וייסדרו את נתינת ההרשאות, אז למה לא לעשות את זה מניהול מרכזי?
הרי לא תרצה שזה ירוץ בכול לוגין או בכול עלייה של מחשב... זה לא הגיוני בכלל, עדיף שתכין לך קובץ ini מרכזי שבו יהיה מבנה של:

שם מחשב שם משתמש ניהולי

או משהו כזה
ואז הסקריפט ייעשה את מה שצריך על המחשב המרוחק, וככה תוכל גם להגדיר כמה משתמשים ניהוליים על אותו המחשב.
בקשר למשתמשים ניהוליים, למה שלא לכולם יהיה אותו שם והמשתמשים הקבועים של המחשב יהיו חסרי הרשאות? לי זה נשמע יותר הגיוני.

בכול מקרה, במקום לכתוב סקריפטים תמיד תוכל להשתמש באופציית restricted groups, תקרא על זה קצת, זה בדיוק מה שאתה צריך למיטב הבנתי, וגם שם המחשב לא משנה.

אםם... מה עוד? netdom, קראתי על זה עוד בתקפות ה2000... למיטב הבנתי זה כלי שיועד לשינוי שמות דומיינים בלי להוריד אותם (ייתכן ושונה, ייתכן ואני לא זוכר טוב) ובכול מקרה ההמלצה של מיקרוסופט הייתה לא לגעת בכלי הזה אלא אם כן אין ברירה אחרת, ןאת זה אני זוכר די בבירור, כי הצהרות כאלו מאוד הצחיקו אותי בזמנו

ישן 16-08-2005, 00:13
צלמית המשתמש של A_Netanel
  משתמש זכר A_Netanel A_Netanel אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.01
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קוביבי שמתחילה ב "שם מחשב ושם משתמש לא יכולים להיות זהים, לעולם"

אתה צודק לגבי משתמשים לוקאלים.. אבל אני יכול להכנס עם משתמש של דומיין, בשם ABA למחשב עם אותו שם.

אני מכיר את המשתנה הזה..בו בדיוק אני משתמש בסקריפט שלי כדי להגדיר את המשתמשים על המחשבים שלהם.

היתרון של מה שאני עשיתי לעומת קובץ כפי שהצעת, הוא שכל שעלי לדאוג הוא ששם המחשב יהיה זהה לשם המשתמש שמתחבר עליו.. בלי צורך להגדיר כל פעם משתמשים על המחשב.

אגב, מה שעשיתי עונה בקושי רב להגדרה "עבודה קשה" בסך הכל להגדיר GPO עם statrup Script שמכיל את השורה הבודדה הזו:
net localgroup administrators domain\%computername% /add

לא הבנתי בדיוק למה התכוונת שאמרת:
"בקשר למשתמשים ניהוליים, למה שלא לכולם יהיה אותו שם והמשתמשים הקבועים של המחשב יהיו חסרי הרשאות? לי זה נשמע יותר הגיוני."

אני אבהיר שמדובר בדומיין.. אני מעוניין שהמשתמשים הקבועים במחשבים שלהם יהיו אדמיניסרטורים, אבל לא משתמשים אחרים.

אני לא חושב שrestricter group יעזרו לי כאן. ניסיתי בעבר, אבל זה לא ממש התאים לי.. שוב, בגלל חוסר הגמישות הזו..

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Pinky: Ha ha ha ha, Troz!
Brain: What is troz?
Pinky: Why that's Zort in a mirror. Huh huh, Troz!

נערך לאחרונה ע"י A_Netanel בתאריך 16-08-2005 בשעה 00:15.
ישן 16-08-2005, 07:20
צלמית המשתמש של קוביבי
  משתמש זכר קוביבי מנהל קוביבי אינו מחובר  
מנהל פורום מערכות הפעלה - הרובע המייקרוסופטי.

חבר מתאריך: 07.10.04
LinkedIn profile
...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי A_Netanel שמתחילה ב "אתה צודק לגבי משתמשים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי A_Netanel

היתרון של מה שאני עשיתי לעומת קובץ כפי שהצעת, הוא שכל שעלי לדאוג הוא ששם המחשב יהיה זהה לשם המשתמש שמתחבר עליו.. בלי צורך להגדיר כל פעם משתמשים על המחשב.

אולי, אבל זה מונע ממך גמישות, כל העברת מחשב מאדם אחד לשני תגרור שינוי שם מחשב

ציטוט:

לא הבנתי בדיוק למה התכוונת שאמרת:
"בקשר למשתמשים ניהוליים, למה שלא לכולם יהיה אותו שם והמשתמשים הקבועים של המחשב יהיו חסרי הרשאות? לי זה נשמע יותר הגיוני."

התכוונתי שתקבע שיהיה משתמש אחד שהוא יהיה אדמין קבוע על כל המחשבים וכול השאר יהיו חסרי הרשאות.

ציטוט:

אני אבהיר שמדובר בדומיין.. אני מעוניין שהמשתמשים הקבועים במחשבים שלהם יהיו אדמיניסרטורים, אבל לא משתמשים אחרים.

זה מסביר את החלק הראשון של המכתב שלך, הייתי בטוח שאתה מדבר על קבוצת עבודה

ציטוט:

אני לא חושב שrestricter group יעזרו לי כאן. ניסיתי בעבר, אבל זה לא ממש התאים לי.. שוב, בגלל חוסר הגמישות הזו..

חוסר הגמישות? אתה יכול להוסיף לשם קבוצות לפי דרישתך, והוא יידאג שרק המשתמשים שרשומים שם יהיו חברים בקבוצות שתחליט.
ככה שאם אתה דואג שהGPO יוחל על המחשבים פעם ב3 שעות למעשה, אז אתה יכול להבטיח שכול 3 שעות הקבוצות שאתה רוצה יכילו את המשתמשים שאתה רוצה (גם טוב נגד וירוסים )

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:41

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר