לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-08-2005, 14:03
  palsar99 palsar99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.10.04
תגובה לדעת יחיד

יש לי בעיה עם מה שכתבתה וזאת מכיוון שאם החייל הוא רכושו של צה"ל אז צה"ל לא יודע לטפל ברכושו מה שקרה זהו התפוצצות של מקרה פוטנציאלי שהפך למעשי (שלא תהיה טעות אני לרגע לא מסיר אחריות מהפושע הזה), מלבד זאת אם צה"ל הוא גוף "המונע ע"י נהלים ופקודות שלא מותירות מקום לשאלות אדיאולגיות מכול סוג שיהיה..", הרי ברור שבגדול התפיסה הזאת מחייבת אחרת קיימת סכנה ליציבות הצבא (ולכן גם ברורה הקריאה בר' גלי לכך) , אך בקטן מה שמשפט זה אומר הוא שמרגע שאתה הוא רכוש צה"ל עליך לציית לכל פקודה ואסור לך לשאול שאלות אידיאולוגיות בדבר הפקודה וברגע שהאדם לא יוכל לשאול את עצמו שאלות אידיאולוגיות הרי הוא אפס מאופס לטעמי משום שאין לו דיעה ואין לו דרך והוא בטח לא יכול להיות מנהיג אמיתי ואם הוא מחליט לסרב, מה שבהחלט אסור שיהיה, עליו להתייצב מאחורי דיעותיו ולקבל עליו את העונשים והקשיים ואז נראה אם הוא באמת אידיאולוג או סתם מתחמק, בעניין הפקודה הבלתי חוקית בעליל שציינת גם פה קיימת בעיתיות שכן לפי מה שאתה אומר פקודה שיכולה להיראות כבלתי חוקית בעליל בעיני החייל (בהנחה והוא באמת חושב כך) תהיה חוקית ולא משנה מהי, כאשר בעיני המפקד היא חוקית.
בכלליות אני תומך בנאמר ובדיעה אך עם זאת אסור לנו להפוך לעדר ועל כל אחד להשאיר מקום למחשבותיו כל עוד הם חוקיות ומקובלות.
ויש חיוך , או מבט אחד
והעולם כולו מתבהר..."
(מרדכי טננבאום, בזמן מרד גטו ביאליסטוק)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-08-2005, 17:30
  Maor932 Maor932 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.02.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי palsar99 שמתחילה ב "תגובה לדעת יחיד"

דבר ראשון, אכן כך, חייל פשוט אינו אמור לחשוב או להביע דעה בכאלה נושאים, שהם ברמת כלל מערכת הביטחון והיושבים בראשיה, ולא ברמת הפלוגה, המחלקה או הכיתה. ההוראות נכתבו מלמעלה, וחייל שמסרב לבצע אותם, כמו כל סירוב פקודה אחר, זכאי למחבוש.

אין מה לעשות, אנחנו באמת עדר כבשים, ומן הסתם יש לנו רואה שמנהיג אותנו, ואין בידיינו לקבוע החלטות מדיניות, גם אם הלב שלנו אומר לנו לעשות ככה.

במקרה הנדון, המחבל היהודי פסח על כל מה שנאמר לעיל ולקח את החוק לידיים, ותאר לך מה היה קורה אם רק עוד 2-3 חיילים היו חושבים כמוהו, זה היה נגמר באסון מדיני.

כשנשתחרר נוכל להביע דעה, להצטרף למפלגה זאת או אחרת, להתראיין בתקשורת נגד ההתנקות או מה שאתה לא רוצה, אבל בתור חייל, יש לך חובה מוסרית, שלא לדבר שגם אני וגם אתה וגם הוא נשבענו אמונים בהן צדקנו, להגן על המדינה ולא לרצוח למען המדינה(בתפישה מאוד מעוותת).

מסייעת 932 כבוד!

ישן 07-08-2005, 09:43
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
דבר אחרון שרציתי לעשות הוא להתחיל ולנתח את המילה "פקודה "

אנחנו נכון להיום חיילים משוחררים ועושי מילואים נותנים פקודות ומקבלים
אני חייב לומר שדעתך מסוכנת ולא מתקבלת .. לעניות דעתי אתה עושה מילואים וברורה לך משמעות העניין
לטעמי .
אם כבר מתחילים לתהות בעניין אידואולגי או זה כבר די והותר לעורר כול מיני מחשבות שליליות
בכול קורס פיקודי בצה"ל ובכול ימי תרבות מרוכזים מסבירים לחייל מהי פקודה בלתי חוקית בעליל והוא מתגייס כמעט בידיעה מוחלטת מהם ואיפה הגבולות
בעיניי .. אין "בקטן" או "בגדול" בנושא זה .. מתן פקודה וביצועה { בהנחה שהיא חוקית } הינה מרכיב חשוב מאוד בהצלחת המשימה ובהשבת חיילך בשלום לבסיסם וזהו א,ב של כול חייל
לגופו של נושא :
אותו מחבל שטווח בחפים מפשע .. לצערי היה חייל לובש מדים לפני הכול הלך ופגע במקום שבו קיימת אחווה ולואליות לא"י {למקרה שאינך יודע שפרעם מלאה באזרחים אנשי כוחות בטחון למניהם }
ומה שהביא אותו בראש ובראשונה לעשות מעשה זה היה עצם סירובו למלא הוראה ומזה אסור להתעלם
ומכאן בדיוק זה התחיל
אשמים צה"ל אשם השב"כ זה לא הדיון { ואשמח להדיין איתך בנושא - אבל לא כאן }
הפנייה כאן יש ישירה לעתידים לגיוס עליהם להבין שאין מקום לשום שאלה אדיאולגית \ פוליטית מכול סוג הוא

ישן 13-08-2005, 00:43
  palsar99 palsar99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.10.04
מסכים איתך חלקית

לשם הבהרה, אני לגמרי מוקיע ומגנה את מעשהו של הרוצח ואני הראשון שבעד זכויות למיעוטים ושוויון (לא רק לאנשי זרועות הביטחון) ואני גם מבין שלא פה המקום לנתח פקודות ולדבר על אידיאולוגיות צבאיות (והמבין יבין למה), אך לסיכום תמיד יש מקום למחשבה עצמית ובחינה מהצד, אך כמו שאמרת הפקודה חייבת להיעשות על הצד הטוב ביותר במקצועיות והשלמתה כל עוד היא חוקית וגם על פקודה בלתי חוקית בעליל יש הרבה על מה לדבר אך אכן לא פה המקום, ורק לידע כללי אני סך הכל לפני גיוס ומתחיל שנת שירות כך שיש לי עוד זמן להשתפשף ולהתחבט במעגלים הפרטיים שלי כי הובהרה כוונתך.
ויש חיוך , או מבט אחד
והעולם כולו מתבהר..."
(מרדכי טננבאום, בזמן מרד גטו ביאליסטוק)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:17

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר