11-08-2005, 21:31
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 09.10.04
|
|
|
האפיפיור מתפלל למען חתולי גוש קטיף
בעקבות פנייתה של "תנו לחיות לחיות" לאפיפיור בעניין חתולי ההתנתקות השיב הוד קדושתו: "נתפלל למענכם"
עמותת "תנו לחיות לחיות" פנתה לאחרונה לאפיפיור וביקשה את עזרתו הדחופה בעניין בעלי החיים בתהליך ההתנתקות. היום הגיע מכתב תשובה מהוותיקן: "אנחנו נתפלל למענכם".
בשבועות האחרונים פועלים במרץ העמותות והארגונים למען בעלי חיים בישראל למען פינוימבוקר של החיות במהלך תוכנית ההתנתקות. הפעילים מגבשים פתרונות, מעבירים עצומות, קוראים למתנדבים לעזור בפינוי ומפעילים לחצים על כל הגורמים הממונים על התוכנית.
אבל ב"תנו לחיות לחיות" חשבו שהישועה דווקא תגיע מכיוון הרכש החדש של הוותיקן, בנדיקטוס ה-16. לפני כשלושה שבועות ניסחה דוברת העמותה אתי אלטמן מכתב לאב הקדוש, הידוע בחיבתו לחתולים, וביקשה ממנו להירתם למען בעלי החיים בישובים המפונים. "מאות חתולי רחוב צפויים לגווע ברעב מאחר שמשפחותיהם יפונו מבתיהם. החתולים תלויים לחלוטין במשפחות האלו", נכתב שם.
בפנייתה לאפיפיור כתבה אלטמן "בגלל אהבתך לבעלי חיים, במיוחד לחתולים, אני פונה אליך לעזרה". אלטמן אף הציעה לאפיפיור לשקול להעביר את החתולים לארגון למען בעלי חיים בגרמניה "מדינה אשר יש בה מספר קטן יחסית של חתולים", נימקה במכתבה.
היום, כאמור, קיבלה אלטמן תשובה מאד חמה מהאפיפיור. "האב הקדוש נרגש מפנייתך" נכתב בתגובה, "והוא מודה לך על כך. הקדוש יתפלל למענך ולמען משפחתך. כל טוב".
"אחרי הכל מדובר באיש דת וככזה הוא יכול רק להתפלל למענם", אמרה אלטמן. "עכשיו אני אשן בשקט כי האפיפיור מתפלל בשבילי ובשביל בעלי החיים, אני אנצח בכל המאבקים. קיבלתי כוח מאלוהים".
http://www.nrg.co.il/online/35/ART/969/440.html