לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-08-2005, 16:14
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
התפנה להפריח את השממה

יתד ראשונה: בעוד מפוני עצמונה שוהים בעיר האוהלים שהקימו סמוך לנתיבות ומתחננים לקרקע חקלאית, החל שלמה אזולאי להעביר את החווה שלו מגוש-קטיף לנגב. "אני לא מרגיש שהפסדתי מהפינוי", הוא אומר, "להיפך, יכול להיות שהעסק שלי יתפתח וישגשג".

אזולאי, בן 64, הוא פלאח חילוני חרוץ שחי לבדו בין כפר-דרום לשטחי המואסי . הוא הקים את 'חוות אברהם' בה גידל עגבניות, מלפפונים, פלפלים ושאר ירקות.

לאחר פינוי יישובי גוש-קטיף שכר אזולאי ממינהל מקרקעי ישראל שטח בנגב בין הקיבוצים רתמים ורביבים. בנוסף הוא קיבל סיוע של 80 דונמים להעתקת החווה. בימים אלה הוא מצוי בשיאו של תהליך ההעברת החווה למיקומה החדש. "עד עכשיו סימנתי את השטח והתחלתי לבנות את החממות", הוא אומר, "עד סוף השבוע אסיים לארוז את החווה וביום ראשון אני מתכוון לעבור להתגורר בחווה החדשה בנגב".

מבחינתו של אזולאי, יכול הנגב לעשות לגידוליו רק טוב. "אני עוסק רק בגידולים אורגנים, ללא חומרים כימיים", הוא מסביר, "הנגב מבחינתי הוא המקום האידיאלי לבנות חממות. אני מתכוון להתחיל הכול מחדש ואפילו להרחיב את הגידולים החקלאיים. זאת הזדמנות".

לקיים את חזונו של בן-גוריון

במועצה האזורית רמת-נגב מתרגשים מבואו של החלוץ הראשון מגוש-קטיף. "זהו הישג עצום עבורנו", אומר ראש המועצה, שמוליק ריפמן. "הקמת 'חוות אברהם' בשטחי המועצה שלנו רק מוכיחה שיש פתרון לחקלאים מגוש-קטיף שמעניינים להמשיך ולעסוק במקצוע. ברמת-נגב יש שטח רחב מאוד לגידולים חקלאיים".

בשבוע הבא מתכננים במועצה לערוך לאזולאי קבלת פנים חגיגית ולסייע לו בבנייה כמה שיותר.

אנשי המועצה האזורית רמת-נגב מנסים למשוך לאזור עוד חקלאים כמו אזולאי. בימים אלה הם מקיימים משא ומתן עם חקלאים נוספים שפונו מגוש-קטיף. "בזכות המתיישבים מגוש-קטיף נוכל להפריח את השממה ולקיים את חזונו של בן-גוריון", אמר ריפמן.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/975/334.html

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:21

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר