27-08-2005, 21:38
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
נתניהו נפגש לאחרונה , פעמיים , עם משה ("בוגי" ) יעלון
נתניהו ויעלון נפגשו בחשאי
בלשכת נתניהו טוענים כי השניים דנו בענייני ביטחון ולא בפוליטיקה. כל או כך, יריב משותף כבר יש להם - אריאל שרון
מנחם רהט ומיה בנגל
27/8/2005 20:53
האם ח"כ בנימין נתניהו מנסה לגייס לפוליטיקה את רב-אלוף (מיל')משה (בוגי) יעלון? בימים האחרונים נפגש שר האוצר לשעבר עם הרמטכ"ל לשעבר לשתי שיחות חשאיות. בלשכת נתניהו טוענים כי הפגישה עסקה בעניינים ביטחוניים ולא עסקה בנושאים פוליטיים.
כמו נתניהו, גם ליעלון יש "בטן מלאה" על ראש הממשלה שבו הוא רואה את אחד האחראים להדחתו בטרם עת מתפקיד הרמטכ"ל. כמו כן, בדומה לנתניהו הזהיר יעלון כי נסיגת צה"ל מרצועת עזה תתן "רוח גבית לטרור". עם זאת, יעלון שב והצהיר באינספור הזדמנויות כי אין לו כוונה להיכנס לחיים הפוליטיים בשלב זה. כך או כך, מקורבי שר האוצר לשעבר משוכנעים כי צירופו של יעלון למחנה נתניהו בליכוד תחזק מאוד את מעמדו בתנועה.
בלשכת נתניהו אישרו כי אכן נתניהו קיים שתי פגישות עם יעלון, אך הדגישו כי הן עסקו בעניינים ביטחוניים ולא בעניינים פוליטיים. בלשכה הדגישו שנתניהו מעריך מאוד את דעותיו של יעלון בענייני ביטחון ושבין השניים שוררת ידידות רבת שנים והערכה הדדית.
הרוב המכריע של הסקרים שנערכו פרישתו של נתניהו מהממשלה הורו על יתרון ניכר של נתניהו על שרון בקרב מתפקדי הליכוד. עם זאת, מסקר מעריב-טלסקר שפורסם השבוע עולה כי אם הליכוד בראשות נתניהו יתקשה לנצל בבחירות הכלליות ויחזיר את הפוליטיקה הישראלית למצב של תיקו בין גוש הימין לגוש השמאל.
ההערכה במערכת הפוליטית היא שאם נתניהו ינסה ויצליח לגייס את יעלון לצדו, הוא ישפר את מעמדו הן בתוך הליכוד והן בקרב הציבור הכללי. השבוע מתכוון להודיע השבוע באופן רשמי על כוונתו להתמודד על ראשות הליכוד מול שרון.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/976/349.html
************************************************** **********************************
ובנימה אישית : אני חייב לומר כי אם יעלון יהיה לצידו של נתניהו , אני אהיה הרבה יותר רגוע לו אאלץ לתת לאחרון את הקול שלי