
30-08-2005, 01:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
הודעות: 888
|
|
מאמר על גיבושון קצונה ייעודית בחיל התקשוב (קשר"גים) – 28-29.08.05 ע"י Jesus Christ.
פרטים כללים
נתונים רצויים:
פרופיל 72-97
12 שנות לימוד
קב"א 54+
כדי להתקבל לתפקיד צריך לעבור את הגיבושון + תחקיר בטחוני.
על התפקיד בקצרה:
קצין התקשוב אחראי על הקשר ביחידה שלו (יד ימינו של המג"ד). בכל אופן התפקיד לא נשמע מובן לגמרי. גם מפי המפקדים של הגיבושון.
המסלול (ממה שאני זוכר):
חודשיים טירונות בגיהינום (שיבטה)
שבוע הכשרת יסוד בבה"ד 7
קורס מכי"ם מס' שבועות
פעילות מבצעית כ3-4 חודשים באחד החילות
קורס קצינים יבשתי\קרקעי – מס' שבועות
קורס קציני תקשוב – מס' שבועות
סה"כ המסלול יוצא כשנה ו8 חודשים.
סגירות: 11-3.
הגיבוש:
היום הראשון
ב4 מתייצבים במחנה גדעונים מול ביה"ח אסף הרופא. מתמהמהים הרבה זמן כדי להכיר אחד את השני (או בגלל שמערכות הצבא פועלות לאט). מוסרים את השאלונים הרפואיים וחובש שואל אתכם כמה שאלות, ועולים על מדים. בדרך עוד קצת מתמהמהים, וממספרים אתכם ככה שעל כל בן אדם יש מספר מקדימה ומאחורה. בגיבוש הזה אנשים איבדו צלם אנוש וקראו להם רק במספרים . בזמן הזה מסבירים על התפקידים, ויש זמן קצר לשאלות. לאחר מכן מחלקים לקבוצות ובערך בכל קבוצה יש כ10 מלש"בים ועל כל קבוצה מופקדים 2 משקיפים שמעריכים את הביצועים שלכם.
ביום הראשון עושים משימה שמטרתה להעביר את הצוות דרך אגם. המטרה העיקרית היא לא להצליח, אלא לראות מי תופס מנהיגות ומי עושה מה. לאחר כל משימה יש 'תחקיר' של המשקיפים, והשאלות כוללות:
- איך תרמת לקבוצה ?
- איזה ציון היית נותן לעצמך ?
- איזה ציון היית נותן לקבוצה ?
- למה לא תפסת פיקוד ?
- הצלחת לשכנע אחרים לעבור לדעותייך ?
וכו'.
בסביבות הערב עושים מרחקים קצרים עם אלונקות וספרינטים. אני לא הייתי בכושר בכלל, אבל לא נשברתי, וכמה פרשו. המפקדים כל הזמן מנסים לגרום לאנשים לפרוש באלונקות כדי להפטר מאנשים שלא ראויים לתפקיד. לאחר האלונקות ממלאים שאלון עם פרטים אישיים לגבי עצמכם, משפחה, תכונות וכו' (לא משהו מיוחד). לאחר מכן אוכלים ארוחת ערב (יחסית האוכל בבסיס הזה טוב) מתקלחים והולכים לישון. בעיקרון הולכים לישון מאוחר כי יש הרבה צחוקים, ואין בכלל DISTANCE עם המפקדים. וכשאני אומר בכלל אז זה בכלל. חשוב לציין שכדאי להביא משהו נגד יתושים, סדין למזרן וגם שמיכה, כי די קר בלילה.
היום השני
קמים בסביבות 5 ורבע וב5 וחצי נעמדים במסדר עם בגדי ספורט להתחלת בוחן המרור (בר-אור). מתחילים עם בטן וידיים. הבטן זה סיוט מכיוון שעושים את זה על אספלט (צבא אידיוט ובנוסף לא בודקים את התוצאות שלכם.. אתם אומרים את התוצאה למד"סית.. שבמקרה נראית ממש טוב), ולאחר מכן עושים ריצת 2000. ובזה הסתיים החלק הפיזי של הגיבוש. (לא שהיה מאמץ פיזי במיוחד). לאחר מכן עולים שוב על מדים ועושים עוד פעילויות עם משימות והשאלות של המשקיפים חוזרות על עצמן (ראו שוב למעלה). לאחר מכן מקבלים דף וקצת עם חומר על מבצע אנטבה. בחומר הזה יש הרבה מידע קטן כמו באיזה שעה יצא המטוס, מאיזה מוצא היו החוטפים וכו'. בכל אופן אפשר לשנן אותו בקלות רבה, וגם אם מישהו לא זוכר אפשר להעתיק כי הגיבוש הזה שכונה. בנוסף, מקבלים דו"ח שצריך למלא מי הכי מתאים בקבוצה ועד מי הכי לא מתאים בקבוצה לשרת בתפקיד (משהו סוציומטרי). בין פה לשם יש הפסקות מהפסקות וארוחות ובסוף הגיבושון יש ראיון על השאלון של יום א'.. עוברים על התשובות עם אחד\ת המשקיפים\ות.
לסיכום
הגיבוש הזה שכונתי לגמרי. אין משמעת צבאית בכלל, אפילו הרס"פ העביר איתנו צחוקים ואמר שהמד"סית שהולכת להיות לנו כוסית חבל"ז. הכושר בגיבוש הזה לא משחק, אבל רצוי לבוא עם טיפה כושר כי זה יקל עליכם עם האלונקות והבר אור. הדבר החשוב ביותר הוא להתבלט בצוות שלכם ובמשימות ולתפוס פיקוד. עדיף להעביר יותר זמן על התכנון ולארגן את משאבי האנוש ולזכות בנקודות מן המפקדים. אני מסכם את הגיבושון כגיבוש קל ומהנה, וגם אם מישהו מקבל את הזימון ולא מעוניין להתקבל לתפקיד, הוא יכול לבוא בשביל הכיף וגם אם הוא יתקבל הוא יכול לחתום ויתור. ואם זה חשוב, הגיבושון מועבר על ידי מילואימניקים בעיקר (תיזהרו מאחד בשם פליקס )
|