31-08-2005, 14:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.04
|
|
|
הסיטואציה לא תמיד זהה בכול המצבים.
זאת הודעה שנתקלתי בה לפני מספר דקות בפורום מתגייסים בתפוז, הנער כמובן יצורף לסטטיסטיקת המשוחררים מצה"ל על סעיף נפשי.
"עם פרופיל 82 קב"א 54 עוד לפני הגיוס ביקשתי להתגייס לחיל הים, בצבא כמו תמיד אמרו "יהיה בסדר", ביום הגיוס (11.8) נודע לי שאני מתגייס למשטרה צבאית... מה לי ולמשטרה צבאית ?
ביקשתי שיעבירו אותי לחיל הים, ביקשתי טופס 55, פניתי למפקד, סמל, רס"פ, מ"פ, סג"מ ובקיצור לכל ה... בצבא. שום דבר לא עזר !
ביקשתי קב"ן וסיפרתי לו את כל הסיפור שלי...
ואתם יודעים מה ה... אמר לי ? "או חמ"צ או כלום"
ובתאריך 31.8.2005 זה קרה... קיבלתי פרופיל 21 !!!
בחיים לא האמנתי שיהיה לי פרופיל 21.
לפני הגיוס הייתי מורעל עם מוטיבציה בשמיים,
וכל מה שרציתי זה לשרת בחיל הים.
לדבר עם ה... האלה זה כמו לדבר לקיר, לא הכפת להם מכלום.
וככה צה"ל פיספס חייל מורעל שרצה להיות קרבי"
זאת דוגמא ליעילותו של הקב"ן. בנאדם נחוש ואיכותי נזרק מצה"ל בגלל שלאף אחד לא היה כוח להקשיב לו ולהתווכח איתו.
אחרי הכול מי שאשם זאת המערכת. המערכת היא זאת שצריכה להשתנות ולא המתגייסים כי זה נחשב בגדר בלתי אפשרי. מה שצריך זה בסך-הכול שינוי בנהלים של בריאות הנפש.
הצבא מעדיף להפטר מאנשים "חולים" במקום לטפל בהם, וזה בדיוק מה שגורם לפופולריות של הקב"ן. אתה רוצה פטור פשוט לך לקב"ן, מה לדוגמא היה קורה אם במקום לשחרר הטיפול היה כולל פגישות עם פסיכיאוטור, מעבר לתפקיד אחר (שלא מהווה שום סיכון לא למטופל ולא לאנשים מסביב), שיתוף ההורים בכול התהליך. נראה לכם שבמקרה כזה כול משועמם היה כול כך נחוש להגיע לפגישה עם הקב"ן ולעבור כול זה?