לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-09-2005, 00:27
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלושים פרופסורים מן השמאל הקיצוני ליוו ילדים פלסטינאים לבית הספר

אנשי חינוך ליוו ילדים פלסטיניים לביה"ס
יום ראשון, 4 בספטמבר 2005, 0:08 מאת: מערכת וואלה!

במחאה על הגדר שתפריד את הילדים מביה"ס שנפתח אתמול לאחר החופשה, עקפו אנשי אקדמיה את הגדר ביחד עם הילדים בדרך לביה"ס

כמאה פעילי שלום ישראלים, ביניהם כ-30 פרופסורים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, הגיעו אתמול בבוקר לכפר נועמן הסמוך לשכונת הר חומה וליוו את ילדי הכפר בדרכם לבית הספר, זאת במחאה על הקמת גדר ההפרדה באזור המנתקת את הכפר מבית הספר. הכפר נועמן, שעם סיום העבודה על גדר ההפרדה יוותר בצד הישראלי, שוכן במרחק של קילומטר הליכה מבית הספר השוכן באל חאס הסמוכה, הנמצאת בצד הפלסטיני של הגדר.

עדי דגן, דוברת קואליציית נשים לשלום, סיפרה כי ההליכה לבית הספר הבוקר נמשכה כשעה, משום שנאלצו להקיף את קטע החומה הבנוי ולעבור בחלק שעדיין לא נבנה.

אחד המשתתפים - פרופסור דוד שולמן, מרצה לתרבות ההודית באוניברסיטה העברית, וחתן פרס וולף ופרס רוטשילד לשנת תשס"ד – אמר לוואלה! חדשות, כי "כל מי שמבקר בנועמן ומתוודע למצב שם, אינו יכול שלא להזדעזע. כאיש חינוך, איני יכול לשתוק מול המשבר שהתרחש בחינוך במזרח העיר בגלל הגדר - עשרות אלפי תלמידים ומורים לא יכולים להגיע לבית הספר". פרופסור שולמן הגדיר את מצבו של הכפר כ"קפקאי, בהיותו לכוד בין הגדר לקו הירוק. האדמות סופחו למדינה, אך התושבים נושאים תעודת זהות כתומה של תושבי השטחים ולמעשה נחשבים שב"חים [שוהים בלתי חוקיים] בתוך בתיהם".

מצב תושבי הכפר, הממוקם בפינה הדרום-מזרחית של ירושלים ומונה 25 הבתים, הינו בעייתי שכן בעוד שטחי הכפר מסופח למדינה, התושבים נושאים תעודות זהות פלסטיניות ואינם מותרים בכניסה לשטח ירושלים. בימים אלה נדון מצבם בבית המשפט.

את פעולת המחאה יזמו ארגוני "הקמפוס לא שותק", קואליציית נשים לשלום ותאעיוש, לרגל פתיחת שנת הלימודים בבתי הספר הפלסטיניים אתמול.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-09-2005, 11:55
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
מחווה אנושי מבורך ויפה
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי טופי שמתחילה ב "אמממ"

אני מסכים שהחינוך שהילדים הפלסטינאים עדין רחוק מלהיות חינוך הוגן ללא הסתה כנגד מדינת ישראל וישראלים וחייבים לתקן זאת ויפה שעה אחת קודם.
הסכוי שזה יעשה גדול יותר כאשר מקרבים את הפלסטינאים אלינו ולא כאשר מבזים אותם ומתייחסים אליהם כפי שאת וחברותיך/יך מצפים שכולנו נתייחס.

מענין מה את מלמדת את ילדייך כן ירבו (אולי את עדין אינך מוכנה להביא ילדים וטוב שכך). האם את מלמדת אותם אהבה לזולת? כולל הגוי החי בתוכנו ככתוב.
או שאת מעדיפה לחנך אותם על ברכי - זכור מה עשה לך עמלק.

האם את מציגה את האל כאל רחום וחנון? או כאל נקמות.

לפי מה שאת כותבת החינוך שאת מצפה שינתן לילדיך ולכל ילדי ישראל הוא חינוך של שנאה. בדיוק אותו החינוך הניתן כיום לפלסטינאים ואותו אני שואף להעביר מן העולם. אותו דבר בדיוק אני שואף שיקרה בחינוך מבית מדרשך.

מה מחלקים להם בדרך לבית הספר במקום לחלק להם שוקו ולחמניה מחלקים להם כדורי גומי "באויר" לכביר, שמשום מה חלקם גם פוגע. טוב שיש מי שמלווה אותם שישמרם מכל רע.
נכון,ככה הם ילמדו לשנוא את ישראל ואת היהודים, לא פחות ממה שאת שונאת את הערבים..
ישן 04-09-2005, 15:20

אני שואף בראש וראשונה לטובת עם ישראל ומדינת ישראל
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי טופי שמתחילה ב "הבעיה שלך היא"

כל דרכי ופעולתי היא אך ורק בכוון הזה.

לדעתי אין להתעלם מהסובב אותנו ואין להתעלם ממי שחי בתוכנו.

אין לי כל בעיה עם חלופי אוכלוסין, אבל אני יודע שזה איננו ישים בימינו אלו - אולי בבוא המשיח, על פי אמונתך, ניתן יהיה להפריד בין לאומים או בכלל לא יהיה צורך בכך.

מדינת ישראל חייבת להתחם באופן שיבטיח רוב ישראלים בתוך המדינה, מה שישאיר אותנו כמדינה מערבית מתקדמת ופורחת לדורות. שליטה על עם אחר היא אסון למדינתנו ואנחנו חוזים בהתדרדרותה, בכל התחומים מאז 1967. ההפרדות בין העמים, עד כמה שניתן היא מחוייבת המציאות ומאחר ומרבית בני הלאום הישראלי (היהודי על פי הגדרתך) חי בתוך גבולות הקו הירוק (הגבולות הזמניים של מדינת ישראל) ומחוצה להם אוכלוסיה פלסטינאית ההולכת וגדלה + מליוני פליטים המצהירים (אינני משוכנע שיממשו אבל אינני מוכן לקחת כל סיכון) על רצונם לחזור, גבולות הקבע חייבים להקבע על פי המצב הקיים בשטח. דהיינו גבול הקו הירוק בתוספת שנויים הנובעים מהשנויים בשטח מאז 1967.
כמובן שעדיף לעשות הכל בהסכמה מלאה - אבל כשאין ברירה, במיוחד במקומות שגם בהסכמה נצטרך לפנותם, ניתן לפעול בצרה חד צדדית נבונה. זה מה שנעשה כעת ונקווה לטוב.

התדמית שלי, המעודדת ע"י מספר כותבים בפורום, כמעדיף את הפלסטינאים היא שגויה לחלוטין. העדפתי המלאה היא למדינת ישראל ולהלכות החיים בה. ברור שאם לשכנינו יהיה מצב סביר הסכוי לשכנות טובה גוברת והולכת. זכרי תמיד שאנחנו חזקים והפלסטינאים היום כמו מדינות ערב בעבר לא יוכלו לנו, יאלצו להכיר בטעותם וילכו בדרכי ירדן ומצרים ואפילו סוריה וישמר השקט בגבולותינו.
ישן 04-09-2005, 15:48
  שונרא1 שונרא1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.06.03
לא ברור לי מהיכן אתה מכיר אותי ו או את חברי?!
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אתה וחבריך הם האויבים שבפנים"

תקיפה אישית, לא מהווה את שיא האינטליגנציה בתגובה לגולש אחר (אני...) המביע את דעתו הכללית (ובוודאי לא האישית)
לגופו של עניין, נסה להסביר לי ידידי הלא מלומד ולחלוטין לא אוייב שבפנים
למה אתה מצדיק הליכה שלא פרופסורים הבאים לתמוך בילדי מי שנחשבים לאוייב, במקום לגנותם על שאינם הולכים בדרך (כל בשר...) של עניי עירך קודמים
או כל ישראל חברים וכיו"ב.
הם פעלו בצורה מאוד לא מכובדת, פוליטית ובלתי יהודית בעליל
אין לדעתי כל סיבה לתמוך בהם ולעודד אותם
יש לגנותאותם, להוקיעם ולשקול את העמדתם למשפט בגין סיוע לאוייב בזמן מלחמה....
נ.ב. בהתנצלות שלך (בגין תקיפתך אותי באופן אישי) אין צורך בפרחים (זו לא הלוויה...) סליחה תספיק.....
(-:
חודש טוב

ישן 04-09-2005, 16:24

סליחה אם פגעתי בך אישית- זה נבע מנתוח מוטעה של מכתבך, אני שמח שטעיתי בהקשר אליך
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי שונרא1 שמתחילה ב "לא ברור לי מהיכן אתה מכיר אותי ו או את חברי?!"

אני לתומי חשבתי שהכותבים בפורום מביעים את דעתם האישית ולא דעות עלומות מקור.

לגופו של עניין, אני מאושר שיש בקרבינו כאלו העושים מעשים טובים ומגוננים על ילדים ההולכים לבית ספרם, שאתה (סליחה לא אתה כבודד - אלא כנציג גוף ארביטררי) מגדיר אותם כאויב. על "עניי עירי" הוצבו שומרים רבים מכוחות הבטחון ולבטח שהסכוי שיארע להם רע הוא נמוך ביותר.
אגב אינני בטוח שאתה בכלל מודע למה שכתבתה - ל"ללכת בדרך כל בשר" יש משמעות. כדאי שלפני שאתה מתבטאתלמד היטב את המשמעות - אני מקווה שלא התכוונת למה שכתבת.
הם פעלו בצורה מאוד מכובדת, ויהודית בעליל.

אתה מבקש ממני התנצלות ואכן קבלת אותה כי אינני רוצה לפגוע במישהו אישית. אבל נותן דוגמא נהדרת של תקיפה סופר אישית - "יש לגנותם, להוקיעם ולשקול את העמדתם למשפט בגין סיוע לאוייב בזמן מלחמה"

איזה אויב ואיזו מלחמה.
ישן 04-09-2005, 16:58
  שונרא1 שונרא1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.06.03
אני הגבתי לידיעה/לכתבה ואתה אבדת את העשתונות נוכח תגובתי והגבתי כלפי אישית....
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "סליחה אם פגעתי בך אישית- זה נבע מנתוח מוטעה של מכתבך, אני שמח שטעיתי בהקשר אליך"

מה כל-כך מסובך, איזה התפתלויות ואיזה ניסוחים יש לך, תתנצל-זה הרבה יותר פשוט.....
שימוש בדמגוגיה (+שקרים) לא מהווה פתרון לגופו של עניין, לחלוטין לא!
" ומגוננים על ילדים ההולכים לבית ספרם"
מי מגונן מה מגונן, מי בכלל תוקף אותם
הם עשו שימוש ציני (דומה לשימוש בילדי גוש קטיף) לקידם אג'נדה פוליטית/אישית
ועוד:
"מגדיר אותם כאויב" - לא הגדרתי אותם אישית אלא ציינתי שהם: "בילדי מי שנחשבים לאוייב"
אז לא רק שלא דייקת, אלא בכלל שמת מילים בפי וחבל
אא"כ, "על ראש הגנב בוער הכובע" והייתה לך פליטת קולמוס ובעצם לדידך, הם הם האוייב האמיתי....
אשרייך שאתה רואה בילדים קטנים ותמימים (המנוצלים מעת לעת ע"י השמאל הקיצוני לטובת תעמולה פוליטית) כאוייב, אשרך...
חלק מאותם ענייני עירי, אין להם ממה לחשוש, כי אין להם לאן ללכת, הרסו להם ונתצו להם את הבית ואת בית הספר, את תחנת ההסעה ואת הכביש, אפילו את הפרחים בגינה רמסו, כך שאני ממש לא מודאג ודואג להם..
הו כן בהחלט שאני יודע היכן ממוקם הוא אותו "דרך כל בשר" , ברם כאשר אני נפג"ש עם שר"י פעמים אני מתבלבל ושגגות נופלות תחת ידי, אולי התופעה מוכרת לך??.....
בכל מקרה, הדרך ש"אחלתי" להם נכנסה למרכאות, כי הם בבטחון מוחלט ילכו בה, אבל בזמנם, ומי מהם שיוקדם זמנו, אני לפחות לא אזיל כל דמעה....
"צורה מאוד מכובדת, ויהודית בעליל" - הייתה לבלות את הבוקר עם ילדי מגורשי גוש קטיף ולהעביר להם שיעור, לחזקם ולנחמם ביומם הקשה והנוראי, ולא ללכת למי שנתפסים אצלנו כילדי האוייב...
(הרשע והנורא)
אם אתה אחד מהם ונפגעת אז מחד אני מתנצל, מאידך כל שנותר לי לומר לך בוש והכלם!!!
האווייב - אלו שרוצים במותנו (גם שלך ידידי)
והמלחמה הא מלחמת אוקטובר 2000, שעל מותה טרם הוכרז, לפחות עד כמה שאני יודע......

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:58

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר