לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-12-2010, 10:15
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
"החלטת הממשלה" מפברואר 08' אכן מעורפלת

החליטו לא למגן מה שכיפת ברזל תוכל לכסות, אך לא ציינו במפורש שכיפת ברזל אכן תיפרש שם
להבנתי, זו ההחלטה שעל בסיסה מועצות הדרום הגישו בג"צ בנושא.
ציטוט:
הממשלה החליטה:-

1. לאשר תוכנית למיגון דירות מגורים, בדרך של בניית מרחב מוגן דירתי בגודל של 9 מ"ר נטו (להלן – ממ"ד), ביישובים השוכנים בטווח של עד 4.5 ק"מ מגדר המערכת המקיפה את רצועת עזה. הטווח האמור נקבע לאור הצורך למגן את הקו הקדמי החשוף לירי ישיר ובהתחשב ביכולות המתוכננות של מערכת "כיפת ברזל"; [..] ראש הממשלה הוסיף: "בשום פנים ואופן אין הכוונה למגן כל יחידת דיור וכל מבנה ואין כאן מיגון קיצוני, היה כאן שילוב של כמה מערכות , בראש וראשונה מערכת "כיפת ברזל", שהיא נותנת מענה לחלק משמעותי מהאיום בפועל של ירי רקטי בטווחים שונים נגד תושבי האזור; וזאת, בנוסף למערכת ההתרעה המוקדמת, מיגון מבני הציבור, בתי הספר החדשים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-12-2010, 10:29
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב ""החלטת הממשלה" מפברואר 08' אכן מעורפלת"

שוב, לא עברתי על כל החלטת ממשלה.
האם אני נאיבי כי אני חושב שישראל צריכה לרכוש כמות מספקת של מערכות להגנה מפני טילים כשברור שזה הנשק העיקרי בו ישתמשו אוייבנו במערכה הבאה - אני לא חושב.

קראתי מספיק דיווחים על כך שכל הפיתוח נעשה עבור מדינה/ות אסיתיות אלו ואחרות שלמשרד הביטחון לא הייתה מעולם כוונה לרכוש כמות מספקת - זה רע מאד. האם אנו צפויים לעתיד דומה גם עם שרביט קסמים? ירכשו מערכת או שתיים וזהו.

לדעתי לחץ ציבורי מסיבי יכול לשנות פה לא מעט - חבל שדברים בהקשר הזה לא פורסמו בויקיליקס - שם הכל תופס כותרות - מצד שני הציבור הישראלי כה אדיש גם ככה.

האמריקנים ציפו (אולי גם הם נאיבים כנראה לחשוב שבמשרד הביטחון ובממשלה באמת רוצים להגן על אזרחי המדינה) שישראל תקצה סכום כסף דומה לזה שהם נתנו - 200 מליון דולר אינם בשמיים כלל כתקציב חרום - האם מישהו פה ייטען שהנזק שייגרם ישירות במלחמה הבאה מטילים יהיה נמוך מ-200 מליון דולר (אני לא מדבר על אובדן חיים/ימי עבודה רק נזקים פיזיים לתשתיות ומבנים)? אני בטוח שלא - מכאן שזאת השקעה כדאית מאד.

ב400 מליון דולר כבר אפשר לרכוש קרוב ל-20 סוללות אשר יכולות לספק הגנה משמעותית על חלקים גדולים במדינה - השאלה האם מקבלים החלטה כזאת - מכל מה שאני רואה כרגע - כל מה שהצבא, משרד הביטחון ואם לא התקבלה באמת שום החלטה אז הממשלה כולה עושים זה לצאת ידי חובה עם 2 הסוללות המסכנות שאולי ייכנסו לכשירות עוד כמה חודשים - מה בוער הרי טילים (עוד) לא נופלים כאן...
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

נערך לאחרונה ע"י עידו גנוט בתאריך 01-12-2010 בשעה 10:41.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:11

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר