לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-09-2007, 06:49
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "דנקנר: תושבי שדרות אשמים במצבם"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי HummerH1
עורך מעריב, אמנון דנקנר, סבור שהממשלה עושה די והותר למען שדרות ומצבה העגום של העיר נובע אך ורק בגלל ניהול כושל של העירייה והתושבים.

בלי קשר למה שעשתה או לא עשתה הממשלה.
עם קשר או ללא קשר לסבלם (האמיתי!) של התושבים:
התושבים הפגינו חולשה! כל הפגנת חולשה משחקת ליידי האויב ומחזק את ידיהם למול הסבל הנגדי (הגדול פי 100) שנגרם להם. העירייה במקום להנהיג, מונהגת ע"י התושבים והממשלה נגררת אחריה.

היחיד שהעיז לעמוד נגד הזרם ולנסות להפגין זילזול בקאסם היה שמעון פרס. אלוואי שיחדש זאת אכשיו כשהוא בעמדת כוח משופרת. עם כל הכבוד והערכה לעבודה שלו במישור הבין לאומי, גם בשדרות יש לו עבודה חשובה.

לו תושבי שדרות היו מחכימים ומבינים מה טוב בראש וראשונה ע-ב-ו-ר-ם: והיו מפגינים אומץ וזלזול בקאסם, היו נורים הרבא פחות קאסמים. עדיין לא מאוחר!

שילוב של חוזק מ-ת-מ-י-ד מצד התושבים וגביית מחיר מ-ת-מ-י-ד מן האויב ע"י הצבא היא הדרך הזולה ביותר בחיי אדם לדכא את מלחמת ההתשה אליה נגררנו בהפגנות החולשה

נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 11-09-2007 בשעה 06:51.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-09-2007, 09:27
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
לא, הוא לא צודק. לממשלה חובה להגן על הקרבנות של מחדליה, ולא להאשים אותם...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "במידה מסוימת הוא צודק"

התעלמות מהטרור לא תגרום לו ללכת. לא מדובר באיזה מציק שכונתי בבי"ס יסודי...
התעלמות מהטרור תגרום לו להימשך ולהימשך עד שבסוף, בטעות, ייפגעו אנשים שאשכרה לממשלה
אכפת מהם...
התקשורת (שאני חסיד קטן מאוד שלה, כידוע) מדווחת על פאניקה, שכן אבסורד לחשוב שחיילים שנפלה
להם רקטה באמצע מאהל, כשישנו, ל-א יהיו בפאניקה. גם אם היו מסתירים זאת מהעולם, אני מניח
שהפלסטינים היו מנחשים זאת לבד...
היחידים בישראל שיש להם אינטרס להנמיך את הדיבורים לגבי הרקטות, זה אנשי אט"ד. המניע שלהם
הוא כפול, אבל בבסיס הכל מתחבר לצורך להשאר בשלטון:
1. האנשים שעומדים בראש מפלגה זו, הובילו את המהלך של היציאה מהרצועה, והבטיחו שאחריו, אם
יירו - אללה ישמור את הפלסטינים. מאז יורים בקצב גבוה פי 6 מכפי שירו קודם-לכן, והממשלה
מבליגה, שכן היא יודעת ש"הלגיטימציה הבינ"ל שסיפרו לנו עליה אגדות, לא קיימת בכל הנוגע לאף
תגובה שלא נעשה, למעט הבלגה - להבליג מותר אפילו לנו...)...
2. בימים אלה מנהל אולמרט את המו"מ החשוב ביותר בחייו: מסירת איו"ש וחצי י-ם לידי פת"ח,
בתמורה לאי עמידה לדין בעוון שלל עבירות פליליות. זהו מו"מ רגיש, שאזכורי רקטות בדרום, יפגעו בו.
לאולמרט רצוי שהציבור לא יזכור שגם הרצועה נמסרה לידי פת"ח, כשיצא ממנה צה"ל. חצי שנה
אח"כ זכה חמא"ס בבחירות - ומימש נצחונו ברצועה שנה אח"כ. מימוש הנצחון ברצועה נבע מכך שלא
היה שם צה"ל שימנע זאת ממנו, וזו הסיבה לכך שבאיו"ש חמא"ס חלש כ"כ. דיווחים על רקטות
בדרום עלולים לעורר אצל כמה הססנים, חשש שמא יירו רקטות גם משאר השטחים שניסוג מהם...
ישן 11-09-2007, 10:17
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
מי אמר שהממשלה פטורה ומי אמר שהממשלה מאשימה?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, הוא לא צודק. לממשלה חובה להגן על הקרבנות של מחדליה, ולא להאשים אותם..."

לא אני בכל אופן. אני ממש לא פטרתי את הממשלה וממש לא כתבתי שהיא מאשימה או צריכה להאשים את התושבים. כתבתי שאופן הסיקור ואופן ההתייחסות של פוליטיקאים מסוימים מגביר את ההיסטריה ואת תחושת ההישג של הטרוריסטים.
מדינת ישראל ומדינות אחרות ידעו לטפל בטרור בנחרצות מבלי להפיץ היסטריה. בטרור צריך להכות ואת הלחצים כלפי הממשלה בנידון ניתן להפנות גם בלי לשחק לידי הטרוריסטים. התיקשורת בוחרת לדווח באופן הסנסציוני ביותר האפשרי. איך אמר דיין? "טוב, צריך למכור עיתונים".
כל השאר איננו רלבנטי לעניין שאני מתייחס אליו.
ישן 11-09-2007, 20:16
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא, אזרח שלא לובש מדים לא צריך להפגין שום "עמידות"...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לאזרח יש מחויבות מעבר למעורבות שלו בבחירת ממשלה"

למעשה, אבסורדי שרוב אלה שמצפים מתושבי שדרות להפגין "עמידות", אלה אותם אנשים שזעקו
מרה נגד ה"מתנחלים שמסכנים חיי ילדיהם"...
ובכן, רוב תושבי שדרות לא בחרו לחיות בשדרות, ואין להם יכולת לעבור למקום אחר. לאף אחד אין
זכות לצפות מהם לכלום. תושבי קו העימות היחידים שהפגינו בעבר כושר עמידות מול הטרור, היו
אלה שהגיעו על רקע אידיאולוגי: קיבוצים (בעבר), ומתיישבים (בעבר ובהווה). לרוב תושבי ערי
הפיתוח שהושלכו לפריפריה (קריית שמונה, מעלות, שלומי, שדרות), אין יכולת לעזוב את יישוביהם,
ולכן, כאמור הרבה יותר קשה להם עם ההתקפות האלה. הם לא בחרו לסמן בגופם את הגבול.
זה לא מקרה שב50 שנה התחלפו בקריית שמונה כ-300,000 בני אדם, שכן רוב אלה שיכלו לעזוב,
לא חשבו פעמיים.
מתושבי שדרות לא צריך לצפות לכלום. העובדה שהם לא מגיעים לי-ם ומקימים מאהל ענקי בלב
קריית הממשלה, עד שהיא תמצא פתרון עבורם, היא דבר מפליא בעיני (ומצד שני, ייתכן שהייאוש
מהאט"דים הוא כה גדול, עד שאפילו לזה כבר לא מצפים מהם...).
ישן 11-09-2007, 21:07
מנהל

אני מצפה מכל אזרח בעולם החופשי להפגין עמידות
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, אזרח שלא לובש מדים לא צריך להפגין שום "עמידות"..."

אחרת הטרור יינצח בהליכה (גם כך הוא השיג הישגים לא מבוטלים בדורות האחרונים בגלל חולשת העמידה של אזרחי המערב). אני גם חושב שיש הבדל בין תושב שדירות שבחר (או בחרו עבורו) לחיות בעיירה בתוך תחומיה של מדינת ישראל הריבונית ולכן לא יכל לצפות לסיכונים מיוחדים ובין מי שבחר לגור במודע באיזור שנוי במחלוקת שהסכנה בו מרובה. ואגב, באופן אישי ועם כל ההתנגדות שלי למעשיהם, לא יכולתי שלא להעריך את הנחישות והעמידות של המתנחלים שראיתי בחברון עצמה. צריך הרבה אומץ כדי לחיות כך אבל, שוב, זו הייתה בחירתם. ואגב, לפחות חלק מהקיבוצים של קו העימות לא סברו יהפכו לקו עימות כשהתיישבו במקום. כך גם הקיבוצים של עוטף עזה. אבל אוכלוסיית הקיבוצים היא בממוצע אוכלוסיה חזקה, בעיקר מהבחינה האירגונית.
תושבי שדירות נקלעו למצבם שלא באשמתם ולכן אין לי כלפיהם האשמה מיוחדת או ציפיות מיוחדות. יש לי ציפיות כלפי מי שמבטא את המחאה שלהם באופן שבעיני הוא הרסני. רובם ממשכים את חייהם למרות הקשיים אבל התיקשורת בוחרת להבליט את ההיסטריה.
ישן 11-09-2007, 21:17
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני מצפה מכל אזרח בעולם החופשי לנהוג כראות עיניו. הנהגה וצבא צריכים עמידות.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אני מצפה מכל אזרח בעולם החופשי להפגין עמידות"

הטרור לא ינצח בהליכה, אם יילחמו בו. עם כל הכבוד, אזרח לא צריך להיות קיר בטחון בשביל אף
אחד. קיבוצי עוטף עזה וקיבוצי הצפון ידעו כ-ו-ל-ם (ויש אינספור מסמכי בעניין) שהקמתם היא לצורך
סימון גבול, וסביר שיצטרכו לעמוד בסכנה בטחונית. מלחמת ששת הימים השכיחה מעוטף עזה את
אותה סכנה, אבל מאז אוסלו, כשנבנתה גדר המערכת, היה ברור שחזרנו לימי רועי רוטברג ז"ל.
המתיישבים והקיבוצניקים בחרו לחיות בצורה זו, ומהם קל יותר לצפות לעמידות. מתושבי שדרות
אסור לצפות לכזו עמידות, שכן לא בחרו לגור שם.
כ-ו-ל-ם ממשיכים בחייהם, אבל אין שגרה נומאלית לאף אחד מתושבי שדרות - אפילו שר בטחון
שגר בה, נאלץ לרוץ להתחבא בגראז' שלו, כשהייתה אזעקה (והוא צדק, כמובן). הציפיה שלי מתושבי
שדרות היא שלא ינסו לעשות הצגות של שגרה, שכן ההצגות האלה הן מה שמאפשר לממשלת
המחדל הזו, להמשיך ולהפקיר אותם. כל מי שמגדל ילד בשדרות, לא יכול לחלום על שגרה, שכן
שליחת ילד לביה"ס, כרוכה בפחד משתק (ברחובות לא ממוגנים, ואפילו דן לא חושב שימוגנו...).
ישן 11-09-2007, 21:33
מנהל

לנהוג כראות עיניו? יענו לשים פס על כל מחויבות חברתית?
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני מצפה מכל אזרח בעולם החופשי לנהוג כראות עיניו. הנהגה וצבא צריכים עמידות."

לממשלות אין יכולת להכריע טרור (או מלחמה ממושכת) בלי שיתוף פעולה של האזרחים. גרמניה ובריטניה שרדו שנים במלחה"ע השניה בזכות כח העמידה של אוכלוסייתן לא פחות ואולי יותר מאשר בזכות כוחן הצבאי. טרור לא מנצחים בקלות ולא ניצחו בקלות בשום מקום. במקרים רבים הורידו אותו למינימום אבל גם זה לוקח זמן ומאמץ כולל במספר מישורים כולל המישור של הקטנת האפקטיביות של פגיעותיו.
קיבוצי הצפון ועוטף עזה הוקמו בחלקם לפני קום המדינה (יד מרדכי, גבר עם). בתקופה שהוקמו כל יישוב חדש היווה נקודה אסטרטגית אבל הם לא ציפו לסיכון מיוחד יותר מאשר קיבוצים שהוקמו בעמק יזרעאל או בכל מקום אחר. הטרור מרצועת עזה התחיל אחרי מלחמת השיחרור והסתיים למעשה ב1956 (זה היה אחד היישגים המרכזיים של מבצע סיני) כך שלא מלחמת ששת הימים השכיחה אותו.
הקיבוצים בצפון לפני מלחמת ששת הימים ידעו להפעיל לחצים על הממשלה באופן אפקטיבי ביותר (הלחצים שלהם תרמו במידה מכרעת להחלטה לכבוש את הגולן במלחמת ששת הימים) מבלי לשדר חיצונית היסטריה. גם כיום ניתן להפעיל לחצים בצינעה אם מה שמעוניינים בו באמת הוא טובתם של תושבי שדירות ולא דבידנדים פוליטיים מידיים.
ישן 11-09-2007, 22:30
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הסיפורים על כושר העמידה הבריטי, הם אגדות, ותו לא.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לנהוג כראות עיניו? יענו לשים פס על כל מחויבות חברתית?"

תושבי לונדון שיכלו לעזוב - עזבו במאות אלפיהם. ילדי לונדון הוצאו החוצה מהעיר. לגבי כושר העמידה
של תושבי גרמניה, התשובה פשוטה: הם פחדו מהיטלר יותר מאשר מבעלות הברית...
ההשוואה בין תושבי לונדון לתושבי שדרות היא לא מתאימה: תושבי לונדון ידעו שארצם נתונה
במלחמת חורמה מול אוייב חזק ממנה. ההפצצות היו בלתי נמנעות. תושבי שדרות מופגזים ע"י
צבא חלש בהרבה ממדינת ישראל.
אין בכל ההיסטוריה של העולם, תקדים לסיטואציה הזוייה שבה מפגיז צד חלש במשך שנים, יישוב
אזרחי גדול, במדינה שכנה שחזקה ממנו לאין שיעור, והמדינה החזקה מבליגה ללא הרף, תוך ציון
ש"אין פתרון צבאי"...
המישור היחיד שבו מצליחים לנצח טרור (ואגב, כבר ניצחו טרור בעבר, כולל בעזה עצמה בתחילת
שנות השבעים...), הוא המישור הצבאי. תושבי שדרות הופקרו ע"י ממשלתם וזכותם לנהוג כראות
עיניהם.
קיבוצי הדרום (כפר דרום, יד מרדכי וגברעם) הוקמו בידיעה ברורה שהם קמים באזור עויין. הם לא קמו
באופן שונה מיישובי חומה ומגדל שקמו 10 שנים קודם לכן, אבל בשני המקרים היה ברור שהמקום
מועד להתקפות אוייב. שאר יישובי עוטף עזה קמו בין 48' ל56', והם חשו טוב-טוב מה זה להיות
יישוב ספר, ומייסדיהם בחרו בכך.
קיבוצי הצפון, הן אלה שקמו לפני המדינה והן אלה שקמו אחרי קום המדינה - ידעו שמסוכן שם.
קיבוצי הגליל המזרחי אכן הצליחו להוביל קו שהביא לכיבוש הגולן, אבל ההשוואה בין הכוח הפוליטי
שלהם לבין האפס כוח פוליטי שיש לתושבי שדרות, היא בדיוק העניין. לקיבוצים היה אז משקל
אדיר בתוך מפא"י, והם יכלו לכפות מדיניות בטחונית (אפילו כששר הבטחון מרפ"י התנגד לה).
לתושבי שדרות אין כל כוח פוליטי, ויכולת לבחוש מאחורי הקלעים. מעבר לכך, אני מציין שוב
שתושבי הקיבוצים הגיעו לשם מרצונם. הם בחרו לחיות במקומות הללו. תושבי שדרות לא בחרו
לחיות שם, ונוצרה סביבם סיטואציה שהם תקועים שם בעל כורחם.
המחוייבות הממשלתית להגן על תושבי שדרות הייתה צריכה להיות כפולה ומכופלת בגלל הנסיבות
שהזכרתי (שהם, כאמור, לא בחרו לחיות שם, ואין להם יכולת פיננסית לעזוב), אבל למרבה הצער
אצלנו הכל עובד באופן תועלתני וציני - ודווקא חולשתם של תושבי שדרות היא הסיבה להפקרתם...
ישן 11-09-2007, 15:18
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.04.06
ל EtEorR, ori... ודומייהם
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "אני מאחל לך שתרגיש יום אחד נפילת רקטה ליד הבית שלך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
לא חפץ שתיפגע, אבל רוצה שתדע על מה המהומה.

אדוני ההה"מנהל"! כבוד ה"אדמין" שמתם את האצבע ב-ד-י-ו-ק על הבעייה: עניות ההנהלה, וחוסר ההנהגה.
אם כך מגיבים "מנהינים" מה אפשר לצפות "מפשוטי העם".

בעוטף עזה עוד ישובים. גם הם נפגעו, כמה מהם הפגינו\עזבו? אה, שכחתי: הם קיבוצניקים\מושבניקים... האם לכך יש השפעה? האם זאת הסיבה שכמעט לא שומעים מהם? חוסן וכושר עמידה!
אנני יודע מתי נולדתם, אך, האם זוכרים אתם את סבל ישובי אצבע הגליל ועמק בית-שען בשנות ה-60? הפגזות הרבא יותר קשות, מצבא אויב מאומן ומצוייד היטב עם עליונות גאוגרפית. ו? ישבו ספגו ועברנו גם את זה!

ידעתי והתכוונתי לעורר מחלוקת. להציף את הנמושות ובלבלד לעורר דיון ואולי זה יעורר משהוא לחרוג מן הזרם, לעצור לרגע ולחשוב עצמאית: מה יועיל לתושבי עוטף עזה: הפגנת רגשות (אמיתיים!) של חולשה ופחד או הפגנת חוסן! ואין זה גורע במאומה מאחריות הממשלה! בחדרי חדרים חייבים מנהיגי האיזור להבהיר ולדרוש מן הממשלה, אך לא בראשי חוצות!

תחזקנה ידיכם תושבי עוטף עזה. חוזקכם יקצר את סיבלכם.

נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 11-09-2007 בשעה 15:21.
ישן 11-09-2007, 12:08
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
כל אחד ופרק הזמן שלו
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי jumbo שמתחילה ב "להזכירך"

לדעתך בוקר אחד התעורר רבין וחתם על הסכם אוסלו סתם ככה. לא היו פגועים לא היו אירועים.
נכון שאינני יכול לפרט מה בדיוק קרה - אבל קרה. מיום חזרתנו לארץ ישראל לא היה יום אחד של שקט.
תקיפות של צבאות ערב ושל מחבלים לסרוגים ואנחנו תמיד נלחמנו ופעלנו פעולות תגמול. ככל שהמלחמה גברה היא הלכה והתעצמה - פעולות התגמול, במידה והועילו = תועלתם היתה לפרק זמן קצר.

דברנו הרבה על שלום ועל יצירת אמון וקרבה - לא עשינו הרבה. כמובן שאין לתלות את האשם אך ורק בנו - אבל גם אנחנו איננו "צדיקים גמורים".

כשאין רגיעה נוצרת הסלמה ומיום ליום האמצעים נעשים יותר משוכללים, המחבלים הופכים להיות יותר אלימים והתוצאות הולכות ונעשות יותר חמורות. ביכולתנו להפסיק את מעגל הדמים הזה.
דבורים מסוג הגדרת אוסלו כאסון אינם תורמים מאומה לזאת.
ישן 11-09-2007, 15:32
  jumbo jumbo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.02
אתה קשה הבנה?
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי דוק05 שמתחילה ב "מתי נולדת?"

לא התכוונתי למדינות אויב זרות.
אם תרצה אז גם מעיראק חטפנו טילים. כך גם מלבנון. וגם זה היה אחת לכמה שנים ואז היו תושבי ק"ש צריכים להתמקלט לשעות או ימים אחדים. ביתר ימי השנה חיו חיים רגילים.
אני התכוונתי לירי טילים עלינו משטחים שהחזקנו מאז מלחמת ששת הימים ומהם מעולם לא נורו טילים, ואפילו סופרי מדע בדיוני, לא היו מעלים בדעתם שכך יקרה. מעללי רבין וחבר מרעיו הזכורים לרע עלו על כל דימיון.
ובניגוד לעבר זה לא אחת לכמה ימים. זה יום יום. ילדי שדרות וקיבוצי הסביבה אינם מכירים חיים אחרים.

אם היית קצת יותר מבוגר היית יודע שלפני אסון אוסלו, רבים מתושבי שדרות לא ידעו מעולם כיצד נשמע פיצוץ של רקטה. הילדים לא ידעו בכלל מה זה טיל.
אם אתה מספיק מבוגר ואתה כן זוכר את הימים שלפני אסון אוסלו אז אולי תספר גם לאחרים.

נערך לאחרונה ע"י jumbo בתאריך 11-09-2007 בשעה 15:57.
ישן 11-09-2007, 16:32
  דוק05 דוק05 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.12.05
בעיות בכתיבה?
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי jumbo שמתחילה ב "אתה קשה הבנה?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jumbo
לא התכוונתי למדינות אויב זרות.
אם תרצה אז גם מעיראק חטפנו טילים. כך גם מלבנון. וגם זה היה אחת לכמה שנים ואז היו תושבי ק"ש צריכים להתמקלט לשעות או ימים אחדים. ביתר ימי השנה חיו חיים רגילים.
אני התכוונתי לירי טילים עלינו משטחים שהחזקנו מאז מלחמת ששת הימים ומהם מעולם לא נורו טילים, ואפילו סופרי מדע בדיוני, לא היו מעלים בדעתם שכך יקרה. מעללי רבין וחבר מרעיו הזכורים לרע עלו על כל דימיון.
ובניגוד לעבר זה לא אחת לכמה ימים. זה יום יום. ילדי שדרות וקיבוצי הסביבה אינם מכירים חיים אחרים.

אם היית קצת יותר מבוגר היית יודע שלפני אסון אוסלו, רבים מתושבי שדרות לא ידעו מעולם כיצד נשמע פיצוץ של רקטה. הילדים לא ידעו בכלל מה זה טיל.
אם אתה מספיק מבוגר ואתה כן זוכר את הימים שלפני אסון אוסלו אז אולי תספר גם לאחרים.
כוונות זה דבר יפה, אני מתייחס למה שרשמת!

לגבי ק"ש, אחת לכמה שנים? אתה הזוי!

ולפני ששת הימים לא נורו רקטות ופגזים לעבר עוטף עזה? כנראה שאתה ילד ומאוד קטן.... לך תלמד מה הייתה אחת הסיבות לפרוץ מלחמת ששת הימים.

סליחה, לך תלמד היסטוריה של א"י!
ישן 11-09-2007, 17:10
  jumbo jumbo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.07.02
ניסיון נוסף בתקווה שתבין.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי דוק05 שמתחילה ב "בעיות בכתיבה?"

אני מתייחס לשיטחי ארץ ישראל כולה לאחר מלחמת ששת הימים.
עד פה הבנת? אם לא. תפסיק לקרא ותגיד לי. אם הבנת - תמשיך לקרא.

מאז מלחמת ששת הימים ועד אסון אוסלו לא נורו לעבר ישובים במדינת ישראל רקטות או טילים ע"י האויב הפלסטיני משטחי ארץ ישראל. וגם משטח עזה לא נורו טילים לפני אסון אוסלו.
לפני אסון אוסלו ילדי שדרות והקיבוצים לא חיו בפחד יום יומי.
עד פה הבנת? אם לא, תפסיק לקרא ותגיד לי. אם הבנת - תמשיך לקרא.

מאז אסון אוסלו הכל השתנה. האבנים הפכו לרובים. הרובים הפכו לפצמ"רים. הפצמ"רים הפכו לרקטות.
ושדרות, אשקלון, קיבוצי עוטף עזה לא יכולים ובקרוב עוד ערים שיכנסו לטווח הטילים לא יוכלו ללכת ברחוב בבטחון כפי שהיה לפני אסון אוסלו.
הבנת לאן הוליכו אותנו פושעי אוסלו?

אם לא הבנת - אני מוותר.
אני לא גננת.

נערך לאחרונה ע"י jumbo בתאריך 11-09-2007 בשעה 17:12.
ישן 11-09-2007, 22:02
  דוק05 דוק05 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.12.05
תקרא שוב, הדגשתי באדום
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי תוכי.נ שמתחילה ב "אני חושב שזה מה שאלה מעלי ניסו להעביר, אני בטוח שאף אחד לא "שכח""

ציטוט:

אין ויכוח שאנו במצב של אי שלום ומידי כמה שנים במלחמה כזאת או אחרת.

אני התכוונתי לאויב הפלסטיני שאת הטילים שלו אנו סופגים יום יום וכנראה שלעד רק אחרי אסון אוסלו.
וזה לא היה בשום אופן עד שרבין עלה לראשות הממשלה. לפני זה לפלסטינים היו רק אבנים!
אולי היה פיגוע חבלני פה או דקירה שם.
אבל ש-ו-ם י-ש-ו-ב ל-א ע-מ-ד ת-ח-ת מ-ת-ק-פ-ת ט-י-ל-י-ם
זה התחיל רק אחרי אסון אוסלו.
אם תאהב את האסון ואם לאו, רק אחריו התחילו טיווחי הערים בטילים.
ואם לזה לא קוראים אסון, אז למה כן? שנקרא לזה "אסון ביילין"? "אסון פרס"? תן לנו אתה שם ראוי...

הקטיושות בשנות ה 70 ו 80 נורו ע"י פלסטינאים ולא ע"י המרונים.

לפני כן ישובי הצפון ועוטף עזה הופגזו ולא מעט, אוסלו אסון? אין ספק, אבל למה להנפיץ שטויות?

עוד אחד נחמד...
ציטוט:
ובכל זאת, ישראל יצאה למלחמה, ותוך פחות מיומיים חיסלה את איום הקטיושות.
נו מה אתה אומר? יום יומיים?

ולקינוח
ציטוט:
אחת לכמה שנים? אני תושב הצפון, אחת לחודש במקרה הטוב....

נערך לאחרונה ע"י דוק05 בתאריך 11-09-2007 בשעה 22:07.
ישן 11-09-2007, 16:57
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

יפה מצידך שאתה סופסוף מכיר בכך שהאזור הוא "תופת יוקדת".
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "זיקים - עורפי ? האם ידוע לך היכן זיקים ממוקמת?"

מה שמעניין, זה שבאותה עת אתה מספר לנו שאחרי שישימו קצת בטון בתוך הבתים, ניתן יהיה "לבוא
בדרישות" אל א-ז-ר-ח-י-ם שחיים בתוך מה שאטתה-עצמך מגדיר כ"תופת יוקדת"...
דן, ה"תופת היוקדת" הזו היא בתוככי הקו הירוק. היה ראוי שבתור מי שמדבר על "מדינת ישראל
וגבולותיה", תהיה הראשון לזעוק למען פעולה צבאית שתוציא להם ת'חשק בכלל לדמיין לירות לתוך
הקו הירוק...

ואגב, זיקים היא בסיס צבאי. מי שמפנה בסיס צבאי בתוך שטחו הריבוני בגלל ירי, ח-י-י-ב מוסרית קודם
לפנות את כל האזרחים שחיים באותו אזור. אתה בעד פינוי כל מה שברדיוס של 10 ק"מ מהרצועה?
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:23

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר